De reisspecialisten zijn er even voor gaan zitten, om een top 3 familievakantie bestemmingen in Azië samen te stellen plus tips te verzamelen voor andere bestemmingen!

1. Thailand; een familievakantie waar groot en klein blij van wordt

Thailand is erg geschikt om te kiezen als Azië nog helemaal nieuw is voor jullie. Het land heeft een afwisselend landschap, van de bergen in het noorden tot de stranden met kraakhelder water in het zuiden. Met kleine dorpjes, mooie nationale parken, vele tempels en de bruisende stad Bangkok zullen jullie je hier niet vervelen. Thailand heeft zowel jong als oud genoeg te bieden. Het is wat verder ontwikkeld dan de omliggende landen, is veilig en heeft goede medische voorzieningen.

Lees hier onze tips voor een onvergetelijke familievakantie Thailand.

2. Indonesië; voor avontuurlijk ingestelde families die de reis graag relaxt afsluiten

Java, Bali en Lombok. Deze drie eilanden zijn allemaal vrij makkelijk te bereizen als gezin. Op Bali zullen jullie veel andere gezinnen tegen komen, heeft bijna ieder hotel een zwembad, hangt er een fijne ontspannen sfeer en zijn er leuke activiteiten te beleven zoals fietsen door de rijstvelden, vliegeren, raften, snorkelen, surfen etc. Op zoek naar meer avontuur? Combineer de reis met Java en bezoek bijvoorbeeld de vulkanen Bromo en Ijen voor een mooie zonsopgang. Voor wie de drukte wat wil vermijden reist door het binnenland van Bali of bezoekt buureiland Lombok. Ook dit eiland is geschikt voor fietstochtjes en in het verlaten maar opkomende zuiden, de 'secret gili's', geniet je van zon, zee en strand.

Lees hier hoe reisspecialist Kim samen met haar familie genoot van een familievakantie Bali.

3. Sri Lanka; voor wie niet kan kiezen tussen cultuur, natuur, avontuur èn strand

Sri Lanka in een notendop; prachtige natuur, witte stranden, oude steden en bergen met theeplantages! Dit kleine land is overzichtelijk en makkelijk te bereizen. De reisafstanden zijn niet te lang, er is veel afwisseling mogelijk en de keuze aan accommodaties is reuze.. van een boomhut tot een luxe safaritent en van een sfeervolle homestay tot een luxe strandresort.

Ga op Olifantensafari in het Udawalawe National Park, maak een lichte wandeling naar Little Adam's Peak, leer thee plukken of neem de trein met prachtig uitzicht dwars door de theeplantages. Bekijk hier een voorbeeld van onze familierondreis Sri Lanka.

Zijn onze andere bestemmingen dan niet geschikt voor een familievakantie? Zeker wel, de meeste bestemmingen zijn voor gezinnen prima te bezoeken. Alleen zouden we sommige bestemmingen, zoals India, China en Myanmar, niet snel aanbevelen wanneer u met jonge kinderen reist. Onderstaand enkele tips voor andere bestemmingen:

  • Cambodja: Leer duiken op Koh Rong, proef lokale gerechten tijdens een Streetfood Tour in Battambang en ga naar het circus in Siem Reap. Lees hier onze tips voor familiereizen door Cambodja.
  • China: Duik onder in een hele andere cultuur dan de onze. Ga Hotpot eten in Xi'an, een soort Chinese Fondue waarbij je prikkers met groenten, vlees of vis laat garen in bouillon. Of bezoek Disneyland Hong Kong. Lees hier het reisverslag van oud-reisspecialiste Mariëlle.
  • India: Niet bang voor een Culture Shock? India is overweldigend en vooral geschikt voor oudere kinderen. Logeer in een paleis, kom oog en oog te staan met een tijger, bezoek een wereldwonder en ga chillen in Goa.
  • Japan: Tip van Marleen, verzamel stempels tijdens je rondreis. Bij bijna alle culturele sites, stations en informatiecentra kun je een stempel (laten) zetten. Koop voor je kinderen een leuk boekje waar ze zelf de stempels in kunnen verzamelen en in kunnen tekenen of blaadjes verzamelen. Reisspecialist Marleen was onlangs met haar familie in Japan, lees hier alles over haar reis.
  • Laos: Voor meer ervaren reizigers is Loas - eventueel in combinatie met een eilandje in Thailand - een verrassende bestemming. Bezoek bijv. de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Een heerlijke plek om te zwemmen met de kinderen en tevens leuk om te picknicken. Hier komen locals om te lunchen en te zwemmen in het weekend. Of ga met de kinderen helpen bij een boer op het land, bijvoorbeeld bij het planten van rijst.
  • Maleisië: Huur een auto en ontdek het land op jullie eigen tempo.
  • Myanmar: Voor wie al de nodige reiservaring heeft en het authentieke Azië wil zien. Breng bijv. een bezoek aan het Green Hill Valley project bij Kalaw. Hier kunt u olifanten verzorgen en eten geven. Tevens is het mogelijk om een eigen boom te planten, een project tegen ontbossing van het gebied.
  • Nepal: Voor sportieve families is Nepal de ideale bestemming. Maak een trekking en breng een bezoek aan één van de Nationale Parken.
  • Vietnam: Reis per trein van Noord naar Zuid Vietnam, wandel en fiets door oude koningssteden, vaar door de Mekong Delta en verblijf in een resort direct aan het strand.


Vraag hier vrijblijvend een reisvoorstel aan voor een familievakantie Azië De mogelijkheden zijn eindeloos zoals u ziet. Heeft dit weblog het u nog moeilijker gemaakt om een keuze te maken? Kom dan eens langs in Delft voor een afspraak met onze reisspecialisten of bezoek ons Azië-Reiscafé.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"