Zwemmen in mooie baaien en bij watervallen, wandelingen en een fietstocht door de prachtige natuur, oog in oog staan met bijzondere diersoorten en veel contact met de lokale bevolking. Een veelzijdige reis vol onvergetelijke momenten!

Hoogtepunten familievakantie Sri Lanka

Hoogtepunten van deze familiereis:

  • Op olifantensafari in Udawalawe & dolfijnen en walvissen spotten in Trincomalee
  • Fietsen door rijstvelden en kleine dorpjes
  • Per trein dwars door de theeplantages
  • Een lichte trekking naar Little Adam's Peak
  • Leren hoe koffie, thee en cashewnoten groeien
  • Zon, zee en strand in Trincomalee

Relaxt begin van de reis

Jullie beginnen de reis in een klein hotel aan het strand van Dalawella Beach, niet ver van Galle. Een super mooie plek waar je het gehele jaar door veilig in zee kunt zwemmen. Geniet van het strand en de zee, maar stap ook op de fiets voor een tocht door rijstvelden en kleine dorpjes. Maak zeker tijd voor een bezoek aan de stad Galle, een heel belangrijke stad ten tijden van de VOC. Het Nederlandse Fort, de Nederlands Hervormde kerk en het Nederlands Museum herinnert aan de tijd de Nederlanders hier een belangrijke rol speelden. Galle heeft een aantal van de leukste winkels van het land en je kunt er heerlijk ijs eten bij Pedlar's Inn Gelato aan Pedlar Street.Optioneel is een stadswandeling mogelijk waarbij een gids alles vertelt over de geschiedenis van Galle, en jullie lokale lekkernijen laat proeven. Ook wandel je gedeeltelijk over de stadsmuur.

Nature Calls!

De komende dagen staan in het teken van de prachtige natuur van het eiland. Eén van de hoogtepunten van een reis door Sri Lanka is een safari door één van de Nationale Parken. Wij kiezen bewust voor het Udawalawe National Park omdat dit minder bezocht wordt dan het Yala National Park. Hier bevindt zich ook het Elephant Transit Home waar jullie de kans hebben de olifant van heel dichtbij te zien en mee te helpen tijdens de voedertijd. De overnachting is in tenten aan de rivier. In Ella wordt een lichte trekking gemaakt naar Little Adam's Peak en kunnen jullie zwemmen bij watervallen. Tot slot reizen jullie per trein naar Hatton, dwars door de theeplantages.

Wandeling door Galle
De markt
Kamperen bij Udawalawe
Raften op de Kelani  rivier
Onderweg in Sri Lanka
Polonnaruwa; een van de koningssteden
We love Trincomalee!
Jump!

Tuktuks & tempels

Na een paar dagen in de natuur zal het weer even wennen zijn om in de stad te zijn. De bezienswaardigheden van de stad gaan jullie o.a. per tuk tuk ontdekken. Een tour die eindigt bij de beroemde Tempel van de Tand, waar een tand van boeddha wordt bewaard. Koop net als de lokale bevolking een offer en sluit aan in de rij. Ook wordt een wandeling gemaakt langs drie kleine tempeltjes. Je wandelt door rijstvelden en kleine dorpjes en ziet het boeddhistische leven van de lokale bevolking van heel dichtbij. Het verblijf is een familiekamer in een koloniale villa iets buiten het centrum.

Cultureshock

De drie koningssteden van Sri Lanka bevinden zich niet ver van elkaar in het noorden van het eiland. Jullie staan vroeg op om het rotsfort van Sigiriya te beklimmen en de prachtige fresco's te bewonderen en bezoeken vervolgens Polonnaruwa. Hier bevinden zich vele opgravingen. Genoeg tempels gezien, laat Polonnaruwa dan voor wat het is en maak een safari door het Minneriya National Park (optioneel). Tijdens deze dagen is er voldoende tijd voor een duik in het zwembad van het resort.

Zon, zee, strand en walvissen

Omdat een familievakantie vaak in de maand mei of zomervakantie plaatsvindt hebben we voor Trincomalee gekozen als strandbestemming tijdens deze reis. Het noordoosten van Sri Lanka heeft een goed klimaat in deze maanden en dus kunnen jullie volop genieten van, zon, zee en strand! Eén van de hoogtepunten is een boottocht met een grote kans op het zien van walvissen (april-mei) en dolfijnen. Logeren doen jullie in een hotel met eigen strand en zwembad. Vanuit Trinco wordt het eiland in één keer overgestoken naar Waikkal waar jullie de laatste dag van de reis doorbrengen.

Stuur een mail naar info@namaste-reizen.nl om de volledige reissom van de familievakantie Sri Lanka aan te vragen.

REISSOM

Reissom op aanvraag. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, vervoer per auto met privé-chauffeur/gids, overnachtingen in sfeervolle eenvoudige en middenklasse hotels, entreegelden voor belangrijkste bezienswaardigheden, iedere ochtend ontbijt. Ook zijn inbegrepen: de culinaire wandeling door Galle, een jeepsafari door het Udawalawe National Park, bezoek aan het Elephant Transit Home, twee wandelingen met gids, treinreis Ella - Hatton, bezoek aan de Royal Botanical Gardens, stadstour Kandy o.a. per tuk tuk, bezoek aan Sigiriya, Polonnaruwa en Dambulla, Whale Safari in Trincomalee.

Sri Lanka ontdekken met de familie?

Bovenstaande reis is een voorbeeld van hoe mijn ideale familievakantie naar Sri Lanka eruit zou zien. Liever een andere route, andere activiteiten of luxere hotels? Ik pas het programma graag aan!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.