Vandaag vieren Hindoes over de hele wereld de komst van het voorjaar met het Holi Festival. Dit jaarlijkse festival wordt gevierd één dag na volle maan in de twaalfde maand van de hindoekalender. Tijdens het feest heet men de lente welkom, maar het is ook een feest van de overwinning van het goede op het kwade. In India wordt Holi heel uitbundig gevierd. Er worden vreugdevuren ontstoken en hindoes dansen door de straten, maar het bekendste ritueel is het gooien van water en poeder over familie en vrienden in bonte kleuren. Ook huizen en straten zijn bedekt met felle kleuren. Daarom wordt het feest ook wel het Festival of Colors genoemd. Elke kleur staat symbool voor een bepaalde kracht van het leven. Zo staat rood voor de kleur van vruchtbaarheid, is groen het teken van een nieuw begin en staat wit voor puurheid.

holi-weblog-foto-1486390694.jpg'

Bekijk hier een aantal mooie beelden van het Holi Festival in India, gemaakt door een amateur fotograaf uit Mumbai

Wilt u dit kleurrijke festival zelf beleven en volgend jaar maart naar India afreizen? Stuur ons even een e-mail dan ontvangt u ongeveer een half jaar voor aanvang van het festival een mooi reisvoorstel in uw mailbox.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"