We krijgen er steeds meer behoefte aan om een tijdje te ontsnappen aan onze telefoon, computer, i-pad en/of tv. Azië heeft een aantal plekken waar u heel goed een tijdje offline kunt gaan. Het was nog best moeilijk kiezen, maar hier is onze top vijf!

Golden Buddha Beach Resort, Thailand

Laat al je gadgets thuis en check-in bij het Golden Buddha Beach Resort. Dit resort is gelegen op een eiland in het zuiden van Thailand; Ko Phra Thong. De houten huizen staan nooit verder dan 80 meter van de zee en worden omringd door een tropische tuin. Omdat er verder niet veel toeristische activiteiten plaatsvinden op het eiland heeft u het lange witte zandstrand en het uitzicht over de Andaman zee praktisch voor uzelf. Tel daar bij op de ongelofelijk mooie zonsondergang, uren luieren in een hangmat, een kleurrijke onder waterwereld en een uitmuntende Thaise keuken. Behalve zwemmen, wandelen, snorkelen en duiken is er niet veel te doen op het eiland want ervoor zorgt dat je al snel ontspant. Meer informatie over het Golden Buddha Beach Resort vindt u hier.

Ananda Spa, India

Gelegen aan de voet van de himalaya in India is dit hotel dè plek om te onthaasten. Na aankomst krijg je een 'huispak' aan wat je tijdens je verblijf niet meer uit hoeft te trekken. Natuurlijk mag je je omkleden voor het diner, maar dit hoeft dus niet. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een wijds uitzicht. Heerlijk om de ochtend te beginnen met een vers kopje thee op je balkon. De dagen bestaan hier uit het genieten van diverse gezichts- en lichaamsbehandelingen, yoga, mediteren, wandelen, gezond eten en relaxen aan het zwembad. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk te raften, Rishikesh te bezoeken of een jeepsafari te maken door het Rajaji National Park. Het Ananda biedt diverse 'packages' aan, van een aantal dagen tot meerdere weken. Lees hier meer over onze persoonlijke ervaringen met het resort.

Dwarikas Dhulikel Resort, Nepal

Dit geweldige resort ligt midden in de natuur op 22 hectare grond. Het resort is gebouwd van natuurlijke materialen en vanuit alle kamers is bij helder weer zicht op het Himalaya gebergte. Het resort biedt diverse activiteiten zoals schilderles, pottenbakken, yoga en meditatie. Maar het is ook het uitgangspunt voor wandelingen, bijvoorbeeld naar een boerderij waar kookworkshops worden gegeven. Er wordt heerlijk gekookt in het resort; Japans, Nepalees of Continentaal. Het is allemaal puur natuur en veel ingrediënten komen uit eigen tuin. Lees hier meer over onze persoonlijke ervaringen met het resort.

The Golden Buddha Beach Resort
Ananda in the Himalayas
Dwarikas Resort
Song Saa Private Island
The Lombok Lodge

Song Saa Private Island, Cambodja

Het Song Saa Private Island ligt voor de kust van Cambodja verspreid over twee eilanden. U vaart er vanuit Sihanoukville in 35 minuten met de boot naartoe. Eenmaal op het eiland bent u omgeven door de Golf van Thailand en kunt u genieten van de luxe van uw bungalow, de zee, het regenwoud, ontspannende massages en maaltijden geïnspireerd op de omgeving. Zet uw telefoon tijdens uw verblijf op stil, want behalve het geluid van zee en het gezang van tropische vogels hoort u hier niets. Voor wie niet graag stil zit is er voldoende te beleven: kayaken, snorkelen, wandelen door het regenwoud of kennismaken met de lokale bewoners van de eilanden. Al deze activiteiten zijn tijdens uw verblijf inbegrepen. Voor meer informatie over het Song Saa Private Island klikt u hier.

The Lombok Lodge, Indonesië

Dit resort heeft de wow-factor! Met slechts negen lodges is dit een ideale plek om te ontspannen. Voor de inrichting van de lodges is gekozen voor de kleur wit. Door de houten vloeren en natuurlijke materialen voelt dit niet koud aan, maar heeft het een rustgevend effect. Niets doen gaat hier prima vanuit je luie stoel met uitzicht over zee en Mount Rinjani. Er wordt yoga gegeven en er is een fijne Spa. Voor een verse en gezonde maaltijd is de Bistro niet ver. Maar ontspannen door inspanning kan hier ook prima; Mount Rinjani kan worden beklommen of maak een vier uur durende trekking door de jungle. Uiteraard kan er prima worden gedoken en gesnorkeld en is er een gratis shuttle boot naar de nabijgelegen Gili eilanden. Meer informatie over The Lombok Lodge vindt u hier.


Boekentip: het boekje "Het kleine boekje vol mindful reizen" (ISBN 9789000351275) is een aanrader voor tijdens een reis wat meer in het hier en nu wil blijven. Wij geven tien boekjes weg. Interesse? Stuur ons even een mailtje!

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"