In Nepal, op een mooie plek in de Kathmandu vallei, is een hostel waar 25 Children of the Universe wonen om naar school te kunnen gaan. Hun ouders wonen in het bergachtige noorden van Nepal. De families zijn ooit uit Tibet gevlucht na de Chinese bezetting. Alhoewel deze kinderen in Nepal geboren zijn, kunnen ze niet de Nepalese nationaliteit krijgen. Ze zijn en blijven de rest van hun leven illegaal in Nepal.

Ze zijn stateloos.. zijn ze daarmee ook kansloos?

Joke Bontebal en Cees van Tol vinden van niet, zij vinden hen de moeite waard!

Children of the Universe

De kinderen hebben hun hart gestolen met hun positiviteit en hun enthousiasme om nieuwe dingen te leren. Ze vonden het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Vaak tekenden de kinderen hun huis of dorp in de bergen. Met individuele fotosessies en het tekenen van zelfportretten hebben Joke en Cees hen aangemoedigd om zichzelf te laten zien.

Dit materiaal is vastlegt in het boekje Children of the Universe, te bestellen via Wolky Shop

Vrijwilligers zijn welkom op dit project. Per verkocht boek gaat €15,-via een directe lijn naar Nepal.

Info www.atelierhetsouterrain.nl

De foto's bij dit blogbericht zijn gemaakt door Joke en Cees zelf

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"