Ontdek de 3 meren van de Shan-regio, in het oosten van Myanmar! Tijdens deze 4-daagse trekking bezoekt u te voet en per boot lokale stammen in kleine dorpjes. oevers van de meren, waarvan sommige delen hoog in de bergen liggen. Geniet vanuit de bergen van prachtige uitzichten over de meren en daal vervolgens weer af om door de dorpjes aan het meer te lopen. U zult zien dat het landschap heel divers is, variërend van rijstvelden tot bamboebossen en maïsvelden, maar ook rotsachtige gebieden.

Deze route begint aan het Inle Lake en voert u langs verschillende traditionele Pa O-dorpen en mooie bossen en biedt een indrukwekkend uitzicht over de drijvende tuinen en de vele boten die zigzaggend over het meer varen. De volgende dag staat een wandeling richting het Samkar Lake op het programma. Een paar jaar geleden waren het Samkar Lake en het Pekon Lake nog verboden voor reizigers. Dat maakt het best bijzonder om hier nu wel naartoe te kunnen. De eerste paar uur loopt u door een bamboebos, waarna u op een boot stapt om over het kanaal van het Inle Lake naar het Samkar Lake te varen. Vanaf hier loopt u bergopwaarts naar een traditioneel Pa O-dorp, waar - omdat het was afgesloten - nog maar weinig buitenlanders zijn geweest. Op deze plek is het uitzicht over het Samkar Lake adembenemend. U bezoekt de Tar Kaung pagode, waar 230 stoepa's staan. Na een heerlijke Shan-maaltijd in het Phayar Taung klooster gaat de trekking tenslotte verder naar het eindstation: Pekon Lake, het grootste van de 3 meren in de Shan-regio.

Lokale Homestay
Lokale Homestay
Oud klooster
Op bezoek in een traditioneel Pa O dorp
Vissers op Inle Lake
Omgeving tijdens de trekking
Omgeving tijdens de trekking
Omgeving tijdens de trekking
Zonsondergang tijdens de trekking
Tar Kaung Pagode in de verte
Het lokale leven

Bekijk ook onze voorbeeld rondreizen Myanmar.

Tijdens deze 4-daagse trekking verblijft u in charmante boutique hotels en in een intieme homestay in een Pa O dorp. De rustige wandelingen duren ongeveer 4 tot 6 uur per dag en er zijn een aantal heerlijke lokale maaltijden inbegrepen. Over de bagage hoeft u zich ook geen zorgen te maken, want die wordt apart voor u van accommodatie naar accommodatie gebracht.


Marleen Cok

Marleen Cok

Reisspecialist Myanmar, Cambodja, Laos en Japan

"Wat reizen zo fijn maakt zijn de ontmoetingen: een kopje koffie bij een boer op een kleine plantage, oog in oog met een moeder Orang Oetang en haar baby, op pad met een gezellige gids en slapen in een homestay, uitbundig begroet worden tijdens een fietstocht, even stoppen bij een schooltje, helpen met thee plukken of tot aan de knieën in de modder bij de rijstsawa's. Deze herinneringen zullen mij altijd bijblijven!"