Marjan de Blaauw maakte in juli 2018 een rondreis door Leh & Ladakh en vertelde mij wat voor haar de hoogtepunten waren. Wat haar best moeite kostte overigens omdat de hele reis een hoogtepunt was. De reis behoort dan ook tot de top 5 van reizen die zij maakte. En dat zijn er al heel wat inmiddels!

Nubra Vallei

Het was een hele reis naar de Nubra Vallei, ik was een hele dag onderweg en het sneeuwde ook nog een deel van de reis. Natte sneeuw, dus het bleef niet liggen. Het was daarom somber weer toen ik aankwam en uitzicht was er bijna niet. De volgende dag echter brak de zon door en zag ik de bergtoppen die bedekt waren met sneeuw. Een hoogtepunt! Met een gids bezocht ik diezelfde dag zandduinen, een klooster en groot boeddhabeeld.

Klooster Alchi

Hier zijn geen foto's van, want foto's maken mocht niet. Maar dit was op cultureel gebied het hoogtepunt. In het klooster bevinden zich prachtige wandschilderingen en boeddha beelden. Helaas in heel slechte staat.

Een bezoek aan dit klooster namen wij op in een voorbeeld rondreis Himachal Pradesh en Ladakh

Bergen Nubra
Bergen Nubra
Ceremonie Klooster
Hotel in Likir
Klooster
Ladakh
Maanlandschap
Nomaden
Rivier
Tempels
Tsomoriri
Tsomoriri
Tsomoriri
Uitzicht hotel in Likir

Zimskhang Holiday Home

Dit was het mooiste hotel waar ik tijdens mijn reis verbleef. Het ligt in Alchi op loopafstand van het klooster. Het ontbijt was enorm! Ik at genoeg voor de hele dag. En het restaurant ligt in een tuin waar je onder de bomen kunt eten.

Dit hotel hebben wij opgenomen in de voorbeeld rondreis Ladakh

Phyang Tsedup Festival

Tijdens een dagtocht vanuit Leh bezocht ik dit kleurrijke festival waar vooral lokale bevolking aanwezig was, vaak in klederdracht. Zoals de vrouw met de bijzondere hoed op de foto.

Tsomoriri meer

De intense kleuren van dit meer zullen mij voor altijd bijblijven evenals de heldere lucht en de uitgestrektheid van het gebied. Ik sliep hier in een eenvoudig hutje, maar er waren ook tenten om in te overnachten. Bijzondere plek!


Marjan maakte deze reis in de maand juli tijdens de verjaardag van de Dalai Lama. Ieder klooster wat zij bezocht was aan het opruimen of versieren voor een bezoek van de Dalai Lama. Dit liep als een rode draad door haar reis.

Ook naar Leh & Ladakh? Bekijk onze voorbeeld rondreizen India

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"