In de Andaman zee, net voor de Oostkust van Myanmar ligt een groep van 800 eilanden, het tropische paradijs van de Mergui Archipel. Hier vindt u met palmbomen omzoomde witte zandstranden, geweldige duikplekken, wildlife en mangrovebossen. het is één van 's werelds best bewaarde geheimen omdat het pas in 1997 pas voor toerisme is geopend en nog steeds onder een vrij strikte regelgeving valt. Hier beleeft u het 'paradijs op aarde' gevoel.

Moken

Nog steeds redelijk onbekend in de wereld zijn de Moken; een schuwe, vredelievende stam, ook wel bekend als de Sea-Gypsies. Deze ongeveer 3000 mensen zijn de inheemse bevolking van de Mergui Archipel. Zij leven van het land en de zee op dezelfde manier als zij dat eeuwen geleden al deden. Weinig mensen kennen de zee zo goed zoals de Moken dat doen. De meesten wonen nog steeds op hun boot en zwerven rond in de archipel, maar sommigen hebben zich gevestigd in een dorp op het eiland Lampi.

Bewonder een prachtige zonsondergang
Kom tot rust op een hagelwit strand
Authentiek verblijven...
... en ook in luxe
Ontdek de spectaculaire onderwaterwereld
Gelegen in een groene omgeving
Ontspannen met een mooi uitzicht

Lampi Island

Lampi Island is het meest bekende eiland in de Mergui Archipel en biedt een spectaculair landschap en een rijke flora en fauna. Lampi Island is het enige beschermde gebied in de Archipel van Mergui tot nu toe. De dichte bossen van het binnenland zijn de woonplaats van verschillende soorten neushoornvogels, de ijsvogel, de reiger en de reuze zeearend.

Awei Pila Resort

Ontworpen om een minimale impact op het milieu te hebben, bieden de 26 luxueuze paviljoens de kans om één te zijn met de natuur maar wel mèt comfort zoals prachtige badkamers, buitendouches en privé terrassen. Als u niet alleen aan het strand wilt liggen, kunt u snorkelen of kajakken in de heldere tropische wateren aan de kust, een wandeling maken door het binnenland om de jungle te verkennen of het dorp van het eiland te bezoeken.

Meer informatie over de Mergui Archipel

De beste tijd voor een bezoek aan de Mergui Archipel is van november tot en met april. Deze mooie plek combineren met een rondreis door Myanmar? Check dan onze Rondreizen Myanmar. Wilt u gaan duiken in de Mergui Archipel? Een goede duikschool is The Smiling Seahorse. Voor meer informatie over het resort bezoekt u de website Awei Pila Resort.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."