Sidemen, in het oosten van Bali, is een gebied dat relatief weinig bezocht wordt door toeristen. Dit is het Bali zoals u zich dit van te voren heeft voorgesteld en wat wij tijdens onze rondreizen Bali graag laten zien. U vindt er de mooiste rijstterrassen en nog zeer traditionele dorpjes. Het plaatsje bevindt zich dicht bij de hoogste en meest heilige berg op Bali: de Gunung Agung.

Wandelen en fietsen in Sidemen

In het gebied rondom Sidemen kunt eindeloos wandelen of mooie fietstochten maken, o.a. naar de stad Klungkung op korte afstand van de kust. U fietst voornamelijk bergafwaarts langs kleurrijke dorpjes en groene rijstvelden. In de buurt van Klungkung is het mogelijk om bij een Balinese familie thuis te lunchen. De vrouw des huizes kan echt heerlijk koken en haar specialiteit is de Ayam Betutu; kip bereid met Balinese kruiden. Ook het Bali Aga dorp Tenganan is een bezoekje waard. In dit traditionele dorp vindt u nog huizen gebouwd met alleen natuurlijke materialen. Bij enkele families wordt het kostbare en ingewikkelde dubbelikat geweven. U kunt er prachtige doeken kopen!

Sidemen op Bali, Indonesie
Teras Bali, Indonesie

Logeren in Sidemen

Natuurlijk blijft u in Sidemen overnachten! Onze favoriet is Teras Bali, een kleinschalig guesthouse op een heuvel. Hier logeert u in een huisje tussen de tropische bloemen en planten. Vanuit zowel het zwembad als het restaurant kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omliggende rijstvelden, plantages en de vulkaan.

Dit is echt een plek om wat langer te blijven! U kunt deelnemen aan een kookworkshop, de vulkaan beklimmen, fietsen door de rijstvelden, Balinese offertjes leren maken of ontspannen tijdens een massage.


Niet alleen de bekende bezienswaardigheden van Bali zien? Wij organiseren rondreizen Bali waarin u ook de minder bekende plekjes bezoekt. Vraag vrijblijvend een voorstel aan.

Tantusha Soekhlal

Tantusha Soekhlal

Gastblogger

Als Senior Sales Support probeer ik de reisspecialisten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar het leukste stukje van mijn werk is dat ik reizigers mag helpen bij het organiseren van hun droomreis naar Indonesië.