Net als onze lokale partner in Myanmar vinden wij duurzaam toerisme belangrijk. Toerisme waarbij we serieus rekening houden met bescherming van natuur, milieu en cultuur. Een mooi voorbeeld van hoe toerisme positief kan worden ingezet is het schildpadden informatie centrum wat door onze lokale partner is opgezet om zo het programma van Turtle & Tortoise financieel te steunen. Namaste klanten kunnen met rangers ook op zoek naar bijna uitgestorven schilpadden die in gevangeschap zijn gekweekt en vervolgens zijn teruggezet in het wild.

Sinds de start van het lokale kantoor zijn meer dan 20 lokale Birmezen geholpen hun eigen bedrijf te starten varierend van restaurant en kayak verhuur, tot excursie provider, kook klas en fietsverhuur. Ook 10 huis vrouwen in het hele land zijn opgeleid om regelmatig bij hun thuis gasten te ontvangen voor een thuis gekookte lunch. In sommige gevallen sponsoren we met "start-up" geld, soms financiele voorschotten en soms ook met computers, opleidingen of start-up advies.

Hpa An Kayaking
Shwe Kabyu Village
Burmese schildpadden

Tot slot zijn er in Myanmar meer dan 10.000 dorpen die tijdens de zomer maanden helemaal geen water hebben en afhankelijk zijn van donaties van de Birmezen zelf of van de overheid. Gelukkig is het land het meest vrijgevige in de wereld! :) Van iedere klant die met Namaste Reizen naar Bagan gaat wordt geld opzij gelegd om water putten te slaan. Aangezien het water niveau op zo'n 200 meter diep zit, kost een put al snel meer dan 2500 USD. Als een nieuwe waterput is geopend worden alle gebruikers gevraagd om een klein bedrag per emmer water te betalen aan een "dorps comitee" zodat de community zelf geld spaart voor toekomstige reparaties. Intussen hebben we al meer dan 25 putten geïnstalleerd!

Eén van deze projecten bezoeken tijdens een rondreis Myanmar? Neem even contact met ons op.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."