Een stukje van de grote weg af, ongeveer 30 minuten vóór Kratie op de snelweg van Phnom Penh ligt het kleine dorpje Chhlong, voor velen nog niet gemarkeerd op de kaart. Wij verwachten dat dit zeker gaat veranderen met de komst van Le Relais de Chhlong! Verscholen tussen een tropisch bos van kokos-, mango- en bananenbomen staat een prachtig koloniaal landhuis te midden van uitgestrekte velden. Het voormalige gouverneurshuis dateert uit 1916 en verwelkomt na twee jaar liefdevol renoveren opnieuw gasten.

In totaal zijn er 10 suites verspreid over de drie gebouwen. Alle originele kenmerken zijn behouden en de suites zijn simpel, maar ruim en elegant in stijl. Alle suites hebben een terras en er is airconditioning. In Le Relais de Chhlong gaat u even terug in de tijd, maar zonder op comfort in te leveren. Vier suites zijn perfect voor wie een familievakantie Cambodja maakt; er staan bankstellen die extra slaapplekken creëren. Buiten biedt het mooie zwembad uitzicht over de Mekong rivier en geniet je van een goede maaltijd en een koud biertje in het restaurant.

Le Relais de Chhlong
Het dorpje Chhlong
Le Relais de Chhlong
Le Relais de Chhlong

Op de begane grond is een uitgebreide gemeenschappelijke ruimte met hoge plafonds en een wenteltrap. Hier kunnen gasten uitrusten in de lounge, genieten van een drankje in de bar of poolbiljart spelen. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting. Antiek en andere items verzameld uit winkels in en rondom Phnom Penh en uit Vietnam zorgen voor een unieke sfeer. Vintage items, zoals foto's van Cambodja en kaarten van Indochina anno 1920 sieren de muren. Buiten biedt het mooie zwembad uitzicht over de Mekong rivier en kunt u van een goede maaltijd en een koud biertje genieten in het restaurant.

Maar u komt niet naar Chhlong voor het hotel, u komt hier om tijdens uw rondreis door Cambodja een glimp op te vangen van een ontspannen plattelandsleven. Vlakbij gelegen is 'The 100-Pilar House', daterend uit het jaar 1884. Een klein ochtendmarktje begint druk te worden bij zonsopgang en in het dorpje is een klein rijtje koloniale gebouwen te vinden. Niet veel verderop is het mogelijk de bedreigde Irrawaddy dolfijnen te spotten.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."