Wereldwonder de Taj Mahal, de steden en het platteland van het kleurrijke Rajasthan en de heilige rivier de Ganges worden in deze privé-rondreis door India gecombineerd.

Hoogtepunten van Beleef Rajasthan & Varanasi

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door labyrint van straatjes in Old Delhi
 • Ontdek het midden in de woestijn gelegen Jaisalmer
 • Blauwe stad Jodpur en roze stad Jaipur
 • Jeepsafari in Bera N.P.
 • Heilige rivier de Ganges in Varanasi

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

U vertrekt naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna volgt de transfer naar het hotel. Accommodatie: Mizpah Hotel.

Dag 2

Na een rustig ontbijt begint u de dag met een wandeling met lokale gids door Old Delhi. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. De chauffeur kan u daarna afzetten in een van de leuke restaurantjes in de buurt voor een lunch (ter plaatse te betalen). In de middag is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Mizpah.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Ramgarh, een plaatsje ten westen van Mandawa. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de 'Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan' genoemd. In de middag brengt u een bezoek aan een 'banglemaker' die gespecialiseerd is in het maken van glazen armbanden. Ook bezoekt u een lokaal zoetwarenwinkeltje, waar u natuurlijk het één en ander kan proeven van de Indiase lekkernijen. Accommodatie: Vedaaranya Haveli (Heritage Room)
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

In de ochtend maakt u een heritage walk door Ramgarh, u loopt langs de mooiste haveli's. Hierna heeft u de tijd om met de chauffeur op pad te gaan om enkele andere dorpen te bezoeken. Bezoek enkele van de mooiste dorpen van de streek, bijvoorbeeld Fatehpur waar Haveli Nadine Le Prince interessant is. Het originele houtwerk en de echt gouden details aan de plafonds maken van deze Art Gallery en cultureel centrum een bijzondere plek. Het Café nodigt uit voor een kop koffie of koel drankje. Naast de bushalte vindt u een grote stepwell uit 1614. Een stepwell is een waterput die te bereiken is door trappen. Ook het Dundlod Fort en Badalgarh Fort in Dundlod zijn de moeite waard. Tegenwoordig zijn beiden voor een deel een Heritage Hotel, maar u bent van harte welkom voor een rondleiding. Overnachting in Vedaaranya Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 5

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. De stad wordt 'bewaakt' door een enorm fort. 's Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace, het Ganga Golden Jubilee Museum en het hectische oude centrum. U bepaalt zelf de inhoud van de stadstour. Ook een bezoek aan de kamelenboerderij behoort tot de mogelijkheden. Ga 's middags, wanneer de kamelen terugkeren van de velden. Accommodatie: Narendra Bhawan
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u verder naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Wilt u graag de Karni Mata tempel in Deshnok zien, ook wel bekend als de 'rattentempel'? Vraag dan de chauffeur een stukje om te rijden. Er lopen hier honderden ratten rond. Als u een witte rat ziet, dan heeft u geluk! Het is een lange reis naar Jaisalmer, maar de moeite meer dan waard. De stad heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto's, de woestijn is vlakbij, de bevolking is vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli's. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. Accommodatie: Garh Jaisal
Ontbijt inbegrepen

Het is ook mogelijk om na de kameelsafari te overnachten in de woestijn. U slaapt onder de sterren op een eenvoudig matras. Er zijn verder geen faciliteiten. De excursie eindigt de volgende dag rond 11:00 uur. De toeslag is op aanvraag.

Dag 7

Vanmorgen maakt u een stadstour door Jaisalmer en bezoekt u onder andere het RajMahal Palace, de beroemde Jaïn Tempels en het Gadi Sagar Lake; een favoriete plek voor een picknick en een boottocht. Vervolgens gaat u op de thee bij een lokale familie en leert u meer over hun tradities en gebruiken. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de steegjes van het fort. U zult ervan versteld staan hoe Indiase gezinnen zonder enig comfort leven in de oude paleizen. Wandel zeker even over één van de kleurrijke bazaars zoals Sadar Bazaar, Manak Chowk of Pansari Bazaar. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Voor de lunch wordt gestopt in Osian. Buiten dit dorpje ligt, op de grootste zandduin van de omgeving, het Camel Camp. Hier geniet u van een heerlijke lunch! Neem ook even de tijd om Osian zelf te bezoeken. Hier staan een aantal bijzondere Jaïn tempels. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte! Accommodatie: Ratan Vilas
Ontbijt & lunch inbegrepen

Ratan Villas, Jodhpur

Ratan Vilas

Wij vinden Ratan Vilas zo leuk omdat je echt te gast bent bij een Indiase familie. Het is niet zomaar een hotel, het is een huis met een verhaal. Een verhaal wat de eigenaren je graag vertellen en wat je terugziet in de vele oude foto's in de Drawing Room. De kamers zijn ruim, de tuin met zwembad is een heerlijke plek en er wordt erg lekker gekookt.

www.ratanvilas.com

Dag 9

Na het ontbijt maakt u een stadstour met een gids die begint met een bezoek aan het Fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Het is één van de mooiste forten van Rajasthan waar u wel uren rond kunt lopen. U bezoekt ook Toorji Ka Jhalra, een waterput (stepwell) gebouwd in 1740 door Maharaja Abhaya Singh's Queen. Vroeger haalde men hier water, nu zwemmen er kinderen. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen in Jodhpur. Overnachting in Ratan Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u naar het dorpje Bera, gelegen nabij het Bera Leopard Sanctuary en het Jawai Leopard Sanctuary. Dit zijn de beste plekken in India om luipaarden te zien. In deze reservaten zijn daarnaast ook hyena's, krokodillen, wolven, lippenberen, jakhalzen en woestijnkatten te spotten. Onderweg naar Bera brengt u een bezoek aan Ranakpur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante jaïn-tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12:00 uur te bezichtigen. Overleg dit met uw chauffeur. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de jaïntempels). Het is gelegen in een natuurlijke omgeving. Indien er voldoende tijd is kunt u in de middag al deelnemen aan een Leopard Safari. Accommodatie: Bera Safari Lodge
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Vroeg op voor een safari naar de Jawai Dam. Dit natuurgebied staat vooral bekend om de krokodillen die er leven en de vele vogelsoorten die er te zien zijn. In de middag staat een Leopard Safari op het programma! U rijdt door een prachtig ruig gebied met rotsen, heuvels en grotten en gaat op zoek naar luipaarden en ander wild. Sinds de oprichting van het beschermde gebied is het aantal luipaarden flink toegenomen. Overnachting in Bera Safari Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Uw rondreis gaat verder naar Udaipur, de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Accommodatie: Kankarwa Haveli
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag neemt u een kijkje in de Indiase keuken! Een familie heet u van harte welkom in hun traditionele huis en geeft u een kookdemonstratie. De vrouw des huizes laat u zien hoe u met de meest uiteenlopende ingrediënten lekkere Indiase gerechten bereid. De nadruk zal liggen op het vegetarische koken en uiteraard geniet u ook zelf van alle gerechten. Een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en direct meer te leren over de ins en outs van de Indiase keuken! De rest van de dag is ter vrije besteding in Udaipur. Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de kleurrijke straatjes of maak een boottocht over het meer. Voor een bijzonder aandenken aan uw reis door India kunt u terecht bij Sadhna Arts (Old Fatehpura), waar producten worden verkocht die zijn gemaakt door vrouwen uit sloppenwijken. Met uw aankoop draagt bij aan een inkomen voor deze groep vrouwen. Overnachting in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

25x Rajasthan reisgids aanvragenMéér inspiratie voor een reis naar het prachtige Rajasthan?


Klik hier om onze digitale reisgids 25x Rajasthan aan te vragen.

Dag 14

Vandaag rijdt u door naar Kumbhalgarh. Deze stad is gebouwd in 1548 door Maharadja Khumba. Kumbalgarh is vrij hoog gelegen te midden van een prachtig groene omgeving. De stad achter de muren van het fort is verdwenen. Alleen een klein landbouwersdorpje is er gevestigd te midden van mooie tempels. Na aankomst brengt u een bezoek aan het fort van Kumbhalgarh. Accommodatie: The Aodhi Hotel
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een aparte belevenis! Accommodatie: Jas Vilas
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

U rijdt naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Het fort diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het is gebouwd in een plaats wat vroeger een klein dorp was, genaamd Amba. Elk van de vier delen van het fort heeft een eigen binnenplaats. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Binnen het fort is één van de hoogtepunten wat ons betreft Diwan-e-Khas, ook wel de Hall of Mirrors genoemd omdat de wanden volledig zijn bedekt door spiegels. Vraag de chauffeur op de terugweg van Amber Fort te stoppen bij de Panna Meena Kund Stepwell. Daarna maakt u samen met gids Nidhi een Bazaar Walk. Nidhi leidt u met gemak door alle drukte en laat de leukste kleurrijke plekjes zien. Overnachting in Jas Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. Accommodatie: Coral Tree Homestay
Ontbijt inbegrepen

Taj Mahal

Wereldwonder Taj Mahal

De Taj Mahal… ik heb dit prachtige bouwwerk al meerdere keren mogen aanschouwen. En iedere keer wordt ik er weer door geraakt. Net als de overige 2 miljoen! bezoekers die de Taj Mahal jaarlijks komen bewonderen. De Taj Mahal is een graftombe in de Noord-Indiase stad Agra gebouwd in de zeventiende eeuw in opdracht van Sjah Jahan. Hij liet het monument bouwen uit liefde voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal.

Lees verder op ons weblog

Dag 18

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. In de middag brengt u een bezoek aan de tuinen van Mehtab Bagh vanaf waar u een mooi uitzicht heeft op de Taj Mahal. Aan het einde van de dag volgt de transfer naar het treinstation van Agra voor de nachttrein naar Varanasi (18:40 – 07:15+1). Wij reserveren 2e klas slaapplaatsen in de Marudhar Express.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Aankomst in Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Varanasi is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische maar indrukwekkende stad. Na aankomst transfer naar uw hotel waar het ontbijt voor u klaarstaat. Check-in is om 14:00 uur. De rest van de dag is ter vrije besteding. U verblijft in het kleurrijke Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. In de middag maakt u met gids een wandeling door de oude wijk Chowk; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen, eetstalletjes en de Gouden Tempel. Overnachting in Ganpati Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Varanasi voor de terugvlucht naar Delhi. Hier heeft u enkele uren ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor tot uw beschikking. Laat in de avond transfer naar de luchthaven van Delhi voor de terugvlucht (na middernacht).
Ontbijt inbegrepen

Dag 22

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.520,- per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen met vertrek tussen 1 oktober 2023 en 31 maart 2024. De exacte reissom is afhankelijk van de datum van vertrek en beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Varanasi – Delhi
 • Nachttrein Agra – Varanasi (2nd A/C sleeper class)
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios*)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi & Varanasi)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (exclusief gids)
 • Stadswandeling en riksja tour in Delhi met gids
 • Heritage walk in Ramgarh met gids
 • Jawai Dam & jeepsafari in Bera
 • Kookdemonstratie in Udaipur
 • Kaartjes voor de Raj Mandir bioscoop
 • Bazaar Walk met gids Nidhi in Jaipur
 • Boottocht en stadswandeling met gids in Varanasi
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie
 • SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Delhi
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.