Vrijwilligerswerk bij bij Children of the Universe!

Children of the Universe (COU) zet zich in voor kansarme kinderen in Nepal. In veel gevallen hebben deze kinderen geen ouders meer of kunnen de ouders geen schoolgeld betalen. COU helpt, door met de hulp van vrijwilligers, deze kinderen onderwijs, onderdak, eten en een gemoedelijke en veilige gezinsomgeving te bieden. Op dit moment helpt COU 50 kinderen tussen de vijf en vijftien jaar.

Als vrijwilliger bij Children of the Universe lever je altijd een belangrijke bijdrage. Hieronder lees je op welke manier jij belangrijk kunt zijn.

Children of the Universe
Children of the Universe
Children of the Universe

Als vrijwilliger begin je de dag samen met de kinderen. Zo help je de kleinste kinderen om hen de juiste kleren aan te trekken en klaar te maken voor hun ochtendoefeningen. Hierna begeleid je hen met het maken huiswerk, zetten jullie samen het ontbijt klaar en help je hen om zich klaar te maken voor school. Vervolgens breng je de kinderen naar de bushalte voor de bus naar school.

Wanneer de kinderen naar school zijn, is het tijd voor het vrijwilligersontbijt. Hierna maak je je klaar voor de verschillende werkzaamheden in het COU-huis. Denk hierbij aan schilderen en schoonmaken, maar ook aan werken in de tuin. Bij COU worden namelijk organische groenten voor de kinderen gekweekt. Afhankelijk van je vaardigheden kan je je inzetten voor fysiek werk, maar ook je kennis delen met de kinderen op de COU-school.

Aan het eind van de middag haal je de kinderen weer op van het busstation en is het tijd om iets te snacken. Hierna hebben de kinderen vrije tijd en doen jullie samen spelletjes, gaan jullie zingen of andere leuke dingen doen. Verder kan je als vrijwilliger ook helpen bij het bereiden van het avondeten. In de avond help je de kinderen met het avondeten en hun huiswerk te maken.

Op zaterdagen zijn de kinderen vrij en kunnen ze uitslapen. Na het ontbijt worden de kamers en badkamers schoongemaakt, waarna er wordt geluncht. Als het weer het toelaat ga je samen met de kinderen een leuke hike maken in de omgeving.

Children of the Universe

Wat biedt COU haar vrijwilligers?

COU biedt haar vrijwilligers een slaapplek, zuiver drinkwater, internet, een privékamer, warme douche en vier maaltijden per dag. Wanneer je als vrijwilliger op de COU-school werkt, woon je daar in een appartement. Verder is er altijd iemand die eten maakt voor de vrijwilligers.

Voor de overnachting en de maaltijden betaal je €20 per dag.

Als vrijwilliger werk je vijf dagen in de week en heb je twee dagen vrij. Op deze dagen kan je de Kathmandu Vallei en vele andere interessante en historische plekken ontdekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om, onder begeleiding van een gids, deel te nemen aan een korte of een lange trekking van een aantal dagen. Hierbij bezoek je interessante lokale plekken, kom je in aanraking met de dagelijkse Tibetaanse levensstijl in Nepal en geniet je van prachtige uitzichten in de omgeving.

Kijk voor meer informatie op de website van Children of the Universe:
https://www.cou.org.np/volunteer-with-us

Ontdek Nepal!
Avontuurlijk Nepal!
Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"