Underneath The Mango Tree, een kleinschalig resort met 22 kamers aan de ruige kust van Dickwella waar je kunt genieten van zon, zee en strand maar ook kennis kunt maken met yoga, meditatie en ayurveda. Ik combineer mijn studiereis dit keer met een verblijf van vijf dagen op deze locatie.

En wat een heerlijke plek is het! Bij aankomst merk je gelijk al de personal touch. Guest relations manager Tina begroet me direct enthousiast bij m'n voornaam en geeft me een rondleiding. Het is heel kleurrijk, met veel roze en paars. Mijn sfeervolle kamer biedt een werkelijk fenomenaal uitzicht over de Indische oceaan. Ik kan uren op het balkon doorbrengen.

Twee keer per dag geeft Geda me yogales, in de vroege ochtend en aan het einde van de middag. De ochtendsessie is een aardige workout. De fanatieke Geda houdt een flink tempo aan, de avonden zijn meer gericht op ontspanning. In de middag mediteer ik met de guru Garvin, hij is 77 jaar oud en inspireert me enorm. Ik luister graag naar z'n verhalen over de grondbeginselen van het boeddhisme. Hij leert me diverse meditatietechnieken, en het gaat me steeds makkelijker af. In de spa laat ik me verwennen met ayurvedische behandelingen maar geniet ik ook van de klassieke aromatherapie massages. Het restaurant serveert naast ayurvedische maaltijden ook andere gezonde gerechten, alles van hoge kwaliteit. En elke dag tussen vier en vijf geniet ik van een kopje thee met huisgemaakte cake.

1-1506685199.jpg'
2-1506685207.jpg'
3-1506685215.jpg'
4-1506685224.jpg'
5-1506685231.jpg'

Ik kan me niet voorstellen dat het gebeurt, maar mocht je je vervelen organiseert het resort ook nog diverse activiteiten als bootcamps, fietstochten, kookworkshops, cocktailtastings en surflessen. En als het regent..., dan geniet je van een film in de bioscoop van het resort of lees je een van de 1500 boeken uit de bibliotheek.

Ik ben in korte tijd echt een beetje gaan houden van deze plek en de mensen. Heb al veel mooie locaties mogen zien tijdens mijn reizen, maar dit is er één voor de top 10!

#namasteopreis

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"