Edwin is op studiereis in Thailand waar hij een gepensioneerde olifant mag verzorgen. Een bijzondere ervaring!

Maak kennis met Somboun, een gepensioneerde olifant aan de rand van het Khao Sok National Park. Hij wordt goed verzorgd door zijn familie die al jaren olifanten houdt. Somboun heeft vroeger veel gewerkt en mag nu genieten van zijn welverdiende rust. Het zijn nu de bezoekers die voor hem mogen "werken". We hebben heerlijke (warme) risotto balletjes met pompoen en banaan voor hem gemaakt. Dit schijnt goed te zijn voor zijn maag tegen bacteriën. Tevens at hij 3 hele trossen bananen en een berg suikerrietstengels uit onze hand. Daarna hebben we samen een bad genomen en hem met borstels gemaakt van kokosnootschil gewassen! Somboun is te vinden in de Sonchana farm, bij een lieve Thaise familie. Onderdeel van het bezoek is ook het planten van je eigen suikerriet. Vader heeft een grote moestuin en een paddenvijver en de zonen verzorgen Somboun met alle liefde. Hij is een tikkeltje eigenwijs maar laat zich graag verzorgen! Een ideaal uitstapje voor families.

Eten bereiden
Meet Somboun
Wassen in de rivier

Er is de laatste tijd veel discussie over het aanbieden van olifantenritjes. Omdat is gebleken dat deze olifanten vaak niet goed worden behandeld bieden wij deze al enige tijd niet meer aan. Maar gelukkig zijn er in Thailand dus ook goede initiatieven waar je op een verantwoorde manier met olifanten in contact komen. Edwin was te gast bij de Sonchana Farm.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."