Ontdek Nepal en maak kennis met het lokale leven!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Combinatie van cultuur & natuur
 • Maak kennis met het lokale leven in Nepal
 • Overnachting in een klooster
 • Een 2-daagse trekking naar Astam
 • Op zoek naar wild in Chitwan National Park

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. In de avond is het tijd voor een ritje per riksja (ook wel street helicopter genoemd) door Kathmandu. U rijdt door de kleurrijke wijk Thamel en langs de levendige groente- en kruidenmarkten van Asan (het oudste marktplein van Kathmandu). Hierna rijdt u door een labyrint van oude straatjes en steegjes naar het Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In de avond is het plein sfeervol verlicht. Accommodatie: Shambaling Hotel (Standard Room).

Dag 2

In de ochtend wordt u door een lokale gids opgehaald en wandelt u naar de dichtstbijzijnde bushalte. Hier neemt u een lokale bus naar Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Hierna gaat u per openbaar vervoer verder naar Bodnath, de grootste boeddhistische stoepa van Nepal. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. Vervolgens reist u door naar de koningsstad Bhataktapur. Deze charmante heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. De smalle geplaveide straten, traditionele Newari-huizen en historische monumenten nemen u mee terug in de tijd. U bezoekt een Lokta (authentiek Nepalees papier) fabriek en een pottenbakkerij. Na dit bezoek wordt u de homestay in Panauti gebracht. Accommodatie: U overnacht bij een lokale familie thuis. Houd er rekening mee dat het een simpel verblijf is, maar de ervaring is uiteraard bijzonder.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt reist u verder naar het klooster van Neydo Tashi Choeling. Dit boeddhistische klooster bevindt zich op een spirituele plek. In het klooster wonen en studeren ongeveer 200 monniken. De komende nacht verblijft u in het guesthouse van het klooster en maakt u kennis met het leven van deze monniken. Maak een praatje met de monniken, woon een gebed bij of maak een wandeling door de omgeving. De rust in en rondom het klooster is weldadig. Bezoek ook de heilige Asura Cave. Men zegt dat de grote leermeester Padmasambhava (de tweede Boeddha) hier zijn verlichting bereikte. Dit maakt de grot een belangrijke plaats voor boeddhisten. Accommodatie: Neydo Monastery Guest House (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Nepal

Digitale reisgids Nepal

Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

Vraag de reisgids hier aan

Dag 4

Na het ontbijt reist u verder naar Nuwakot, een klein plaatsje in Langtang. Hier kunt u kennismaken met het echte Nepalese plattelandsleven. Nuwakot beschikt tevens over een mooi historisch paleis, ook interessant om hier even een bezoekje te brengen. Accommodatie: The Famous Farm (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Nuwakot Bazaar. De rest van de dag is ter vrije besteding kunt u naar eigen wens invullen in Nuwakot. Rust lekker uit bij uw guesthouse of wandel/fiets eens naar het dorpje en maak kennis met de vriendelijke bewoners. Ze maken graag een praatje! Verder is het fort, het paleis en de tempel van het dorp zeker de moeite waard. Overnachting in The Famous Farm.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

De reis gaat verder naar Pokhara, waar u aan het begin van de middag aankomt. Pokhara ligt aan het spiegelende Pewa meer en wordt omgeven door het indrukwekkende Annapurna massief. Het is de perfecte plek in Nepal voor spectaculaire activteiten of om juist rustig aan te doen. Er hangt een relaxte sfeer en er is voor ieder wat wils. Accommodatie: Mum's Garden Resort (Standard Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een bezoek aan Nepal is niet compleet zonder een trekking. In de ochtend wordt u naar Milanchowk gebracht. Milanchowk ligt net buiten de stad en is het beginpunt voor een tweedaagse Astam trekking. Vanaf hier wandelt u in ca. 2,5 uur langs authentieke dorpjes, landerijen en weelderige bossen naar het dorpje Astam. De trekking begint met een korte en scherpe klim, dan klimt u geleidelijk omhoog en het laatste deel is ook een scherpe klim. Bij aankomst wordt u beloond met prachtig uitzicht op de Fishtail Mountain en de Annapurna bergketen! Accommodatie: Annapurna Eco Lodge (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Geniet van een adembenemend uitzicht wanneer de eerste zonnestralen op de besneeuwde toppen van de Annapurna schijnen. Tijd voor breakfast with a view! Na het ontbijt daalt u in ongeveer een uur af via stenen geplaveide traptreden en door bossen en landerijen naar Banskot, het eindpunt van de trekking. Na aankomst rijdt u terug naar Pokhara. In de stad zijn diverse spa's waar (after) trekking massages te boeken zijn! Overnachting in Mum's Garden Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag rijdt u naar Bandipur, een charmant plaatsje gelegen op 1000 meter hoogte. Het is een voormalig handelscentrum van de Newari-bevolking. In Bandipur lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in de middeleeuwen. Behalve het prachtige uitzicht over de centrale Himalaya en de Marshyangdi Vallei kunt u hier eindeloos wandelen door de omgeving. Accommodatie: The Old Inn (Superior Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Een dag om naar eigen wens in te vullen in Bandipur. Het gebied staat bekend om de goede wandelmogelijkheden. U kunt bij het hotel informatie krijgen over de verschillende wandelroutes en eventueel een gids regelen. Overnachting in The Old Inn.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Vandaag reist u naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. U verblijft deze nacht in een homestay van de Tharu. Deze inheemse stam woont al eeuwenlang in de zuidelijke laaglanden van Nepal. De Tharu hebben een unieke levensstijl en architectuur en een rijke traditie van kunst en ambachten. Accommodatie: Tharu Community Homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Een dag ter vrije besteding in het Chitwan National Park. U kunt ter plaatse een keuze maken uit verschillende jungle activiteiten (niet inbegrepen). Ga op zoek naar dieren zoals herten, Aziatische wilde honden en neushoorns. Als u geluk heeft, kunt u een glimp opvangen van een olifant, wilde kat of een luiaard. Maak een wandeling door het park, ga per kano/jeep op ontdekkingstocht en kom meer te weten over de Tharu bevolking. Zij nemen u graag mee om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. Overnachting in Tharu Community Homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt reist u weer richting Kathmandu. Na aankomst is de dag ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. Overnachting in Shambaling Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom op aanvraag

De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Alle overnachtingen in basic en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Riksja tour in Kathmandu
 • Lokale gids tijdens stadstour in Kathmandu op dag 2
 • Entreegelden voor: Pashupatinath, Bodnath, Bhaktapur en Panauti
 • Tweedaagse Astam trekking inclusief gids & permits
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Het Nepal van de locals ontdekken?

Dat kan! Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.