Ontdek Nepal en maak kennis met het lokale leven!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Combinatie van cultuur & natuur
 • Bezoek de belangrijkste tempels van Nepal
 • Overnachting in een klooster
 • Een 2-daagse trekking naar Astam
 • Op zoek naar wild in Chitwan National Park

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U overnacht in een hotel in de wijk Thamel. Maak een wandeling door de straten en ontdek deze omgeving. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese of westerse keuken. Kies alvast een leuk restaurant uit voor het diner. U overnacht in Shambling Hotel.

Dag 2

IIn de ochtend wordt u door een lokale gids opgehaald en wandelt u naar de dichtstbijzijnde bushalte. Hier neemt u een lokale bus naar Pashupatinath. Dit wordt ook wel gezien als een van de heilgste tempels in het hindoeïsme. De tempel is gebouwd als toewijding aan de god Shiva. Bij de ingang verkopen marskramers bloemen, wierook en sandelhout. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen gebedgenezers en sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. Hierna gaat u per openbaar vervoer verder naar Bodnath, de grootste boeddhistische stoepa van Nepal. Volg de pelgrims die rondom de stoepa lopen en draai zelf ook aan de gebedsmolens. Vervolgens reist u per lokale bus door naar Bhataktapur. Deze charmante stad, door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden', heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer u door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan. Het is ook de plek waar religieuze festivals worden gevierd, zoals het Gai Jatra of het Dashain festival. U bezoekt een 'lokta' (authentiek Nepalees papier) fabriek en een pottenbakkerij. U overnacht bij een lokale familie thuis.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 3

De reis gaat verder Namo Buddha, een van de drie belangrijkste boeddhistische pelgrimsplaatsen van Nepal. Volgens oude legendes heeft Boeddha op deze plek in een van zijn eerdere incarnaties zijn vlees geofferd aan een hongerige tijger. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan de Namo Buddha stoepa. Vanaf hier heeft u bij helder weer mooi uitzicht over de vallei en het Himalaya gebergte. U slaapt deze nacht in een guesthouse bij het klooster. U overnacht in Thargu Monastery Guest House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Digitale Reisgids Nepal

Digitale reisgids Nepal

Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

Vraag de reisgids hier aan

Dag 4

U verlaat de Kathmandu vallei en rijdt via kronkelwegen in noordwestelijke richting. U wordt vandaag in ongeveer vier uur naar Nuwakot gebracht, een klein plaatsje in Langtang. Hier kunt u kennismaken met het echte Nepalese plattelandsleven. Nuwakot beschikt tevens over een mooi historisch paleis, ook interessant om hier even een bezoekje te brengen. U overnacht in The Famous Farm.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Deze dag is ter vrije besteding in Nuwakot. Begin de dag met een uitgebreid ontbijt op het terras. Maak daarna bijvoorbeeld een wandeling naar het dorpje en maak kennis met de vriendelijke bewoners. Ze maken graag een praatje! Ga terug voor de lunch naar the Famous Farm. In de middag kunt u even lekker uitrusten bij het guesthouse. Verder zijn het fort, het paleis en de tempel van het dorp zeker een bezoek waard. Optioneel kunt u in uw hotel een Nepalese kookles volgen. Laat het ons weten en wij boeken het voor u. Overnachting in The Famous Farm.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

De reis gaat verder naar Pokhara, waar u aan het begin van de middag aankomt. Pokhara ligt aan het spiegelende Pewa meer en wordt omgeven door het indrukwekkende Annapurna massief. Het is de perfecte plek in Nepal voor spectaculaire activteiten of om juist rustig aan te doen. Er hangt een relaxte sfeer en er is voor ieder wat wils. U overnacht in Mum's Garden Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een bezoek aan Nepal is niet compleet zonder een trekking. In de ochtend wordt u naar Milanchowk gebracht. Milanchowk ligt net buiten de stad en is het beginpunt voor een tweedaagse Astam trekking. Vanaf hier wandelt u in ca. 2,5 uur langs authentieke dorpjes, landerijen en weelderige bossen naar het dorpje Astam. De trekking begint met een korte en scherpe klim, dan klimt u geleidelijk omhoog en het laatste deel is ook een scherpe klim. Bij aankomst wordt u beloond met prachtig uitzicht op de Fishtail Mountain en de Annapurna bergketen! U overnacht in Annapurna Eco Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Geniet van een adembenemend uitzicht wanneer de eerste zonnestralen op de besneeuwde toppen van de Annapurna schijnen. Tijd voor breakfast with a view! Na het ontbijt daalt u in ongeveer een uur af via stenen geplaveide traptreden en door bossen en landerijen naar Banskot, het eindpunt van de trekking. Via het Tibetaanse vluchtelingenkamp Hyanja rijdt u terug naar Pokhara. Na aankomst bezoekt u het International Mountaineering Museum, waarin de Himalaya centraal staat. Aan het eind van de middag wordt u opgehaald voor een gezellige avond met een heerlijk diner bij een lokale familie thuis. Daarna wordt u weer naar het hotel gebracht. Overnachting in Mum's Garden Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

Vandaag rijdt u verder naar Bandipur, een charmant plaatsje gelegen op 1000 meter hoogte. Het is een voormalig handelscentrum van de Newari-bevolking. In Bandipur lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in de middeleeuwen. Behalve het prachtige uitzicht over de centrale Himalaya en de Marshyangdi Vallei kunt u hier eindeloos wandelen door de omgeving. Zoek een rustige plek uit waar u een kopje thee kunt drinken en aanschouw het dagelijkse leven. U overnacht in The Old Inn.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Na een heerlijk ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding in Bandipur. Het gebied staat bekend om de goede wandelmogelijkheden, bijvoorbeeld naar het dorpje Ramkot. Deze wandeling biedt de gelegenheid om een praatje te maken met lokale bewoners, mensen aan het werk te zien op het platteland en bij helder weer heeft u mooi uitzicht op de Himalaya. U kunt bij het hotel informatie krijgen over de verschillende wandelroutes en eventueel een gids regelen. Overnachting in the Old Inn.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

De reis gaat verder naar Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het landschap verandert van heuvelachtig naar vlak laagland. In ongeveer drie uur bereikt u Chitwan National Park. Het is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. U overnacht in Royal Park Hotel.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Op deze dag staan verschillende jungle activiteiten in het Chitwan National Park op het programma. U gaat op zoek naar dieren zoals de Indische neushoorns, krokodillen, herten en verschillende vogelsoorten. Met veel geluk ziet u ook luipaarden, olifanten en beren. U verkent het park te voet, per kano en per jeep. Uiteraard onder begeleiding van een gids. Ook komt u meer te weten over de Tharu bevolking. Zij nemen u graag mee om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. Deze inheemse stam staat bekend om hun 'niet-Nepalese' fysieke kenmerken. Het bijzondere aan deze stam is dat zij bestand zijn tegen malaria. De traditionele ambacht bestaat uit het weven van producten van olifantengras. U verblijft deze nacht in een homestay van de Tharu Community.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag gaat u weer terug naar het Royal Park Hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen wens invullen in Chitwan National Park. Bij het hotel kunt eventueel nog extra jungle activiteiten boeken. Overnachting in Royal Park Hotel.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U wordt naar de luchthaven van Bharatpur gebacht voor de vlucht naar Kathmandu. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De tijd is ter vrije besteding. Indien u nog niet alle highlights van de stad heeft bezocht, dan heeft u vandaag de kans. Wilt u liever de rust opzoeken? Maak dan een wandeling door het Shivapuri Nagarjun National Park, dit ligt ten noorden van Kathmandu. Gelegen op de top van de heuvel, zo'n 2700 meter, vindt u het vrouwenklooster Nagi Gompa. Geniet van het uitzicht op de stad. Kies voor een mooie wandelroute naar beneden langs dorpjes en smalle paden door de mooie natuur. Ook interessant is het Kopan Monastery, een mannenklooster die is gelegen op een heuvel tussen de rijstvelden in de Kathmandu vallei. Of rust lekker uit bij het guesthouse en ga nog even shoppen in Thamel voor de laatste souvenirs. Overnachting in Shambling Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.800,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Deze reis is gebaseerd op een vlucht van Turkish Airlines, maar u bent niet gebonden aan deze maatschappij. Per vertrekdatum kijken wij wat de meest voordelige vlucht is.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Bharatpur – Kathmandu
 • Alle transfers
 • Vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Alle overnachtingen in basic en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Riksja tour in Kathmandu
 • Lokale gids tijdens stadstour in Kathmandu
 • Tweedaagse trekking Milanchowk – Astam – Banskot inclusief gids
 • Jungle activiteiten in Chitwan N.P. voor een dag
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Het Nepal van de locals ontdekken?

Dat kan! Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.