Een uitgebreide rondreis door het prachtige Noord Vietnam met haar bergen, rijstterrassen, valleien en diversiteit aan etnische minderheden.

Hoogtepunten van Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

 • Interessante fietstocht door Hanoi
 • Mooie tweedaagse boottocht door Halong Bay
 • Bezoek aan de kleurrijke en drukke zondagsmarkt van Bac Ha
 • Wandeling door de bos- en bergachtige omgeving van Pan Hou
 • Tocht per mountainbike door de vallei van Sapa
 • Ontdek de geschiedenis van Indochina in Dien Bien Phu

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. Eten & drinken: in een koloniale franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. 59, Lu Thai To Street. U overnacht in Le Carnot Hotel, een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

Vandaag maakt u een stadstour door Hanoi, begeleid door een goede Engelssprekende gids. U brengt in ieder geval een bezoek aan het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder een bezoek waard zijn de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam) en het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam. Het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple mag uiteraard ook niet gemist worden. Uw gids neemt u eveneens mee naar de kunstgalerij van lokale kunstenaars in de Old Quarter. In deze galerij worden voornamelijk portretschilderijen en kunstwerken met als thema het alledaagse leven tentoongesteld. Aansluitend maakt u een riksjatour door de Old Quarter, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). Hiermee maakt u een boottocht door Bai Tu Long Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Even mooi, zo niet mooier, dan het bekende Halong Bay, maar veel rustiger en met minder toeristen. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan één van de eilandjes of grotten. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Bai Thu Long Bay. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.

Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Halong Bay… een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. U vaart langzaam terug naar de haven van Halong Bay. U brengt een bezoek aan Titov Island. Aan het eind van de ochtend zet u weer voet aan wal en rijdt u in de richting van China de bergen in. U rijdt door rijstvelden die steeds groter worden en tegen de bergen op worden gebouwd. De Lang Son provincie is erg bergachtig en er wonen veel minderheden. Hier lijkt de tijd af en toe stil te hebben gestaan. Onderweg maakt u enkele stops in de dorpen en omgeving. In de middag arriveert u in de levendige grensstad Lang Son. De rest van de middag is ter vrije besteding. U verblijft in Muong Thanh Lang Son Hotel, een goed hotel met diverse faciliteiten.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Via de bergen reist u vandaag verder naar Cao Bang. Deze stad ligt op een kleine afstand van de Chinese grens. U zult merken dat de wegen steeds ruiger worden. Cao Bang staat bekend als de stad waar de Viet Minh hun eerste grote overwinning behaalde op het Franse leger. De toenmalige leider Ho Chi Minh hield zich vier jaar lang schuil in de nabij gelegen Pac Bo Cave. U brengt een bezoek aan de Ban Gioc watervallen, gelegen exact op de grens met China. De watervallen hebben een hoogte van 60 meter en de grootste val is zo'n 30 meter. Een mooi schouwspel! Overnachting in Saigon Ban Gioc Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U vervolgt uw rit langs uitgestrekte rijstvelden en groene theeplantages. Onderweg komt u langs een aantal kleine agrarische gemeenschappen en halverwege de middag arriveert u in Cho Ra, een klein dorpje dat tevens de toegang is tot Ba Be National Park. U overnacht de komende dagen bij lokale mensen thuis in een sfeervolle homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Per boot ontdekt u vandaag de wonderen van Ba Be Lake omringd door de bergen en het tropisch regenwoud. U bezoekt onder andere de Puong grotten en de watervallen van Dau Dang. Een korte trekking brengt u naar het dorp van de Tay bevolking. Hier leert u meer over hun belevingswereld. Overnachting in homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt rijdt u verder naar Ha Giang. Ha Giang ligt nabij de Chinese grens. Bij aankomst heeft u de tijd hebt om dit dorpje op eigen gelegenheid te verkennen. Overnachting in Truong Xuan Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag reist u verder naar Pan Hou. Onderweg bezoekt u nog het Me dorpje waar de Tay huizen. Hier kunt u genieten van vergezichten over de uitgestrekte vallei. De rit biedt een spectaculair uitzicht op de bergachtige omgeving. Overnachting in Pan Hou Village Eco Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vanochtend maakt u een mooie wandeling door de bos- en bergachtige omgeving van Pan Hou. Tijdens de wandeling bezoekt u enkele lokale dorpjes met een grote diversiteit aan etnische minderheden. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de accommodatie en de omgeving! Overnachting in Pan Hou Village.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

U reist verder naar Bac Ha, een kleine plaats in het noorden van Vietnam. De Chinese grens is niet op een al te verre afstand. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de vallei van Ban Pho. Geniet van de prachtige omgeving en de rust. U verblijft in Huy Trung Homestay, een gezellige & degelijke homestay met zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vanochtend bezoekt u de kleurrijke en drukke zondagsmarkt van Bac Ha. Deze markt trekt leden van de bergstammen uit de wijde omgeving, die hun wekelijkse trek maken naar Bac Ha om hun waren te verkopen. De gekleurde kleding van de stammen en de speciale haardrachten zijn al een attractie op zich. Hierna rijdt u verder naar Sapa. Sapa is een dorpje in het uiterste noorden van Vietnam. Een bergachtig gebied op 1650 meter hoogte waar diverse bergvolkeren wonen. 's Middags loopt u nog met de gids door het bergdorpje Cat Cat. Hier wonen de zwarte H'mong, een bergstam die, zoals de naam het al zegt, in het zwart gekleed gaat. Eten & drinken: bij Tavan kunt u genieten van een candlelight-dinner. Bestel de kaasfondue, een gerecht dat wel past bij de bergachtige omgeving. U overnacht in Pi's Boutique Sapa Hotel, een comfortabel verblijf op loopafstand van de markt in Sapa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na een rustig ontbijt in het hotel gaat u verder met een korte rit per auto naar Giang Ta Chai. Dit is het startpunt van een trekking van een halve dag door prachtige rijstvelden. Uw gids zal veel informatie geven over het planten en oogsten van rijst, één van de belangrijkste bezigheden van de lokale bevolking. Tijdens de trekking maakt u kennis met de Zwarte H'mong en de Giay stammen. De trekking eindigt in Ta Van Village, waar u een lokaal schooltje bezoekt. Aan het begin van de middag rijdt u terug naar Sapa, waar de rest van de tijd ter vrije besteding is. Maak ook nog even tijd voor een lekker (citroen)taartje bij Baquette and Chocolate, een restaurantje in het centrum van Sapa. Overnachting in Pi's Boutique Sapa Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag rijdt u verder in westelijke richting naar de Lai Chau vallei. Onderweg ziet u adembenemende rijstterrassen die tegen de bergen zijn opgebouwd en rivieren die door de groene valleien hun weg proberen te vinden naar de zee. Na aankomst in Lai Chau is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Muong Thanh Lai Chau Hotel
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt rijdt u verder naar Dien Bien Phu. Onderweg krijgt u wederom prachtige panoramische uitzichten te zien. Bij aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Dien Bien Phu was de laatste nederzetting van de Fransen in Indochina. Monumenten, musea en overblijfselen van bunkers vertellen het verhaal van de alles beslissende slag van 1954. Overnachting in Muong Thanh Dien Bien Hotel
Ontbijt inbegrepen


Dag 16

In de ochtend maakt u een korte stadstour in Dien Bien Phu. Vervolgens volgt de transfer naar Son La. Door het heuvelachtige gebied vindt u langs de weg onder andere fruitgaarden, theeplantages en het drukke verkeer van de Black Thai, Meo, Muong en White Thai bergstammen die onderweg zijn naar een van de vele kleurrijke markten die deze omgeving herbergt. Overnachting in Muong Thanh Son La Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u naar de provincie Hoa Binh, een heuvelachtig gebied welke wordt gedomineerd door kalkstenen bergen en groene rijstvelden. In de middag komt u aan in Mai Chau, een verzameling van houten huisjes op palen. Een familie van de White Thai stam heet u van harte welkom. Na aankomst kunt u de omgeving verkennen. Dit kan te voet of per fiets. De White Thai is een van de minderheden die in dit gebied wonen. Maar in de vallei wonen ook Hmong, Muong en Bach Tai. Overnachting in Mai Chau Nature Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Vandaag stapt u op de fiets voor een mooie fietstocht door de omgeving van Mai Chau. U rijdt door het platteland langs rijstvelden en de grillige karstgebergten. U komt ongetwijfeld onderweg vele boeren en dorpsbewoners tegen. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Mai Chau Nature Lodge.
Onbijt inbegrepen

Dag 19

Alweer uw laatste dag in Vietnam. Vandaag volgt de transfer naar het vliegveld van Hanoi.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.235,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.Inbegrepen:

 • Alle transfers per auto met privé-chauffeur en Engelssprekende privégids (m.u.v. laatste transfer naar de luchthaven – per auto met privé-chauffeur)
 • Overnachting op een traditionele junk in Bai Tu Long Bay
 • Overnachtingen in een homestay in Ba Be N.P.
 • Alle overige overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Excursies en stadstours volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privé-gids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Vietnam?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.