Het beste van twee landen gecombineerd in één prachtige rondreis. Van de bergvolkeren in Noord-Laos tot de mystieke tempels van wereldwonder Angkor Wat.

Hoogtepunten van Laos & Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de Hmongs in het noorden van Laos
 • Op de fiets door Luang Prabang
 • Fietsen door Vientiane
 • Wereldwonder Angkor Wat
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • Tempels, kunst en lunchen voor 't goede doel in Phnom Penh
 • Zon, zee en strand in Sihanoukville

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Chiang Rai. Hier wordt u ontvangen door een lokale chauffeur, welkom in Thailand! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. De groene provincie Chiang Rai ligt ongeveer 150 km ten noorden van Chiang Mai, ingesloten tussen Laos en Myanmar in het hartje van de legendarische Gouden Driehoek. U logeert in het Laluna Hotel & Resort.

Dag 2

Na het ontbijt reist u in ca. drie uur naar Chiang Khong. Hier stapt u op een lokale shuttle bus (30 Baht p.p.) de rivier de Mekong over. Welkom in Laos! Na de grensformaliteiten wordt u naar de pier gebracht en stapt u op een traditionele houten boot. Vandaag maakt u een cruise (Shompoo Cruise) over de Mekong Rivier, of wel 'the Mother of Waters'. De rivier heeft zijn puurheid weten te behouden met bebossing aan beide zijden. Onderweg heeft u de mogelijkheid om de Hmongs te bezoeken in het dorpje Ban Houeilampen, waar ongeveer 50 families wonen. De vrouwen dragen hier prachtige borduurde kledingstukken met indrukwekkende zilveren sieraden. U krijgt lunch aan boord. In de namiddag komt u aan in Pakbeng, een rustig dorpje met een prachtig uitzicht over de Mekong Rivier. U logeert in Mekong Riverside Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 3

In de ochtend kunt u de lokale markt bezoeken, een plaats met prachtige felle kleuren en stammen die hun handel willen verkopen. Na het ontbijt vaart u verder. Onderweg gaat u aan wal om de Pac Ou grotten te bezichtigen. Dit heiligdom herbergt honderden boeddhabeelden en wordt al eeuwen vereerd. Tijdens Pi Mai, Laotiaans nieuwjaar, vinden indrukwekkende processies plaats waarbij elk beeld ritueel wordt gereinigd. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt in een lokaal dorpje op de oevers van de Mekong rivier. In de middag komt u aan in de oude koningsstad Luang Prabang. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om een eerste indruk te krijgen van de stad. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. U logeert in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Luang Prabang heeft de reiziger veel te bieden. Vandaag maakt u kennis met de stad op een eco-vriendelijke manier, per fiets! U begint de dag met een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een bezoek aan één van de mooiste tempels: Vat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. De gids brengt u vandaag ook naar Wat Visoun, waar een grote stupa staat. U vervolgt uw bezoek naar Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bewonderd wordt door haar houten dak. In de middag stapt u wederom op de fiets om een aantal kleine lokale dorpjes net buiten de stad te bezoeken. Hier krijt u een leuke en leerzame introductie over de bevolkingsgroepen buiten de steden. De fietstocht eindigt bij de Wat Phonpao, deze tempel gelegen op een heuvel bied een schitterend uitzicht over Luang Prabang en de omliggende heuvels. Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U heeft vandaag een dag ter vrije besteding. Heerlijk slenteren door de stad en genieten van een drankje langs de rivier. Uiteraard is het ook mogelijk om een excursie te ondernemen. De omgeving van de stad leent zich uitstekend uit voor avontuurlijke uitstapjes! Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht door de gids. De gids zorgt ervoor dat u de goede bus neemt. Een mooie rit van ongeveer vijf uur per gedeelde minibus brengt u naar Vang Vieng. Gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en verscholen tussen groene heuveltoppen oogt Vang Vieng als een idyllisch bergdorp. Tijd voor ontspanning: geef u over aan de gemoedelijke plattelandssfeer en indrukwekkende vergezichten op de omliggende kalksteenformaties. U logeert in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de ochtend vervolgt u alweer de reis per gedeelde minibus naar het zuiden. Aankomst in Vientiane. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Dinertip: reserveer een tafel in het Kua Lao Restaurant, elke avond wordt hier eenauthentieke dansshow opgevoerd. U logeert in Hotel Beau Rivage Mekong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend gaat u de stad Vientiane verkennen… per fiets! Hierdoor krijgt u de mogelijkheid om dwars door de kleine wijkjes te rijden, over schoolpleinen, langs tempels en marktjes. Maar we beginnen met de oudste Wat (tempel) in Vientiane, Wat Sisaket met duizenden miniatuur Boeddhabeelden. Daar bevindt zich ook de voormalige koninklijke tempel, welke is omgebouwd tot het kunst & antiek museum. Ook worden nog de Vientiaanse Arc de Triomph, het Patuxai monument bezocht, het Nationaal icoon van Laos & het COPE exhibition centre. De middag is ter vrije besteding. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Met de brommer of lokale bus kunt u bovendien een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Hotel Beau Rivage Mekong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap,waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding waarin u gelegenheid heeft om de stad beter te leren kennen. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U logeert in Pavilion D'Orient.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u met een tuk tuk en Engelssprekende gids naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het hoogtepunt van Siem Reap, Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in Pavilion D'Orient.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een gehele dag ter vrije besteding in Siem Reap. Bezoek onder meer de Grote Markt. Er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatselijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Rondom de stad, achter de pagoden, bevinden zich de rijstvelden en de traditionele huizen van de Khmerboeren. Ten zuiden van de 'moderne stad', voorbij de krokodillenfarm, ligt het dorp Siem Reap. Volg de linkeroever van de rivier langs de weg richting het Tonle Sapmeer. Langs de weg staan honderden paalwoningen verborgen tussen de dichte begroeiing. Hier leven de boeren en vissers van Siem Reap. Overnachting in Pavilion D'Orient.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Battambang. Na aankomst transfer naar uw hotel. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur arriveert u in Battambang. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. U logeert in het Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag maakt u kennis met Battambang en omgeving op een ecovriendelijke manier, per fiets! Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maakt u een mooie tocht in de ochtend. Na het ontbijt wordt u opgehaald per tuk tuk en naar de startplaats van de fietstour gebracht. U zult kennismaken met enkele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. U leert meer over het lokale leven op het platteland en er wordt een heerlijke lunch bereid bij een familie in een van de dorpen. Aan het eind van de ochtend bent u terug in het hotel. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U reist vandaag per auto met chauffeur naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop in Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes.Overnachting in Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Voor de lunch een stop bij restaurant Friends. Friends is een restaurant van een hotelschool, opgericht door een vereniging die jongeren weer aan een plaatsje in de maatschappij wil helpen. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidenmuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Overnachting in Patio Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

In de ochtend transfer naar de pier bij Sihanoukville. Hier stapt u op de boot voor de overtocht naar Koh Rong, een van de mooiste eilanden voor de kust van Cambodja. Het is een groen eiland met palmbomen en prachtige witte stranden. Een nog vrij onontdekt stukje paradijs met koraalriffen. U overnacht in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17 & 18

Twee dagen ter vrije besteding op Koh Rong. Een heerlijke plek om te ontkomen aan de drukte en lekker niets te doen. De wateren rondom het eiland zijn uitermate geschikt om de bijzondere onderwaterwereld te aanschouwen. Overnachtingen in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Transfer terug naar Phnom Penh, en direct door naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.325,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Vientiane – Siem Reap
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur en gids (tenzij anders vermeld)
 • Transfers Luang Prabang – Vang Vieng & Vang Vieng – Vientiane per gedeelde minibus
 • Overnachtingen in middenklasse hotels in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd, privé, onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids en incl. entreegelden
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Evt. vroege check in & late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Evt. overige tours en entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Laos $ 35,00 p.p., Cambodja $ 30,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."