Met onze online reisgids over India willen wij u informeren en inspireren. Behalve praktische informatie over vaccinaties, het klimaat en reisdocumenten delen we op deze pagina tips van onze reisspecialisten, leuke adresjes, filmpjes en foto's.

Toen we in 1997 met Namasté Reizen begonnen was India onze eerste bestemming en nog steeds keren we jaarlijks terug. Het is een land wat nooit verveelt, want er is zoveel moois te ontdekken. Zowel voor de reiziger op zoek naar avontuur als de reiziger op zoek naar luxe.

India heeft, net als een Indiase Curry, vele ingrediënten. Tijdens onze reizen zagen wij de mooiste tempels en paleizen, witte stranden, koffie-en theeplantages, koeien en kamelen tussen auto's en riksja's, overvolle steden, rust en ruimte op het platteland, kleurrijke markten, bergen en woestijnen. Wij verbleven in de mooiste accommodaties, van sfeervolle homestays tot zeer exclusieve resorts en genoten er van de heerlijkste gerechten (hoewel soms iets te spicy voor ons). Wij doorkruisten het land grotendeels per auto met chauffeur, maar ook per trein, boot, vliegtuig, fiets en riksja.

Een reis door India onthult een land dat zowel fascinerend, exotisch, spannend en mystiek is, maar soms ook frustrerend, verwarrend en chaotisch. Relax, blijf kalm, wees geduldig en glimlach en India zal zich voor u openstellen en zich van haar beste kant laten zien!

Een aantal hoogtepunten van India

 1. De Spice Market in Delhi of één van die andere kleurrijke markten in India
 2. Wereldwonder de Taj Mahal
 3. Varanasi aan de heilige rivier de Ganges
 4. De nationale parken zoals Kanha en Bandipur; tijgers en olifanten spotten
 5. Kerala; de stranden, de theeplantages, de jungle.. allemaal prachtig!
 6. De Himalaya; besneeuwde bergtoppen en kloosters
 • hoofdstad New Delhi
 • taal Hindi
 • valuta Indiase Rupee
 • inwoners 1,2 miljard

Beste reistijd voor India

India is een groot land en heeft daardoor veel verschillen in klimaat. Een bezoek aan de bergen van Kahsmir, Himachal Pradesh en Uttar Pradesh kunt u het best brengen in de maanden maart t/m augustus. De voetheuvels van de Himalaya kunt u het best bezoeken tussen mei en september, terwijl de woestijn van Rajasthan het best te bereizen is van oktober t/m maart. Voor trektochten in de Himalaya kunt u het beste van april t/m november naar India toegaan. Van juni t/m september is de regenperiode in het zuidwesten en van midden oktober t/m december in het noordoosten.Er valt meer regen, maar het is niet onmogelijk om het land te bezoeken, de neerslag valt vaak 's nachts en het regent zelden de hele dag. Het zuiden van India is het best te bereizen van september t/m maart. Houdt er rekening mee dat april, mei en juni de warmste maanden zijn. In het zuidwesten valt er van juni t/m september enkele regenvallen. In het noordoosten zijn er beduidend minder regenvallen, voornamelijk zijn deze er in het begin van november en december.


Tijdsverschil met India

Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later en tijdens onze wintertijd is het 4,5 uur later.

Religie in India

India was de geboorteplaats van een aantal grote religies, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. Ongeveer 83% van de bevolking is hindoe, 11% moslim (soennisme), 2% christelijk, 2% sikh en 1% boeddhistisch.

​Hindoeïsme & feesten

Hindoeïsme & feestvieren

Het hindoeïsme is een van de oudste levende godsdiensten ter wereld. De godsdienst speelt een belangrijke rol in het leven van de Indier omdat het te maken heeft met de manier waarop je leeft, je eet en tegen de wereld aankijkt. Het hindoeïsme is geen streng geloof, het kan op verschillende manieren worden vorm gegeven. Sommige Hindoes bidden iedere dag, anderen bijna nooit. Feesten zoals Holi (zie foto) en Divali horen bij het Hindoeisme.

Lees verder op ons weblog Namaste op reis

Documenten voor India

Voor een reis naar India is een geldig paspoort vereist wat nog minimaal 6 maanden geldig is op de datum van vertrek uit India. Tevens is een visum vereist. Indien u een single entry visum nodig heeft en maximaal 30 dagen in India verblijft, dan kunt u vanaf 15 augustus 2015 een E-visum aanvragen. In alle andere gevallen dient u een gewoon visum aan te vragen bij een van de BLS kantoren.

Als Nederlander of Belg kunt u uw visum-aanvraag indienen en betalen via de website van de Indiase overheid. Voor reizigers die aankomen op de volgende luchthavens kan er een E-visum worden aangevraagd: Delhi, Mumbai, Jaipur, Bangalore, Varanasi, Cochin, Chennai, Calcutta, Trivandrum, Goa, Hyderabad, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Lucknow en Trichy. Vertrek mag plaatsvinden vanaf iedere luchthaven in India.

Dit E-visum dient u zelf aan te vragen via https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html. Het visum kunt u aanvragen vanaf 30 dagen en tot tenminste 4 dagen voor vertrek. De kosten bedragen $ 60,00 per persoon en deze kosten kunt u voldoen per creditcard. Het visum is maximaal 30 dagen geldig vanaf de datum van aankomst in India.

U dient de volgende documenten te uploaden in uw visumaanvraag:

 • Een scan van een recente pasfoto met een witte achtergrond
 • Een scan van uw paspoortLet op: uw paspoort dient bij aankomst in India nog zes maanden geldig te zijn, met tenminste twee blanco pagina's.Het E-visum wordt per e-mail naar u toe gestuurd en u dient dit document mee te nemen op reis. Bij aankomst in India worden de biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en gezichtsscan afgenomen.

Heeft u een multiple entry visum nodig of blijft u langer dan 30 dagen in India, dan dient u uw visum persoonlijk aan te vragen via een kantoor van BLS in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam. Reizigers woonachtig in België kunnen terecht bij het kantoor van BLS in Brussel. U bent namelijk verplicht om biometrische gegevens af te staan. Voor de kosten van een multiple entry visum of visum langer dan 30 dagen verwijzen wij u naar de website van BLS.

Wij adviseren u uiteraard graag over het aanvragen van het visum, maar willen u erop wijzen dat u altijd zelf verantwoordelijk bent voor het in bezit zijn van de juiste reisdocumenten.


Vaccinaties voor India

Voor een reis door India worden diverse vaccinaties aanbevolen. Ook is voor enkele gebieden een malaria-profylaxe nodig. Neem voor advies op maat contact op met uw huisarts of de GGD Reisvaccinaties. Ook vindt u meer informatie op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering of op de website van Thuisvaccinatie. Bent u woonachtig in België dan kunt u terecht bij uw huisarts of het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen.

Jodhpur, de blauwe stad
Poppen in Rajasthan
Uitzicht op Lake Pichola in Udaipur
Smile!
Gateway to India, Mumbai
Backwaters in Kerala
Bandipur National Park, Karnataka
Varkala, Kerala

Stad of platteland in India?

Indiase steden zijn hectisch, er wonen veel mensen samen op een kleine oppervlakte, er wordt de hele dag druk getoeterd en er wordt gekookt op straat.. daarom raden wij aan tijdens een reis door India een bezoek aan steden af te wisselen met een verblijf op het platteland. Want verblijft u in een dorp dan beleeft u India anders. Neem de tijd om tijdens een wandeling door het dorp een glaasje Chai te drinken bij een theestalletje, koop een stuk zeep of kruiden in de buurtwinkel, bezoek de dorpstempel.. in reisgidsen wordt dit niet als hoogtepunten beschreven maar wij bewaren er de mooiste herinneringen aan.

Overigens mag u een wandeling of ritje per riksja door Old Delhi ook niet missen natuurlijk. Juist die contrasten maken India zo de moeite waard.

'"India was een super ervaring, we gaan zeker nog een keer terug! Er wordt vaak gezegd; India, je houdt ervan of je haat het....nou, wij houden ervan!" Jeroen en Paul

Voorpret voor uw reis naar India

Een belangrijk onderdeel van uw reis is de voorpret. Een film kijken, Indiaas eten of lezen over de bestemming horen daarbij. Een aantal tips:

 1. Roman India voor beginners - ISBN 9789490382025
 2. Reisgids Trotter Noord-India - ISBN 9789020987034
 3. Reisgids The Rough Guide to India - ISBN 9781409366706
 4. Love Travel Guides - unieke reisgidsen van een aantal Indiase steden
 5. Film Slumdog Millionaire
 6. Restaurants Koh-I-Noor in Amsterdam, Sangam Tandoori in Rotterdam of Aahaar in Antwerpen
 7. Authentic India is een Indiase kruidenier in Amsterdam
 8. Lees hier reiservaringen en tips van andere reizigers

Van ons ontvangt u een uitgebreid informatiepakket inclusief leuke adressen van lokale winkels en restaurants.

Staat India ook hoog op uw verlanglijstje?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget! Onze India Specialisten informeren u graag over de mogelijkheden.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.