Duurzaam reizen

We organiseren reizen naar Azië, dit betekent dat we in een vliegtuig zullen moeten stappen. Daar kunnen we niets aan veranderen. Maar hoe we een land verkennen nadat we zijn geland, daarin kunnen we wel degelijk een verschil maken.

Zo kunnen we de auto vaker vervangen door een trein, boot, fiets of door een stad te voet te ontdekken. We kunnen activiteiten aanbieden die ervoor zorgen dat je langer op één plek wilt verblijven, we kunnen je vertellen waar je iets moois koopt wat ook eerlijk is gemaakt en we kunnen je tips geven van goede lokale restaurants. Kleine ‘aanpassingen’ kunnen een grote impact hebben. Zo kunnen we voor een trekking een picknick lunch meenemen van het hotel, maar we kunnen deze ook laten maken door de vrouw van de lokale gids die je tijdens de wandeling begeleidt. Zo heeft een familie extra inkomsten welke ervoor zorgen dat de levenskwaliteit verbeterd.

Namasté Reizen gelooft in echte en authentieke ervaringen. Een bestemming is zoveel meer dan alleen monumentale ‘highlights'; het bestaat ook uit eten in een lokaal restaurant, kunst bekijken in een museum, leren over oude ambachten, activiteiten als een stadswandeling met lokale gids.. kortom, het zijn vooral de mensen die de ervaring creëren!

Het ontdekken van een bestemming - buiten de belangrijkste bezienswaardigheden - zorgt voor een andere reiservaring. Daarom moedigen wij onze reizigers aan langer op één plek te verblijven. Slow Travel noemen we dit. Langzamer reizen komt namelijk ten goede aan de lokale gemeenschap. Je hebt immers meer tijd om gebruik te maken van de lokale faciliteiten. Maar je kunt ook langer de tijd nemen om van de ene plek naar de andere te reizen, bijvoorbeeld per trein of boot. Op deze manier wordt het reisschema gevarieerder – dus leuker - en de reis duurzamer.

Ons doel zal ook voor de komende jaren zijn op zoek te gaan naar mensen voor wie hun stad of regio hun passie is en niets leuker vinden dan deze passie als gids met jou te delen. Op een manier waarop je niet alleen de stad beter leert kennen, maar ook de verhalen van de mensen die er dagelijks leven.

Alle artikelen