Community-Based Tourism in Nepal geeft reizigers de gelegenheid om zich onder te dompelen in de lokale manier van leven. Het is een verantwoordelijke manier van reizen omdat het direct bijdraagt aan de lokale gemeenschap. Tevens zorgt het ervoor dat reizigers ook op de minder bekende en toeristische plekken van Nepal komen.

Een geslaagd voorbeeld van community-based tourism is het Community Homestay Network in Panauti, een Newari stadje op 2 uur rijden van Kathmandu. Ongeveer 17 vrouwen hebben in dit stadje hun huis opengesteld aan reizigers. Dit is een unieke ervaring omdat u dan overnacht, mee-eet en samenleeft met een lokaal gezin. Dit heeft deze vrouwen in staat gesteld om zelf geld te verdienen en zo ook bij te dragen aan de lokale economie. Reizigers weten Panauti nu ook meer te vinden. Dit heeft een positieve impuls gegeven aan de lokale economie.

Kortom, door community-based tourism ontdekt u de minder bekende dorpen en steden van Nepal, ervaart u het echte Nepalese leven en draagt u een steentje bij aan de lokale gemeenschap.

Panauti
Platteland van Nepal
Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"