Een exclusieve rondreis per auto met chauffeur door de Kathmandu vallei en Pokhara. U verblijft in de beste hotels van Nepal.

Hoogtepunten van Nepal voor levensgenieters

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachtingen in exclusieve hotels
 • Een combinatie van cultuur & natuur
 • Bezoek de Kathmandu vallei
 • Geniet van mooie uitzichten in Pokhara
 • Maak een korte trekking naar Hattiban

  Route

  Tijdens de reis wordt de onderstaande route afgelegd.

  Dag 1

  Vandaag komt u aan in Kathmandu, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! U ontvangt de reisdocumenten en u heeft de mogelijkheid om vragen te stellen. Hierna wordt u naar het hotel gebracht. Check-in is mogelijk vanaf 14:00 uur. In de middag is het tijd voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja's en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. U brengt een bezoek aan Durbar Square, het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dat ook 'het plein van het paleis'. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Daarna bezoekt u Swayambhunath, ook wel bekend als de 'apentempel'. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklimt u een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heeft u prachtig uitzicht over de stad. U logeert in het Dwarika's Hotel.

  Dag 2

  De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn nog wel zichtbaar, maar desondanks blijft Kathmandu een unieke en bijzondere stad. Na het ontbijt bezoekt u het bedevaartsoord Pashupatinath. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath ziet u de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. U kunt hier ook een Tibetaanse nederzetting bezoeken. Vandaag rijdt u naar Dhulikel, een pittoresk Newar-dorpje net buiten de vallei. Geniet van het bijzondere uitzicht over de Himalaya. Bij helder weer ziet u een panorama dat zich uitstrekt van Mount Everest in het Oosten tot de Himalchuli in het westen. U logeert in Dwarika's Resort.
  Ontbijt inbegrepen

  Ook leuk! Maak in de vroege ochtend een mooie mountainflight over het Himalaya gebergte. Toeslag is € 230,00 per persoon (inclusief transfers)


  Dag 3

  Vandaag verblijft u in Dhulikhel. Deze plaats ligt op een hoogte van 1550 meter en is van oorsprong een Newari dorp. Dit waren de oorspronkelijke inwoners van de Kathmandu Vallei. De bouw van de stad is gebaseerd op een oude Hindoestaanse geloofsleer, waarbij de positie en vormen van de tempels en de pleinen een betekenis hebben. U maakt een trekking naar Namo Buddha. Volgens oude legendes heeft Boeddha op deze plek in een van zijn eerdere incarnaties zijn vlees geofferd aan een hongerige tijger. Overnachting in Dwarika's Resort.
  Ontbijt inbegrepen

  Digitale Reisgids Nepal

  Digitale reisgids Nepal

  Wat fijn dat Nepal weer open is en we weer plannen kunnen maken voor een rondreis door dit mooie land! Laat je inspireren door onze digitale reisids.

  Vraag de reisgids hier aan

  Dag 4

  De dag is ter vrije besteding in Dhulikhel. U kunt bijvoorbeeld met een gids de mooie omgeving van Dhulikel in trekken. Het resort biedt ook veschillende activiteiten, zoals yogalessen en diverse massages. Overnachting in The Dwarika's Resort Dhulikhel.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 5

  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Changu Narayan Tempel. Deze hindoetempel ligt op de top van een heuvel en is één van de oudste tempels uit de geschiedenis van Nepal. Hij is gebouwd ter ere van Lord Vishnu, een belangrijk figuur uit het hindoeïsme. Nagarkot ligt op ongeveer 2000 meter hoogte en vanaf hier heeft u bij helder weer een mooi uitzicht op het Himalaya gebergte. Aansluitend reist u verder naar de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer u door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan het paleis met de 55 vensters, het Durbar Square, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u aardewerk kunt kopen. Daarna wordt u naar Kathmandu gebracht. Overnachting in Dwarika's Hotel.

  Ontbijt inbegrepen

  Dag 6

  Na het ontbijt rijdt u in ongeveer vijf uur naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het nationale park is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië. Er leven hier 68 verschillende zoogdieren, 126 soorten vissen en 544 vogelsoorten. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. In dit park worden de laatste exemplaren van de Indische neushoorn, de Gharial krokodil en de Bengaalse tijger in Nepal beschermd. Overnachting in Kasara Resort.
  Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

  Dag 7

  Op deze dag staan verschillende jungle activiteiten in het Chitwan National Park op het programma. U gaat op zoek naar dieren zoals herten, Aziatische wilde honden en neushoorns. Als u geluk heeft, kunt u een glimp opvangen van een olifant, wilde kat of een luiaard. Maak een wandeling door het park, ga per kano op ontdekkingstocht en kom meer te weten over de Tharu bevolking. Uiteraard onder begeleiding van een gids. Overnachting in Kasara Resort.
  Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

  Dag 8

  Na het ontbijt volgt een rit van ongeveer zes uur naar Kathmandu. Na aankomst gaat u op pad met een lokale gids om de andere bezienswaardigheden van Kathmandu te bezoeken. U bezoekt de museumstad Patan, de stad der schoonheid. Vandaag ontdekt u zelf waarom. Deze museumstad heeft de meeste tempels per vierkante meter en wordt slechts door Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Ook Patan heeft een Durbar Square waar u vele traditionele gebouwen ziet. Wandel door de straten en bewonder de mooie gebouwen. Zin in een goede kop koffie? Karma Coffee is onze favoriet voor een pauze. Overnachting in Dwarika's Hotel.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 9

  Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.
  Ontbijt inbegrepen

  Reissom vanaf € 2.370,00 per persoon

  Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

  Inbegrepen:

  • Alle transfers
  • Vervoer per airconditioned auto met privé-chauffeur
  • Alle overnachtingen in exclusieve hotels
  • Maaltijden volgens programma
  • Lokale gids tijdens stadstours in Kathmandu en Bhaktapur
  • Wandeling met gids naar Namo Buddha
  • Jungle activiteiten Chitwan National Park voor een dag
  • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
  • Uitgebreide reisinformatie


  Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten
  • Eventuele vroege check-ins en late check-outs
  • Drankjes en overige maaltijden
  • Entreegelden
  • Visumkosten (15 dagen $ 30,00 p.p., 30 dagen $50,00 p.p. ter plaatse)
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
  • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

  Nepal bezoeken?

  Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

  Margaret Vrolijk

  Margaret Vrolijk

  Specialist India

  Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.