Nepal voor levensgenieters

9-daagse rondreis | Kathmandu – Chitwan N.P. – Lakuri – Dhulikhel

Een exclusieve rondreis per auto met chauffeur door de Kathmandu vallei en Chitwan National Park.

In het kort...

 • Bezoek de hoogtepunten van de Kathmandu vallei

 • Ga op ontdekkingstocht door de jungle van het Chitwan National Park

 • Ontspan bij het zwembad met schitterend uitzicht op bergtoppen

 • Ontdek het historische Bhaktapur

 • Overnachtingen in exclusieve hotels

 • bijay-pakhrin-ejjRgncBkpg-unsplash
  1/5  Prayer wheels in Kathmandu
 • mamun-srizon-CXzGEG7UCQc-unsplash
  2/5  Uitzicht op de bergen
 • yujesh-maleku-Nt2yBTRWKGE-unsplash
  3/5  Chitwan National Park
 • woman-5322548_1280 (1)
  4/5  Straatbeeld Kathmandu
 • Dwarikas zwembad
  5/5  Luxe hotels

Dag 1 | Kathmandu

Vandaag kom je aan in Kathmandu, waar je wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja’s en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. Accommodatie: Dwarika’s Hotel

Dag 2 | Kathmandu

Vandaag breng je samen met een gids een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Het Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dan ook ‘het plein van het paleis’. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Ook het bedevaartsoord Pashupatinath is een bezoek waard. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath zie je de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de ‘apentempel’. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklim je een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond en je hebt er prachtig uitzicht over de stad.

Dag 3 | Kathmandu - Chitwan N.P.

Vandaag reis je naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent ‘hart van de jungle’ en is een van de bekendste nationale parken in Azië. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Accommodatie: Meghauli Sarai

 • dwarikas
 • street-market-1283306_1280
 • abhishek-sanwa-limbu-5Q-7kgG7xbo-unsplash

Dag 4 | Chitwan N.P.

Op deze dag staan verschillende jungle activiteiten (in overleg met het resort & afhankelijk van lokale omstandigheden) in het Chitwan National Park op het programma. Je gaat onder begeleiding van een gids op zoek naar dieren zoals herten, Aziatische wilde honden en neushoorns. Als je geluk hebt, kun je een glimp opvangen van een olifant, wilde kat of een luiaard. Maak een wandeling door het park, ga per kano/jeep op ontdekkingstocht en kom meer te weten over de Tharu bevolking. Zij nemen je graag mee om een kijkje te nemen in hun dagelijks leven.

Dag 5 | Chitwan N.P. - Lakuri

Na het ontbijt word je naar Lakuri, vlakbij Bhaktapur gebracht. Onderweg breng je een bezoek aan Patan; de stad der schoonheid (Lalitpur). Patan is de oudste stad van Nepal en heeft de meeste tempels per vierkante meter. Ook deze koninggstad heeft een Durbar Square waar je vele traditionele gebouwen ziet. Wandel door de straten en bewonder de mooie gebouwen. Na aankomst bij het resort is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: The Terraces

Dag 6 | Lakuri

Een hele dag ter vrije besteding in Lakuri. Er zijn een aantal mooie hike- en fietsroutes in de omgeving. Het is ook mogelijk om een yogales of een massage in de spa te boeken. Of ontspan bij het zwembad met schitterend uitzicht op de bergtoppen!

Dag 7 | Lakuri - Dhulikhel

In de ochtend maak je samen met een gids een wandeling door Bhaktapur. De stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Tijdens de wandeling bezoek je een aantal interessante plaatsen, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar je aardewerk kunt kopen. Vervolgens reis je door naar Dhulikel, een pittoresk Newar-dorpje net buiten de vallei. Geniet van het bijzondere uitzicht over de Himalaya. Bij helder weer zie je een panorama dat zich uitstrekt van Mount Everest in het Oosten tot de Himalchuli in het westen. Accommodatie: Dwarika’s Resort

Dag 8 | Dhulikhel

Een dag om naar eigen wens in te vullen in Dhulikhel. De bouw van de stad is gebaseerd op een oude Hindoestaanse geloofsleer, waarbij de positie en vormen van de tempels en de pleinen een betekenis hebben. Je kunt bijvoorbeeld met een gids de mooie omgeving van Dhulikel in trekken. Het resort biedt ook veschillende activiteiten, zoals yogalessen en diverse massages.

Dag 9 | Dhulikhel - Kathmandu

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.

Reissom

 • Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 2.800,- en € 3.000,- per persoon. Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, overnachtingen in luxe accommodaties, de genoemde activiteiten en entreegelden. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere accommodaties. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen.

  Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 2.800,- en € 3.000,- per persoon, gebaseerd op twee personen.

  Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, overnachtingen in luxe accommodaties met ontbijt, genoemde activiteiten, administratiekosten, uitgebreide reisinformatie met onze favoriete adresjes én onze service van begin tot eind (24/7 tijdens je reis).

  De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere accommodaties of een mix. De inhoud van de reis kan geheel aan je wensen worden aangepast.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de vliegtickets zijn afhankelijk van reisdata, luchtvaartmaatschappij en luchthaven van vertrek. Informeer bij ons naar de opties.

   

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.