Chitwan national park

Bij een reis door Nepal kan een bezoek aan het Chitwan National Park niet ontbreken!

Als men aan Nepal denkt dan denken de meeste mensen aan hoge besneeuwde bergtoppen. Het Chitwan National Park ligt echter in de Terai laaglanden, een subtropische vlakte die zich langs de zuidgrens met India uitstrekt van het oosten tot het westen van Nepal. Het Chitwan National Park is het oudste nationaal park van Nepal en staat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Chitwan betekent 'hart van de jungle' en is een van de bekendste nationale parken in Azië.

Moeras krokodil Moeraskrokodil

De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Het is de plek om de Indische neushoorn te spotten! Maar ook kun je oog in oog komen te staan met olifanten, krokodillen, Bengaalse tijgers, lippenberen, luipaarden, axisherten en verschillende vogelsoorten.

wildlife-5082261_960_720-1634037811 Axishert

Om het park te betreden zijn er een aantal toegangspoorten, onze favoriet is Sauraha. Sauraha heeft een uiteenlopend aanbod aan accommodaties, van eenvoudige guest houses, knusse lodges tot luxe resorts.

Je kunt het park, onder begeleiding van een lokale gids, ontdekken per kano tocht, jeep safari of jungle trekking. Een andere optie, het park verkennen op de rug van een olifant is niet meer van deze tijd. Doe dit dus ook niet!

Het Chitwan National Park is makkelijk te bereiken vanuit zowel Kathmandu als Pokhara. Als alles mee zit is het vanaf beide steden ongeveer 5 uur rijden naar Sauraha. Dit kan door verkeersdrukte wel met een paar uur oplopen.

Alle artikelen