Hoogtepunten van Nepal

13-daagse rondreis | Kathmandu – Nuwakot – Bandipur – Pokhara – Chitwan N.P. – Bhaktapur – Kathmandu

Zoals de naam zegt, een mooie reis langs de mooiste plekjes van Nepal! Een combinatie van cultuur en natuur.

In het kort...

 • Start in het bruisende Kathmandu

 • Maak kennis met het platteland in Nuwakot

 • Ontdek het charmante stadje Bandipur

 • Dagwandeling vanuit het mooie Pokhara

 • Op zoek naar de neushoorn in Chitwan

 • Eindig de reis in het historische Bhaktapur

 • Temple Kathmandu
  1/6  Bodnath in Kathmandu
 • famous farm (van website)
  2/6  Slapen op een boerderij in Nuwakot
 • Sunset,Above,Bandipur,In,Nepal.,Hdr,Processed.
  3/6  Bandipur
 • mountain-5869018_1280
  4/6  Uitzicht op de Himalaya
 • Wild,Endangered,One-horn,Rhinoceros,Grazing,In,A,Grass,Field,In
  5/6  De neushoorn in Chitwan N.P.
 • jonny-james-KmAWUFkM8eg-unsplash
  6/6  Bhaktapur

Dag 1 | Kathmandu

Je komt aan in Kathmandu, waar je wordt verwelkomd door onze lokale agent. Welkom in Nepal! Na aankomst word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kathmandu, voor een eerste kennismaking met deze stad. Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en staat bekend als koningsstad. Samen met Bhaktapur en Patan vormen zij de drie koningssteden in de Kathmandu vallei. Toeterende scooters, riksja’s en kraampjes waar ze vers fruit of groenten verkopen bepalen het straatbeeld. Accommodatie: Apsara Boutique Hotel

Dag 2 | Kathmandu

Vandaag breng je een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden in en rond Kathmandu. Een auto met chauffeur staat ter beschikking en je kunt zelf aangeven wat je graag zou willen zien. Het Durbar Square is het mooiste plein van Kathmandu. In het verleden was dit het belangrijkste plein van de stad. Hier werd de koning gekroond en vanaf deze plek werd de stad geregeerd. Durbar Square betekent dan ook ‘het plein van het paleis’. Daarom zijn er vele traditionele gebouwen te bewonderen. Ook het bedevaartsoord Pashupatinath is een bezoek waard. Deze plek is vooral belangrijk voor hindoes. Aan de heilige Bagmati rivier staat de gouden Shivatempel. De tempels zijn alleen toegangelijk voor hindoes, maar het hele complex is interessant om te zien. Aan de oever van de rivier vinden crematies plaats en rondom de tempel lopen sadhu's. Deze sadhu's zijn mannen met beschilderde gezichten, die urenlang in trance kunnen zitten. In Bodhnath zie je de grootste stoepa ter wereld. Vele pelgrims bezoeken deze heilige plek waarbij zij een rondje maken om de stoepa onder het toezicht van de ogen van Boeddha. Ook interessant is Swayambhunath, ook wel bekend als de ‘apentempel’. Swayambhunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmandu Vallei. Om het complex te bereiken beklim je een lange trap. Rondom de trap en de tempel lopen heilige apen rond. Vanaf Swayambhunath heb je prachtig uitzicht over de stad.

 • Aerial,View,On,Streets,Of,Kathmandu,And,A,Stupa,Of
 • woman-8364265_1280
 • Bhaktapur, Nepal

Dag 3 | Kathmandu - Nuwakot

Na het ontbijt reis je naar Nuwakot, een klein plaatsje in Langtang. Hier maak je kennis met het echte Nepalese plattelandsleven. Het fort, het paleis en de tempel in het dorp zijn zeker een bezoekje waard. Je verblijft in een lokaal guesthouse met een eigen biologische boerderij. Accommodatie: The Famous Farm

Dag 4 | Nuwakot

In de ochtend bezoek je de bazaar in Nuwakot. De middag is ter vrije besteding. Rust lekker uit de boerderij maar maak ook een wandeling door de omgeving en ontmoet de lokale inwoners. Ze maken graag een praatje!

Dag 5 | Nuwakot - Bandipur

Vandaag reis je naar Bandipur, een charmant plaatsje gelegen op 1000 meter hoogte. Het is een voormalig handelscentrum van de Newari-bevolking. In Bandipur lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waan je je in de middeleeuwen. Behalve het prachtige uitzicht over de centrale Himalaya en de Marshyangdi Vallei kun je hier eindeloos wandelen door de omgeving. Accommodatie: The Old Inn

Dag 6 | Bandipur

Een dag ter vrije besteding in Bandipur. Het gebied staat bekend om de goede wandelmogelijkheden. Je kunt bij het hotel informatie krijgen over de verschillende wandelroutes en eventueel een gids regelen.

Dag 7 | Bandipur - Pokhara

Na het ontbijt reis je verder naar Pokhara. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Pokhara ligt aan het Pewa meer en wordt omgeven door het indrukwekkende Annapurna gebergte. Het is de perfecte plek in Nepal voor spectaculaire activteiten of om het juist rustig aan te doen. Er hangt een relaxte sfeer en er is voor ieder wat wils. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Fietsen zijn op verschillende plaatsen in de stad te huur. Of maak een boottocht over het Pewa meer. Voor de cultuurliefhebbers is het interessant om een bezoek te brengen aan de World Peace Pagoda (Shanti Stupa). De Pagoda ligt boven op een berg en is een van de 80 World Peace Pagoda’s die over de hele wereld zijn gebouwd. Vanaf de Pagoda heb je schitterend uitzicht over het Pewa meer. Ben je op zoek naar leuke souvenirs? Dan is de markt van Pokhara zeker de moeite waard. Liever iets avontuurlijks? Pokhara is de juiste uitvalsbasis voor activiteiten zoals paragliding & ziplinen. Accommodatie: Middle Path & Spa

 • Colorful,Wooden,Boats,Parking,In,Phewa,Lake,And,Amazing,Sunset
 • Begnas,Lake,In,The,Pokhara,Valley,,Nepal
 • Rotation,Buddhist,Prayer,Wheel,At,Old,Woman's,Hand,,Nepal

Dag 8 | Pokhara

Vandaag staat er een dagtrekking op het programma. Je wordt naar het dorp Naudanda gebracht, wat letterlijk 9 heuvels betekent. Vanaf hier wandel je over de bergkam door mooie landschappen met akkers, subtropische bossen en kleine dorpjes richting Sarangkot. Onderweg krijg je een indruk van het dagelijks leven in de bergdorpen en kun je genieten van prachtige uitzichten over de bergtoppen. Na een paar uur wandelen arriveer je in Sarangkot. Dit bergdorp staat bekend om de schitterende uitzichten op het Annapurnamassief en de Pokhara vallei. Vervolgens daal je af en eindig je bij het Pewa meer.

Dag 9 | Pokhara - Chitwan N.P.

Vandaag reis je naar het Chitwan National Park, in het subtropische zuiden. Het is het eerste nationale park van Nepal sinds 1973. Het ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlakte van 932 km². Chitwan betekent ‘hart van de jungle’ en is een van de bekendste nationale parken in Azië. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. Accommodatie: Sapana Lodge

Dag 10 | Chitwan N.P.

Vandaag staan verschillende jungle activiteiten (in overleg met het resort & afhankelijk van lokale omstandigheden) in het Chitwan National Park op het programma. Je gaat onder begeleiding van een gids op zoek naar dieren zoals herten, Aziatische wilde honden en neushoorns. Als je geluk hebt, kun je een glimp opvangen van een olifant, wilde kat of een luiaard. Maak een wandeling door het park, ga per kano/jeep op ontdekkingstocht en kom meer te weten over de Tharu bevolking.  Zij nemen je graag mee om een kijkje te nemen in hun dagelijks leven.

Dag 11 | Chitwan N.P. - Bhaktapur

Vandaag reis je door naar de 12e eeuwse koningsstad Bhaktapur. Onderweg breng je een bezoek aan Patan; de stad der schoonheid (Lalitpur). Patan is de oudste stad van Nepal en heeft de meeste tempels per vierkante meter. Ook deze koninggstad heeft een Durbar Square waar je vele traditionele gebouwen ziet. Wandel door de straten en bewonder de mooie gebouwen. Zin in een goede kop koffie? Karma Coffee is onze favoriet voor een pauze. Accommodatie: Hotel Bhadgaon

Dag 12 | Bhaktapur

In de ochtend maak je een wandeling met een lokale gids. Hij brengt je naar een aantal interessante plaatsen in Bhaktapur, zoals Durbar Square, het paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar je aardewerk kunt kopen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bhaktapur is door de UNESCO uitgeroepen als 'stad van de toegewijden' en heeft een van de mooiste pleinen ter wereld met paleizen, kloosters en pagodes. Er zijn tot nu toe weinig westerse invloeden geweest. Wanneer je door de straten loopt voelt het alsof de tijd hier lange tijd heeft stilgestaan.

Dag 13 | Bhaktapur - Kathmandu

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu voor de terugvlucht.

Reissom

 • Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 1.500,- en € 1.700,- per persoon, gebaseerd op twee personen.

  Dit is inclusief vervoer per auto met privéchauffeur, overnachtingen in middenklasse accommodaties met ontbijt, genoemde activiteiten, administratiekosten, uitgebreide reisinformatie met onze favoriete adresjes én onze service van begin tot eind (24/7 tijdens je reis).

  De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere of luxere accommodaties of een mix daarvan. De inhoud van de reis kan geheel aan je wensen worden aangepast.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de vliegtickets zijn afhankelijk van reisdata, luchtvaartmaatschappij en luchthaven van vertrek. Informeer bij ons naar de opties.

   

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.