De ochtend beginnen met yoga, daarna een ontbijtje met je voeten in het zand en enkel het geluid van het ruizen van de zee.. en daarna? Een beetje schommelen in een hangmat, een duik nemen in zee of een fietstochtje maken langs vissersdorpjes. Het Neeleshwar Hermitage is een boutique resort direct aan zee in een nog weinig bezocht deel van het zuiden van India. Het resort is een heerlijke plek om een paar dagen bij te komen van een rondreis, maar je houdt het hier natuurlijk met gemak een hele week uit! Ik was hier eens 2 nachten te gast en hoop er snel nog eens terug te keren, maar dan want langer.

Er zijn 18 comfortabele cottages die (bijna) allemaal uitkijken over zee. De badkamer is voor een deel in de openlucht, wat zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Sommige cottages hebben een eigen zwembadje. Maar het grote zwembad is toch ook wel erg aantrekkelijk. De Ayurvedische Spa biedt hele ontspannende behandelingen en de arts geeft u graag advies over een gezondere levensstijl. Dineren kan in het open air restaurant of in het eenvoudige restaurant aan zee, waar ze de lekkerste kleine gerechtjes serveren zoals banana fritters…

neeleshwar-pool3-1585321106.jpg'
neeleshwar-bathroom2-1585321144.jpg'
neeleshwar-private-pool2-1585321273.jpg'

Neeleshwar Hermitage past het best in een ontspannen rondreis Zuid-India. Combineer je verblijf in het Neeleshwar met een bezoek aan de tempels van Belur & Halebid, een verblijf op een koffieplantage en een cruise per houseboat door de Backwaters. In tegenstelling tot in Allepey varen hier nog maar enkele boten. Een mooie combinatie van cultuur, natuur en strand èn slow travel op z'n best!

Klik hier voor meer informatie over het resort

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"