Reis overland van Bangalore naar Kochi en maak kennis met de bijzondere cultuur en natuur van Karnataka & Kerala. U sluit de reis af aan de kust van Mararikulam.

Hoogtepunten van deze reis

Hoogtepunten van deze reis:

 • Verken Bangalore
 • Bezoek het paleis van de Maharaja
 • Op zoek naar tijgers & luipaarden in Nagarhole N.P.
 • Op de fiets door Kochi
 • Varen door de Backwaters
 • Ontspannen aan de kust van Mararikulam

Dag 1

Aankomst in Bangalore. U wordt verwelkomd door een medewerker van de agent, Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. De stad werd in de 14e eeuw gesticht als Bendakalooru, wat 'stad van de gekookte bonen' zou betekenen. In de Britse tijd ontstond de naam Bangalore. De stad is modern en heeft daarom ook vele mogelijkheden om ergens wat te gaan eten en om te gaan winkelen. U verblijft in Casa Cottage.

Dag 2

Bangalore is een hele prettige stad met veel parken en tuinen. U start de dag rustig met een bezoek aan Lal Bagh, een botanische tuin waar meer dan 1000 plantensoorten groeien. Slenter op uw gemak over de vele wandelpaden langs de mooie flora. Hierna bezoekt u de wijk Malleswaram, bekend om de oude, soms verborgen, tempels. De wijk is vernoemd naar de 17e eeuwse Kaadu Malleswara Temple, een shiva tempel die de wijk beschermt. In Malleswaram treft u dagelijks een kleurrijke bloemenmarkt. Ook vindt u er veel kleine shops met onder andere textiel en kunst. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Bangalore heeft een aantal mooie winkels zoals Anokhi, Fab India en Cinnamon. Overnachting in Casa Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De reis gaat verder naar Mysore, een prettig groen stadje met brede lanen, mooie ronde pleinen en een prachtige koloniale architectuur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Srirangapatna, een plek van grote historische betekenis. U kunt hier het zomerpaleis van Tipu Sultan bezoeken, ook de Sri Ranganthaswamy tempel is interessant. Na aankomst in Mysore is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in The Green Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U begint de dag met een bezoek aan de markt Devaraja. Het is één van de mooiste kleurrijke markten in India, elke dag van 06:00 tot 20:00 geopend. Hier koopt u bloemen, fruit en geurige specerijen. Vervolgens rijdt u naar de top van de Charmundi-heuvel (iets buiten Mysore) voor een bezoek aan de tempel gewijd aan Chamuneswari. U daalt via trappen af langs het enorme, zwart granieten Nandi-beeld. Daarna brengt u een bezoek aan het paleis van de Maharadja, één van de uitzonderlijkste paleizen in India. Ieder vertrek is extravagant ingericht, met spiegels, uitgesneden plafonds van teakhout en massief zilveren deuren. Overnachting in The Green Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag reist u verder naar Kabini dat in het Nargarhole National Park is gelegen, een nog ongerept wildpark waar u met geluk een zwart gestreepte Bengaalse tijger en luipaard tegen kunt komen. Na aankomst maakt u een safari per boot door het park. U spot de mooiste vogels en met wat geluk ook groter wild. U verblijft in The Serai Kabini.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag maakt u een avontuurlijke safari per canter of jeep (wordt bij de ingang van het park bepaald, safari's zijn in groepsverband) door het Nagarhole National Park. De belangrijkste dieren die u in het park kunt tegenkomen zijn antilopen, verschillende soorten apen, Aziatische olifanten, luipaarden en wilde zwijnen. De middag is ter vrije besteding. Het resort biedt diverse activiteiten als een wandeling, fietstocht en kayaktocht aan. En geniet ook van de rust en de faciliteiten van uw fijne accommodatie. Overnachting in The Serai Kabini.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De reis gaat verder naar de groene omgeving van hillstation Coonoor. De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling door de prachtige omgeving, maar vraag de chauffeur vooral ook even een bezoek te brengen aan een van de homemade chocolate shops in het centrum. Heerlijke plakken chocola! U verblijft in Tea Nest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag maakt u een ritje met de toytrain van Coonoor naar Ooty. Deze oude stoomtrein rijdt met een maximale snelheid van 33 km per uur door de Nilgiri Hills. De uitzichten zijn werkelijk prachtig! In Ooty staat de chauffeur u op te wachten, hij brengt u terug naar het hotel. Aan het begin van de middag staat een leuke tea tasting & lunch voor u gepland in het hotel! U proeft de lekkerste soorten thee, geniet van huisgemaakte hapjes en heeft uitzicht op de fantastische omgeving. Overnachting in Tea Nest.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Een flinke reisdag naar Kochi. Kochi is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden van India. De stad is in het verleden een kolonie geweest van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Kochi bestaat uit verschillende wijken, waarvan Fort Kochi de bekendste en meest sfeervolle wijk is. Fort Kochi staat vol met koloniale gebouwen, gezellige cafeetjes en sfeervolle boutique hotels. U verblijft in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Op avontuur door Kochi! Na het ontbijt stapt u op de fiets en maakt u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder het Dutch Palace (Mattancherry); een museum met bijzondere muurschilderingen, oude Hollandse kaarten van Fort Kochi, schilderijen en Koninklijke voorwerpen. Ook bezoekt u de Joodse Synagoge. De Synagoge is door de vele kleurrijke details prachtig om te zien en wordt nog actief gebruikt. In de straatjes om de Synagoge zijn vele souvenir winkeltjes te vinden. Een goede plek om te shoppen! De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt volgt de transfer naar Muhamma. Hier gaat u aan boord van een shikara (kleine houten boot) en vaart u door het de 'backwaters', de binnenwateren van Kerala. Tijdens de boottocht kunt u genieten van het prachtige natuurgebied met palmbomen, kleine dorpjes en rijstvelden. Het leven in de backwaters speelt zich af op het water en aan de oevers. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Ook kunt u locals zien vissen, wassen en baden. In tegenstelling tot een grote houseboat kan de shikara ook door een aantal smallere kanalen varen. Zo kunt u het lokale leven aan de oevers van dichterbij bekijken. U verblijft in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag reist u naar het rustige kustplaatsje Mararikulam. In Mararikulam hangt een ontspannen sfeertje en er zijn prachtige ongerepte stranden te vinden. Een fijne plek om tot rust te komen! U verblijft in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Transfer naar de luchthaven van Kochi voor de terugvlucht.

Reissom: Op aanvraag
Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle transfers per airconditioned privé-auto met chauffeur (Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur beschikbaar in de dorpen en steden waar u overnacht (behalve in Bangalore & Mararikulam)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Boot- en jeep/cantersafari in Nagarhole N.P.
 • Toytrain tickets
 • Teatasting in Coonoor
 • Tour per houseboat door de backwaters
 • Fietstocht in Kochi
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Bangalore / Cochin
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten
 • Entreegelden
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen, reis en/of annuleringsverzekeringen
 • Kosten van persoonlijke aard

Ook altijd al naar India gewild?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.