Een reis per auto met chauffeur, maar ook per fiets en kameel. U maakt een wandeling met een lokale gids, leert koken en gaat een avondje naar de bioscoop. Overnachtingen in oude forten en paleizen. Een reis vol belevenissen!

Hoogtepunten van Rajasthan

Hoogtepunten van deze reis

 • Logeren in sfeervolle accommodaties & oude paleizen
 • Fietsen in Nawalgarh
 • Bezoek blauwe stad Jodhpur en roze stad Jaipur
 • Kameelsafari in Jaisalmer
 • Een kijkje in de keuken van een Indiase familie in Udaipur
 • Wandel met een lokale gids door Bundi
 • Bewonder de Taj Mahal

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Na een vroeg ontbijt begint u de dag met een wandeling met lokale gids door Old Delhi. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Nawalgarh, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de `Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan` genoemd. Na aankomst in Nawalgarh volgt u een leuke workshop, Tie & Dye. U leert de speciale techniek van stoffen verven die nog steeds lokaal gebruikt wordt. Maak zelf uw eigen sjaal om mee naar huis te nemen. U verblijft in Apani Dhani Eco Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt maakt u samen met een lokale gids een fietstour door het platteland van Nawalgarh. Hierna heeft u de tijd om met de chauffeur op pad te gaan om enkele andere dorpen te bezoeken. Bezoek enkele van de mooiste dorpen van de streek, bijvoorbeeld Fatehpur waar Haveli Nadine Le Prince interessant is. Het originele houtwerk en de echt gouden details aan de plafonds maken van deze Art Gallery en cultureel centrum een bijzondere plek. Het Café nodigt uit voor een kop koffie of koel drankje. Naast de bushalte vindt u een grote stepwell uit 1614. Een stepwell is een waterput die te bereiken is door trappen. Ook het Dundlod Fort en Badalgarh Fort in Dundlod zijn de moeite waard. Tegenwoordig zijn beiden voor een deel een Heritage Hotel, maar u bent van harte welkom voor een rondleiding. Overnachting in Apani Dhani Eco Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. De stad wordt 'bewaakt' door een enorm fort. 's Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace, het Ganga Golden Jubilee Museum en het hectische oude centrum. Vraag de chauffeur ook even een bezoek te brengen aan de kamelenboerderij. Ga aan het einde van de middag wanneer de kamelen terugkeren van de velden. U verblijft in Narendra Bhawan.
Ontbijt inbegrepen

Unieke activiteiten Rajasthan

unieke activiteiten in rajasthan

Er is ontzettend veel te beleven in de kleurrijke deelstaat Rajasthan. In een weblog hebben wij een aantal tours uitgelicht die net even anders zijn zoals de stadswandeling door de allerkleinste straatjes van Old Delhi, de Heritage Water Walk rondom een oud Fort in Jaipur en de kookdemonstratie bij een lokale familie thuis in Udaipur (foto).

Lees verder op ons weblog.

Dag 6

Na het ontbijt rijdt u naar de Karni Mata tempel in Deshnok, ook wel bekend als 'rattentempel'. Hier lopen honderden ratten rond, maar probeer vooral de witte te spotten want die brengt geluk! Vervolgens reist u naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Het is een lange reis, maar de moeite zeker waard. Onderweg geniet u van een lunch in de tuin van het restaurant van Barsingha Villa. Dit hotel ondersteunt lokale projecten en zorgt ervoor dat de omliggende dorpen zich betrokken voelen bij het hotel en haar gasten. Jaisalmer heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto's, de woestijn is vlakbij, de bevolking is heel vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli's. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. U verblijft in Garh Jaisal.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Vanmorgen maakt u een stadstour met lokale gids door Jaisalmer en bezoekt u onder andere het RajMahal Palace, de beroemde Jaïn Tempels en het Gadi Sagar Lake; een favoriete plek voor een picknick en een boottocht. Na de stadstour is het tijd voor een kopje thee bij een lokale familie! Deze familie vertelt u graag over het lokale leven in Jaisalmer en is eveneens nieuwsgierig naar uw verhalen. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De ochtend is ter vrije besteding. Neem de tijd voor een kopje koffie of thee op één van de dakterrassen, bijvoorbeeld Kuku Coffeeshop. Wandel zeker even over één van de kleurrijke bazaars zoals Sadar Bazaar, Manak Chowk of Pansari Bazaar. In de vroege middag rijdt u per jeep langs ruïnes van oude forten en maakt u een kameelsafari van ongeveer twee uur langs de minder toeristische woestijndorpjes in de omgeving van Jaisalmer. Op de rug van dit rustig voortsjokkende dier kunt u genieten van de uitgestrekte woestijn en glooiende zandduinen. Dineren doet u in de woestijn en als u geluk heeft kunt u bij zonnig weer genieten van een mooie zonsondergang. Hierna wordt u weer naar de stad gebracht. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt & diner inbegrepen

25x Rajasthan reisgids aanvragenMéér inspiratie voor een reis naar het prachtige Rajasthan?


Klik hier om onze digitale reisgids 25x Rajasthan aan te vragen.

Dag 9

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Voor de lunch wordt gestopt in Osian. Buiten dit dorpje ligt, op de grootste zandduin van de omgeving, het Camel Camp. Hier geniet u van een heerlijke lunch! Neem ook even de tijd om Osian zelf te bezoeken. Hier staan een aantal bijzondere Jaïn tempels. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. Duik iets verder het labyrint van steegjes in, richting het Mehrangarh Fort, en u bent ineens ver weg van de drukte! U verblijft in Ratan Vilas.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt maakt u een stadstour welke begint met een bezoek aan het Fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Het is één van de mooiste forten van Rajasthan. U bezoekt ook Toorji Ka Jhalra, een waterput (stepwell) gebouwd in 1740 door Maharaja Abhaya Singh's Queen. Vroeger haalde men hier water, nu zwemmen er kinderen. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Ratan Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag rijdt u door naar Kumbalgarh. Deze stad is gebouwd in 1548 door Maharadja Khumba. Kumbalgarh is vrij hoog gelegen te midden van een prachtig groene omgeving. De stad achter de muren van het fort is verdwenen. Alleen een klein landbouwersdorpje is er gevestigd te midden van mooie tempels. Na aankomst in Kumbalgarh is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in The Aodhi Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt rijdt u, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Vertrek niet te vroeg naar Ranakpur, veel tempels zijn pas na 12.00 te bezichtigen. Overleg dit dus goed met de chauffeur. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U verblijft in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag neemt u een kijkje in de Indiase keuken! Een familie heet u van harte welkom in hun traditionele huis en geeft u een kookdemonstratie. De vrouw des huizes laat u zien hoe u met de meest uiteenlopende ingrediënten lekkere Indiase gerechten bereid. De nadruk zal liggen op het vegetarische koken en uiteraard geniet u ook zelf van alle gerechten. Een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en direct meer te leren over de ins en outs van de Indiase keuken! De rest van de dag is ter vrije besteding in Udaipur. Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de kleurrijke straatjes of maak een boottocht over het meer. Voor een bijzonder aandenken aan uw reis door India kunt u terecht bij Sadhna Arts (Old Fatehpura), waar producten worden verkocht die zijn gemaakt door vrouwen uit sloppenwijken. Met uw aankoop draagt u bij aan een inkomen voor deze groep vrouwen. Overnachting in Kankarwa Haveli.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Bundi Haveli

Bundi Haveli

Bundi Haveli ligt in het hart van de oude stad op een steenworp afstand van het Garh Palace en het Taragarh Fort. De kamers hebben raamstoelen (jharokhas) met uitzicht op de oude stad, het paleis, het fort en het meer. Het restaurant beschikt over prachtig gebeeldhouwde stenen pilaren en kunstwerken gemaakt door lokale ambachtslieden. 's Avonds is het dakterras een mooie plek om te genieten van de zonsondergang.

Bekijk de website van Bundi Haveli.

Dag 14

De auto met chauffeur brengt u vandaag naar Chittorgarh, bekend vanwege het enorme fort dat u hier vindt. Het fort is maar liefst vijf kilometer lang en ongeveer 600 meter breed. U vindt er diverse tempels, paleizen en interessante beeldhouwwerken. De Toren van Overwinning is het belangrijkste monument van Chittorgarh, gebouwd na een van de militaire successen. U kunt de toren beklimmen, eenmaal boven geniet u van een prachtig uitzicht! De monumenten liggen vrij ver van elkaar verspreid dus u kunt de auto gebruiken om u tussen de monumenten te verplaatsen. U verblijft in Castle Bijaipur.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 15

De reis gaat verder naar de stad Bundi, een plek waar nog niet zoveel toeristen komen. Bundi staat voornamelijk bekend als de stad van de stepwells, vanwege de vele waterputten die zijn overgebleven in de stad. 's Middags maakt u kennis met het kleurrijke straatleven tijdens een wandeling met een lokale gids. Hij neemt u mee naar de mooiste stepwells, haveli's en kleine tempels en laat u proeven van enkele lokale specialiteiten! Ook de bazaar en groenten- en fruitmarkt worden bezocht. U verblijft in Hotel Bundi Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar de cave paintings. Volgens schattingen zijn deze rotstekeningen 15.000 tot 20.000 jaar oud. Hierna wordt u weer naar Bundi gebracht. De middag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Rani-Ki-Baori, de belangrijkste waterput van de stad midden in het centrum tegenover de markt. Ook het hooggelegen Fort van Taragarh is een aanrader, het is een flinke klim en goede schoenen zijn noodzakelijk. Bezoek het fort aan het einde van de dag, anders is het er te warm. Iets lager dan het fort vindt u ook Garh Palace, een indrukwekkend paleis. Het is er wel vrij donker, dus bezoek dit paleis overdag anders zijn de kamers te weinig verlicht. Overnachting in Hotel Bundi Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. De stad is een typisch Indiase stad, lekker druk en chaotisch. Behalve de koeien op straat is er ontzettend veel verkeer; fietsen, riskja's, kamelenkarren… In de stad zijn veel leuke winkels, zoals Hot Pink bij het Narain Niwas Palace en Anokhi aan KK Square. In de avond brengt u een bezoek aan de Raj Mandir bioscoop. Geniet samen met de lokale bevolking van een Bollywood film! U verblijft in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Na het ontbijt rijdt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Het fort diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Het is gebouwd in een plaats wat vroeger een klein dorp was, genaamd Amba. Elk van de vier delen van het fort heeft een eigen binnenplaats. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Binnen het fort is één van de hoogtepunten wat ons betreft Diwan-e-Khas, ook wel de Hall of Mirrors genoemd omdat de wanden volledig zijn bedekt door spiegels. Daarna maakt u een Pink City Heritage tour per tuk tuk door de kleurrijke binnenstad van Jaipur. U wordt naar de mooiste plekjes van Jaipur gebracht. U bezoekt het Albert Hall Museum en rijdt via de Johari bazaar naar de Sanganeri Gate. Geniet onderweg van het uitzicht op de Hawa Mahal (Paleis der Winden). U wordt naar het City Palace en de Jantar Mantar gebracht. Het eindpunt van de tour is de prachtige Jal Mahal. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van Mogol keizer Akhbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. U verblijft in Coral Tree Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal kunt u genieten van een ontbijt in uw hotel. Hierna brengt de chauffeur u terug naar Delhi. Hier heeft u enkele uren ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor tot uw beschikking. Laat in de avond transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi)
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Wandeling met gids en tochtje per riksja in Old Delhi
 • Tie & Dye workshop of diner (naar keuze) in Nawalgarh
 • Fietstocht in Nawalgarh (halve dag)
 • Stadstour met lokale gids & kopje thee bij lokale familie in Jaisalmer
 • Kameelsafari in Jaisalmer
 • Kookdemonstratie in Udaipur
 • Wandeling met lokale gids in Bundi
 • Bioscoopkaartje in Jaipur
 • Pink City Heritage Tour in Jaipur
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 120,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.