Op avontuur door Vietnam! Afwisselende en actieve rondreis vol natuur & cultuur. Van een tweedaagse trekking door de bergen in het Noorden tot een tweedaagse fietstocht door de Mekong Delta in het Zuiden.

Hoogtepunten van Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

 • Tweedaagse trekking door de bergen en rijstterrassen van Noord-Vietnam met homestay
 • Kennismaking met diverse etnische minderheden
 • Rots klimmen of kajakken in Halong Bay tijdens een 3daagse boottocht
 • Op snorkelexcursie naar Cham Island
 • Leuke fietstocht door de Mekong Delta met homestay
 • Bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppen Show een aanrader. Eten & drinken: Restaurant Old Hanoi, gevestigd in een oude Franse villa in The Old Quarter, serveert overheerlijke Vietnamese specialiteiten voor een goede prijs. Zelfs sterrenkok Gordon Ramsey vond het de moeite waard dit restaurant een bezoekje te brengen. U overnacht in Adamas Hotel.

Dag 2

Het grootste gedeelte van de dag heeft u ter vrije besteding in Hanoi. Uw kamer kunt u tot 12:00 gebruiken. Bezoek onder andere het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple, het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam en de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam). Maar minstens zo leuk is een riksja tour door de Oude Wijk, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Hier vindt u onder andere de levendige Dong Xuan Market. Houdt u ervan een stad te voet te ontdekken? In ons informatiepakket vindt u een leuke wandelroute. Eten & drinken: tijd voor een uitgebreid diner heeft u niet vandaag. Kies daarom voor een eenvoudige maaltijd in bijv. het Thuy Ta Café, met een mooi uitzicht over het Hoan Kiem Lake. 1, Le Thai To Street. In de avond vindt de transfer plaats naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai (21:15 – 05:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Aankomst in Lao Cai en transfer naar een lokaal restaurant voor het ontbijt. Hierna brengt u een bezoek aan een van de lokale markten in een dorpje in de omgeving. Op deze kleurrijke markten verkopen de bergstammen hun waar in traditionele kledij. U ontmoet vele etnische groepen, zoals de Phu La, Tay, Black Dao en de H'mong. U luncht in een lokaal restaurant. In de middag volgt de transfer naar Sapa. Sapa is een dorpje in het uiterste noorden van Vietnam. Het is een bergachtig gebied op 1.650 meter hoogte waar diverse bergvolkeren wonen. Eten & drinken: bij Tavan kunt u genieten van een candlelight-dinner. Bestel de kaasfondue, een gerecht dat wel past bij de bergachtige omgeving. Park Area, Victoria Sapa Hotel. U overnacht in Pi's Boutique Sapa Hotel, een comfortabel verblijf op loopafstand van de markt in Sapa.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt begint u aan een bijzondere tweedaagse trekking door de mooie omgeving van Sapa. U loopt Sapa uit richting het bergdorpje Cat Cat. Hier wonen onder andere de zwarte H'mong, een bergstam die, zoals de naam het al zegt, in het zwart gekleed gaat. U loopt verder door rijstterrassen naar het bergdorpje Y Linh Ho. Hier maakt u een stop voor de lunch aan de rivier en kunt u ook even uitrusten. Na de lunch loopt u verder en komt u nog langs het bergdorpje Lao Chai om uiteindelijk te eindigen in het bergdorpje Tavan, waar de bergstam Giay woont. Aan het einde van de middag komt u hier aan en heeft u de tijd verder ter vrije besteding. Geniet van de vergezichten en de mooie omgeving! Vanavond slaapt u in het bergdorpje Tavan bij de lokale mensen thuis! Ook krijgt u hier een lekker diner voorgeschoteld. U overnacht in een gedeelde slaapzaal met gedeeld sanitair.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt gaat u wederom op pad! U loopt richting het bergdorpje Giang Ta Chai waar de bergstam Red Dao woont. Onderweg komt u langs een bamboe bos dat tot het Hoang Lien National Park behoort. Ook loopt u langs een waterval waar u even kunt uitrusten en de lunch kunt nuttigen. Na de lunch loopt u verder naar het dorpje Su Pan, alweer het einde van uw trekking. Hier staat de auto voor u klaar die u terugbrengt naar Sapa. Hier heeft u nog de beschikking over een dagkamer in het Sapa Eden Hotel, waar u zich kunt opfrissen en/of kunt uitrusten. Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation van Lao Cai gebracht voor de nachttrein terug naar Hanoi (20:15 – 04:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

Bij aankomst vanochtend in Hanoi volgt de transfer naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt tevens direct gebruik maken van uw kamer. De rest van de dag is ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Overnachting in Adamas Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vanochtend volgt de gedeelde transfer naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Oriental Sails). Hiermee maakt u een boottocht door Halong Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. U vaart door het indrukwekkende landschap van Halong Bay en langs drijvende dorpen waar de lokale vissers wonen. Ervaar de rust en stilte van het leven op het water. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. Onderweg bezoekt u enkele van de velen grotten en eilandjes die dit gebied kent. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een comfortabele hut, met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Wakker worden terwijl u wordt omringd door talloze eilanden in Halong Bay: een bijzondere ervaring. Terwijl de boot langzaam ronddobbert, kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. Wat volgt is een heerlijke dag op het water. U stapt over op een kleinere dagboot om diverse grotten te bezoeken. Ook is er tijd voor een verfrissende duik en om te kajakken. Het diner wordt weer aan boord van de Oriental Sails geserveerd. Overnachting aan boord.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

U vaart langzaam terug naar de haven van Halong Bay. Na een vroege lunch aan het eind van de ochtend zet u weer voet aan wal en rijdt u terug naar Hanoi. Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation van Hanoi gebracht voor de nachttrein naar Danang (19:30 – 11:08). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Aankomst in Danang, waar u naar een lokaal restaurantje wordt gebracht voor de lunch. Na de lunch volgt de transfer naar Hoi An en heeft u de rest van de middag ter vrije besteding. Hoi An is een historisch plaatsje en een heerlijke vakantiebestemming, want er valt ontzettend veel te ontdekken. Het is een sfeervol en bezienswaardig stadje, met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een uniek en authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Vertrek iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U overnacht in Betel Garden Villas, een zeer sfeervolle en kleinschalige accommodatie nabij Hoi An. U kunt gratis fietsen huren, zodat u binnen 10 minuten in het centrum bent of per fiets naar het strand van Cua Dai kunt. U kunt heerlijk lunchen in de groene tuin of ontspannen bij het zwembad.
Lunch inbegrepen

Dag 11

Vandaag gaat u op excursie naar Cham Island, een van de vele eilanden voor de kust. De dag begint u met een tocht om het eiland, waar u nog meer te zien krijgt van het dagelijkse leven op het eiland. Het gebied rondom deze kleine eilanden archipel heeft een enorme biodiversiteit is dan ook een van de mooiste plekken om te snorkelen. U krijgt de tijd om de onderwaterwereld van dichtbij te bewonderen. Hierna volgt de boottocht naar het eiland waar een lunch wordt voorgeschoteld, uiteraard met veel lokale visgerechten. Na de lunch kunt u even luieren in de hangmatten op dit mooie stukje strand of zwemmen in zee. Tot slot gaat u per speedboat terug naar Hoi An. De rest van de middag is ter vrije besteding. Bezoek op eigen gelegenheid bijvoorbeeld de oude Japanse brug. Struinend door de kleine straatjes ontdekt u de handelslust van de lokale bevolking. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. U kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. Overnachting in Betel Garden Homestay.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Hoi An. De stad ontdekt u het beste te voet of te fiets. Op deze manier krijgt u een goede indruk van het lokale leven en maakt u makkelijk contact met de bevolking. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag. In Hoi An zelf kunt u een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vindt u vele winkeltjes en eettentjes. Ook een dagje strand behoort tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. Eten & drinken: Lunch of dineer in restaurant Son Hoian, een sfeervol restaurant aan de rivier. Heerlijke gerechten met lokaal gewonnen ingrediënten worden op traditioneel Vietnamese wijze bereid. 177, Cua Dai. Overnachting in Betel Garden Homestay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Danang voor de vlucht naar Can Tho, de grootste stad van de Mekong Delta. Een boottocht naar één van de drijvende markten vormt de belangrijkste attractie van Can Tho, maar ook een bezoek aan de centrale markt en de Ong-Pagode zijn de moeite waard. Overnachting in Green Village Homestay, een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie met bamboo hutjes in de mooie groene omgeving van Can Tho. Het is op ongeveer 10 kilometer van het centrum van Can Tho gelegen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vroeg in de ochtend maakt u een boottocht naar de drijvende markt Cai Rang. Het gebied staat bekend als het eiland An Binh, maar is in werkelijkheid een puzzel van stukjes land die van elkaar worden gescheiden door sloten en kanalen. Nadat u terug aan wal bent brengt u een bezoek aan de Phu Ly Pagoda. Vervolgens transfer naar Tam Binh vanwaar u de rit vervolgt per fiets naar Vinh Long, een leuke fietstocht door de Mekong Delta! Het centrum van Vinh Long is hectisch, met veel verkeer van bussen en scooters. Aan de waterkant hangt echter een totaal andere sfeer. In de vele cafés aan de waterkant kunt u terecht voor een verse kokosnoot of een pot groene thee. Vanuit uw luie stoel ziet u de sampans dan voorbij glijden op de rivier. In Vinh Long overnacht u midden in de natuur in een lokaal dorpje. Onze reizigers ervaren dit altijd als een bijzondere belevenis. Overnachting in een homestay in een gedeelde slaapzaal met gedeeld sanitair.
(Afstand van de fietstocht: 20 kilometer)
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt stapt u weer op de fiets en vervolgt uw tocht naar Cai Be, over kleine paden langs lokale dorpjes. Op de rivier ziet u de drijvende markt van Cai Be, sampans, woonboten en merkwaardige vlotten van rivierwier. U kunt onderweg het historische huis van Dhr. Cai Cuong bezoeken. Vervolgens de transfer naar Ho Chi Minh City. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. Vanaf het dakterras van het Rex Hotel heeft u goed uitzicht over het bruisende hart van de stad. U kunt hier even iets drinken. 141, Nguyen Hué Street. Overnachting in Elios Hotel.
(Afstand van de fietstocht: 10 kilometer)
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de wereldberoemde Cu Chi tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. U krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Na dit bezoek volgt de transfer naar uw hotel, waar de rest van de tijd ter vrije besteding is. Dong Khoi en Dong Du zijn geliefde winkelstraatjes, schuin achter de beroemde 'Notre Dam Cathedral'.Overnachting in Elios Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Dit is alweer uw laatste dag in Vietnam. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.805,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Danang – Can Tho met Vietnam Airlines
 • Retour treinticket Hanoi – Lao Cai (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Hanoi – Danang (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Alle transfers naar treinstations en de transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi per auto met privé-chauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privé-chauffeur (m.u.v. 3-daagse excursie naar Halong Bay – per gedeelde transfer)
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen in eenvoudige hotels op basis van logies en ontbijt
 • Dagkamer op dag 5
 • Gegarandeerde vroege check in op dag 6
 • Overnachtingen in Halong Bay op basis van volpension
 • Overnachting in Tavan op basis van volpension
 • Overnachting in Vinh Long op basis van volpension
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies (m.u.v. Halong Bay & snorkelexcursie naar Cham Island – in groepsverband)
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Fietshuur op dag 14 & 15
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Ho Chi Minh City met Singapore Airlines
 • Overige gegarandeerde vroege check-ins & late check-outs
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, evt. inentingen

Ook altijd al eens naar Vietnam gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.