10-daagse Annapurna Sanctuary trekking

De Annapura Santuary trekking is een van de mooiste en afwisselende trekkings in Nepal. De Annapurna is een 55 kilometer lang bergmassief in de Himalaya. De berg Annapura 1 is 8.091 meter hoog en behoort tot een van de 10 hoogste bergen ter wereld.

Annapurna Sanctuary

In de stad Pokhara ontmoet je de ervaren gids die je zal begeleiden tijdens de trekking. Vanaf hier word je naar het beginpunt van de trekking (Phedi) gebracht.

Tien dagen lang trek je door veelzijdige berglandschappen met pittoreske Gurung dorpen, rhododendron bossen, rivieren, kloven, jungle, watervallen en rijstvelden. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op onder andere de besneeuwde toppen van de Dhaulagiri, Annapurna en Machhapuchhare (Fishtail). Het hoogtepunt van deze trekking is het Annapurna Base Camp (4.130m); het hart van het Annapurna gebergte. Hier word je omringd door bergtoppen van meer dan 7000 meter hoogte, een onvergetelijk uitzicht!

De trekking eindigt in Syauli. Vanaf hier word je weer naar Pokhara gebracht. Hier kun je bijkomen van de trekking. In de stad zijn diverse spa’s waar after- trekking massages te boeken zijn!

Route: Phedi – Dhampus (1650m) – Landruk (1620m)  - Chhomrong (2210m) – Bamboo (2315m) – Deorali (3170m) – Macchapuchhre Base Camp (3700m) – Annapurna Base Camp (4130m) – Dobhan (2540m) – Chhomrong (2210m) – Syauli (1170m) 

Goed om te weten:

  • Je overnacht tijdens de trekking in eenvoudige theehuizen/ lodges
  • Een ervaren gids begeleid de trekking
  • Je wandelt ongeveer 3 tot 7 uur per dag. De trekking is goed te doen voor zowel de beginnende als de ervaren bergwandelaar. De tocht is echter wel inspannend en er is daarom een normale tot goede conditie vereist
  • Maximale bagage tijdens de trekking is 10 kg
  • De route kan i.v.m. plaatselijke omstandigheden afwijken van bovenstaande route
  • De Annapurna Sanctuary trekking is inclusief overnachtingen, gids, drager en permits  

Bekijk onze voorbeeldreizen Nepal.

Alle artikelen