Een accommodatie waar ik hele goede herinneringen aan heb is het Ananda in the Himalayas. Gelegen aan de voet van de himalaya in India is dit hotel dè plek om te onthaasten. Na aankomst krijg je een 'huispak' aan wat je tijdens je verblijf niet meer uit hoeft te trekken. Natuurlijk mag je je omkleden voor het diner, maar dit hoeft dus niet. Persoonlijk vond ik dat heel ontspannend. De kamers zijn ruim en hebben allemaal een wijds uitzicht. Heerlijk om de ochtend te beginnen met een vers kopje thee op je balkon. De dagen bestaan hier uit het genieten van diverse gezichts- en lichaamsbehandelingen, yoga, mediteren, wandelen, gezond eten en relaxen aan het zwembad. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk te raften, Rishikesh te bezoeken of een jeepsafari te maken door het Rajaji National Park.

Het Ananda biedt diverse 'packages' aan, van een aantal dagen tot meerdere weken. Zelf verbleef ik hier twee nachten als einde van een rondreis door Rajasthan. Naast een massage en een gezichtsbehandeling lag mijn focus op meditatie en bracht ik meerdere uren in een kleine ruimte door, samen met een persoonlijke leraar. Best pittig, maar een bijzondere en leerzame ervaring.

Combineer Ananda in the Himalayas met een bezoek aan de gouden driehoek: Delhi, Jaipur & Agra. U kunt er vanuit Delhi met de nachttrein naartoe reizen of in ongeveer zes uur per auto met chauffeur.

Meer info: www.anandaspa.com

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"