Familievakanties worden meestal gemaakt in de zomervakantie. Eerlijk is eerlijk, er zijn betere maanden om Cambodja te bezoeken. Maak je de reis in de zomer dan reis je in de regentijd. Wat houdt dit precies in? In ieder geval dat het land op z'n mooist is! Alles is heel mooi groen, met dank aan de regenbuien die bijna dagelijks vallen. Meestal aan het einde van de dag en niet langer dan een paar uur. Ook een voordeel is dat er minder toeristen zijn in deze maanden en dat is heel plezierig wanneer je bijv. Angkor Wat bezoekt. Laat je dus vooral niet weerhouden door de regentijd. Deze reis maken tijdens de kerstvakantie? Qua weersomstandigheden een goede keuze, maar boek vroeg (liefst 11 maanden voor vertrek) want het is de drukste en duurste tijd van het jaar.

Onze tips voor een familievakantie naar Cambodja:

 • Siem Reap is bekend om de Angkor Wat, maar wat zijn er veel meer leuke dingen te doen! Blijf er langer dan de 'standaard' 2 of 3 nachten. Je kunt er fietsen door de stad of over het platteland, slingeren als tarzan door de jungle, een ballonvaart maken, je verwonderen over de gefrietuurde spinnen en andere insecten op de markt, pizza's en curries eten, naar de bioscoop gaan… teveel om op te noemen!
 • Een luxe gezinsvriendelijk hotel in Siem Reap is het Karavansara. Vooral de appartementen zijn zeer geschikt voor families. Er is een familypool en een een kindermenu. Ook mooi - en uniek - zijn de Sala Lodges.
 • Een eenvoudigere optie is het Bamboo House van Palm Village Resort & Spa. Het ligt wat buiten het centrum, maar met de tuk tuk service van het resort ben je zo in de stad. Er is een zwembad, spa en er wordt yoga gegeven. De mini cookingclass bij het zwembad is een aanrader voor kinderen.
 • In Siem Reap even ontspannen met het hele gezin? Boek een massage bij Lemongrass. Voor de kids is er een Kiddies Khmer Massage!
 • Leer pottenbakken tijdens een workshop bij het Khmer keramiek centrum.
 • Butterfly Restaurant serveert heerlijke crepes tussen tropische bloemen en vele kleurrijke vlinders. Kinderen vinden het hier geweldig!
 • Wissel stad en platteland af en reis na Siem Reap naar Battambang. Dit stadje ligt in een prachtige omgeving (super groen tijdens de regentijd :)) en het Battambang Resort is een comfortabel verblijf met zwembad in een tropische tuin. Sta vroeg op om iets te ondernemen (fietsen, kayaken, een bezoek aan de Art Galleries van Battambang) en relax na de lunch aan het zwembad.
 • Treed even buiten je comfort zone en stap op de fiets of in een tuk tuk voor een streetfood tour in Battambang.
 • Ook een tour per ossenkar behoort tot de mogelijkheden in Battambang. Je rijdt door rijstvelden en kleine dorpjes.
 • Leer Cambodjaans koken bij Bric-a brac in Battambang; een klein boutique hotel met kookschool, cafe en boutique.
 • Een gezinsvriendelijke accommodatie in Phnom Penh is Kabiki. Kleinschalig, deluxe familyroom (maar eentje, dus boek op tijd), fijn zwembad met kinderbad en een kindermenu in het restaurant.
 • De Phnom Tamao Zoo is een verantwoorde dierentuin die dieren in nood opvangt.
 • Maak een sunset cruise in Phnom Penh. Een heel ontspannen manier om de dag af te sluiten.
 • Ga dineren bij Farm To Table in Phnom Penh; de naam zegt het al, wat je hier eet komt rechtstreeks van de boerderij. Vers en organic!
 • Verblijf in een homestay aan de rand van het Kirirom National Park. Het ligt op twee uur rijden van Phnom Penh richting de kust. Hier leef je samen met de locals en kun je een trekking maken door een omgeving met bossen, rijstvelden en watervallen.
 • Go Glamping: de 4 Rivers Floating Lodge is een ecologische accommodatie aan de voet van de Cardamon mountains. De 12 luxe ingerichte tenten liggen aan de Tatai rivier en zijn uitgerust met een eigen zonnedek met ligstoelen. Een prijzige accommodatie, maar uniek en gelegen op een schitterende plek! Vanaf hier steek je zo de grens met Thailand over.
 • De reis eindigen aan het strand? Sok San Beach Resort op Koh Rong Island heeft een mooie family chalet en biedt leuke activiteiten zoals duiken, snorkelen, koken, vissen, kajakken en quad tours over het eiland.

Hebben we je enthousiast gemaakt voor een familievakantie naar Cambodja. Bekijk hier de familievakantie Cambodja en de familievakantie Cambodja en Thailand of vraag een voorstel aan voor een reis op maat.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"