1. Bezoek de Boudhanath Stoepa in Little Tibet

In de wijk Bouddah, ook wel bekend als Little Tibet, bevindt zich de imposante Boudhanath Stoepa. Dit boeddhistische heiligdom van 36 meter hoog staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Loop tussen de Tibetaanse monniken en toeristen een rondje om de stoepa heen en bewonder de gekleurde gebedsvlaggen. Bezoek in deze kleurrijke wijk ook zeker Tibetaanse Gompa's (kloosters) en geniet van een Tibetaanse maaltijd in een van de vele restaurantjes.

2. Slenter door de straatjes van Thamel

Maak een wandeling door de straten en ontdek de levendige wijk Thamel. U vindt hier vele winkeltjes waar u mooie gekleurde sjaals, trekking uitrusting of een boek over het boeddhisme of hindoeïsme kunt kopen. Ook zijn er diverse restaurants met een Indiase, Nepalese, Tibetaanse of westerse keuken. Mocht u het Nepalese nachtleven willen ontdekken dan bent u in Thamel op het goede adres!

3. Bezoek de Pashupatinath tempel

Het Hindoeïstische Pashupatinath tempelcomplex bevind zich aan de oevers van de heilige Bagmati rivier. Het bedevaartsoord is uitgeroepen tot Werelderfgoed en trekt veel pelgrims aan. De hele dag door worden hier gelovigen door hun familieleden gecremeerd op de traditionele manier. Het lichaam krijgt een rituele wasbeurt in de rivier en dan in doeken gewikkeld en op een brandstapel gelegd. Niet Hindoes worden niet toegelaten in het tempelcomplex. U kunt dit aanschouwen vanaf de overzijde van de rivier.

De Boudhanath Stoepa
Thamel
De Pashupatinath tempel

4. Geniet van de Nepalese keuken

Bij een bezoek aan Kathmandu kan lekker uiteten gaan natuurlijk niet ontbreken! De Nepalese hoofdstad heeft van alles te bieden op culinair gebied. De Nepalese keuken sterk is beïnvloed door de Indiase en Chinese (Tibetaanse) keuken. U kunt dan ook genieten van een groentecurry maar ook van noedels gerechten. Vergeet zeker niet om een momo te proeven bij een straatverkoper tijdens een wandeling door Bouddah of Thamel. Dit is de Nepalese versie van een knoedel en kan worden gegeten met een vulling van groenten, kaas of vlees. Mocht u trek hebben in de westerse keuken dan kunt u crêpes eten bij het Franse restaurant Chez Caroline of genieten van een pizza bij Fire 'n Ice.

5. Waan u een koning in het Dwarika's Hotel

Mocht u wat meer luxe willen tijdens u verblijf in Kathmandu dan kunt u verblijven in het prachtige Dwarika's Hotel. Dit 5-sterren hotel is niet alleen vanwege haar uitstraling en zwembad prachtig. Nog mooier is het verhaal van dit hotel! Het Dwarika's Hotel staat bekend om zijn inspanningen op het gebied van instandhouding van cultureel erfgoed. Dit begon toen de oprichter Dwarika Das Shrestha begon met het redden van oud houtsnijwerk van traditionele Nepalese huizen die op het punt stonden te worden gesloopt. Deze houtsnijwerken zijn tot op de dag van vandaag te bewonderen in het hotel.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"