Laos is één van de weinige bestemmingen in ons aanbod zonder kustlijn, maar weet dit ruimschoots te compenseren met een paar uitstekende locaties voor wanneer u toch aan het water wil relaxen. Wij hebben een aantal leuke strandalternatieven voor u uitgezocht en hier voor de zekerheid een paar echte stranden aan toegevoegd, die vanuit Luang Prabang of Vientiane makkelijk te bereiken zijn met een ochtendvlucht. Gewoon.. voor het geval u de zeelucht en golven mist.

Don Daeng Island, Mekong-rivier

Vanwege zijn plek in de brede, langzaam stromende Mekong, wordt Don Daeng (het Rode Eiland) omringd door vlakke zandstranden, terwijl het niet in de buurt van de zee ligt. Net zoals de Mekong is het leven hier ontspannen. Fiets op uw gemak een dagje rond, want het eiland is namelijk autovrij. Daarnaast is het leuk de dorpjes te ontdekken, tempels te bezoeken en heerlijk lokaal fruit te proeven. Ga voor een culturele dagtocht naar de UNESCO-werelderfgoed ruïnes van Vat Phou, een hedendaagse Angkor Wat die aan de overkant van de rivier te vinden is. Als u op Don Daeng Island verblijft raden we aan om in La Folie te overnachten. Alle kamers van deze mooie Lodge hebben uitzicht op de rivier of het strand en het zwembad aan de rivier is perfect voor een verfrissende duik.

Nong Khiaw, Nam Ou-rivier

Nong Khiaw is een stad aan de Nam Ou-rivier, drie uur rijden ten noorden van Luang Prabang. Gelegen aan de oever van de rivier tussen indrukwekkende beboste rotsen, is de stad een goede uitvalsbasis voor avontuurlijke activiteiten zoals klimmen, trektochten en watersporten. Verken de rivier met een longtail boottocht of op uw eigen houtje in een kajak. De relatief afgelegen ligging en natuurlijke omgeving geven het gevoel dat u echt even aan het dagelijkse leven bent ontsnapt.

Don Daeng Island
La Folia
Kuang Si Waterval
Mekong Rivier
Luang Prabang
Zonsondergang Mekong
Krabi, Thailand

Bekijk ons aanbod voorbeeld rondreizen Laos.


Net buiten Luang Prabang

Als u met familie naar Laos reist en net zo blij bent met een zwembad als met een strand, dan stellen we voor om een tijdje in een hotel aan de rand van Luang Prabang te verblijven. De stad ligt aan de zandige oevers van de Mekong-rivier en heeft een aantal fantastische resorts met uitstekende faciliteiten. U verblijft dichtbij de stad en bent in een mum van tijd bij tempels en restaurants, terwijl u tussen de excursies door een plek heeft om te relaxen. Het Villa Santi Resort & Spa is hiervan een goed voorbeeld. Omringd door rijstvelden en met uitzicht op de bergen is dit resort met zwembad en Spa zeer geschikt voor een combinatie van actief en ontspanning.

Si Phan Don

Si Phan Don, ook bekend als de 4000 Eilanden, is een delta-achtig gebied vlakbij de grens tussen Laos en Cambodja. Hier stoomt de Mekong een tijdje door vlak zandgebied, voordat hij eer verder naar het zuiden stroomt. Het resultaat is een web van kleine riviertjes die tussen kleine en grote eilanden stromen. Op de grote eilanden heerst een relaxte sfeer die zich goed leent om langs de rivier te fietsen, een riviercruise te maken en te genieten van de zonsondergang op het terras van een van de lokale cafeetjes. Er zijn zandstranden om te ontspannen en de avonturiers onder ons kunnen hier onder andere raften en een trekking maken. Ook behoren de watervallen van San Phan Don tot de meest spectaculaire in Laos en bent u niet ver van beroemde bezienswaardigheden, zoals het Bolaven-plateau.

De Thaise stranden

Met een korte ochtendvlucht vanaf Vientiane of Luang Prabang bent u zo in Bangkok. Vanaf hier hopt u naar de idyllische stranden van Hua Hin, Koh Samui of Krabi waar u de rest van de dag kunt genieten van het strandleven; zwemmen, snorkelen, duiken..

Marleen Cok

Marleen Cok

Reisspecialist Myanmar, Cambodja, Laos en Japan

"Wat reizen zo fijn maakt zijn de ontmoetingen: een kopje koffie bij een boer op een kleine plantage, oog in oog met een moeder Orang Oetang en haar baby, op pad met een gezellige gids en slapen in een homestay, uitbundig begroet worden tijdens een fietstocht, even stoppen bij een schooltje, helpen met thee plukken of tot aan de knieën in de modder bij de rijstsawa's. Deze herinneringen zullen mij altijd bijblijven!"