Fort Amber is heel populair en ontvangt soms wel 5000 bezoekers op een dag. Een bezoek aan dit fort mag je dan ook niet missen! Maar op loopafstand van Fort Amber is veel meer te zien; tempels, haveli's, een oude stepwell en textiel museum. Daarom stelden wij een wandeling samen die inclusief stops ongeveer anderhalf tot twee uur duurt en welke u prima zonder gids kunt maken.

Wandel na een bezoek aan Fort Amber naar de Jagat Shiromani Temple, een tempel uit de 16e eeuw gewijd aan Lord Krishna. Deze tempel is versierd met prachtige sculpturen van personages uit de hindoeïstische mythologie. De tempel werd gebouwd in 1601, ter nagedachtenis aan Maharaja Kumar Jagat Singhji die twee jaar eerder stierf. Via Narsingh Haveli, welke prachtig is gerenoveerd, loopt u naar Panna Meena Ka Kund, een stepwell uit de 16e eeuw. U mag de trappen naar beneden niet nemen maar het is een erg mooie plek die veel gebruikt is als locatie van Bollywood films. Het is ook een goed voorbeeld van watermanagement. Zoek een plekje om te zitten en geniet van de omgeving. Wandel vervolgens naar de Badrinath Temple, een hindu tempel gelegen op een heuvel. Ook hier een prachtig uitzicht over Fort Amber en het dorpje Amer. Veel informatie over de tempel schijnt er niet te zijn maar men denkt dat hij gebouwd is in de 10e of 11e eeuw. Er zijn mooie schilderingen te zien die al erg oud zijn. Bent u geinteresseert in textiel en de kunst van blockprinten bezoek dan het Anokhi Museum waar u een tentoonstelling en demonstraties kunt bekijken. Het museum is gevestigd in een oude gerenoveerde haveli en alleen daarom al een bezoek waard.

Fort Amber
Fort Amber
map-1-midden-1570520321.jpg'

Combineer deze wandeling met een bezoek aan Fort Amber tijdens een van onze rondreizen door India.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"