Namasté Reiziger Clementine ging op Food Tour door Delhi:

Een wandeling door Old Delhi is op zich al een belevenis met alle kleurrijke drukte, fietsen, karren, scooters in de nauwe steegjes en alle etenstentjes. Vaak was ik nieuwsgierig naar alle etenswaren die te koop aangeboden worden, maar durfde het niet aan ook wat te proeven.

Daarom vond ik het extra leuk om de (vegetarische) foodtour te doen. Chef Deepanshu leidde me (wandelend en af en toe door een fietsriksa) door Old Delhi en heeft me, na zijn verzekering dat het echt veilig was (!) , verschillende dingen laten proeven. Ook wist hij veel te vertellen over het eten, de bereiding en de eettentjes zelf.

Ik heb veel dingen geproefd waarvan ik de naam echt niet meer weet! Wat ik mij nog wel herinner is gol gappa (een echte vrouwensnack, blijkt) een gefrituurde hol balletje gevuld met currysaus en een stukje aardappel. Zodra ik deze op had kreeg ik gelijk een tweede aangeboden. Het schijnt dat vrouwen er wedstrijden mee doen wie de meeste op kan!

Genieten van lokaal eten!
Yoghurt, fruit, kheer en meer...
Paranthas
Met Chef kok Deepanshu

Ook heb ik Kachori (gefrituurde noedel met yoghurt en pittige saus) geproefd, vervolgens een soort fruitcreme van yoghurt met fruit en kheer, een zoet gerecht met amandelen, waar ik vooral op viel vanwege het schattige aardewerken bakje! Maar ook erg lekker!

Mijn favoriet is de Paranthas. Een soort pannenkoekje gevuld met diverse groenten en geserveerd met verschillende chutneys, tamarindesaus en aardappelcurry. Heerlijk! Leuk ook dat dit in een van de oudste restaurantjes van Delhi wordt geserveerd. Het was dan ook erg drukbezocht door Indiërs. En fijn dat we even aan tafel konden zitten!

Ook het bezoek aan de kruidenmarkt vond ik leuk. Al die kleuren en geuren….. En natuurlijk ook wat kruiden voor thuis gekocht! Aan het eind van de tour heb ik dan ook met een supervolle buik én het voornemen ooit nog een keer zo'n tour te doen, afscheid genomen van de sympathieke chef Deepanshu.

Durf je ook op zo'n food tour te gaan? Neem de tour op in één van onze India rondreizen.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"