Eén van de mooiste berglandschappen in Noord-Vietnam vindt u in Ha Giang, in de meest noordelijke provincie van Vietnam. Hier wonen verschillende gemeenschappen van etnische minderheden die hun eigen cultuur nog hebben weten te behouden. In tegenstelling tot Sapa zijn de etnische minderheden in Ha Giang nog niet 'gecommercialiseerd', wat reizen naar Ha Giang een veel authentiekere ervaring maakt.

3 x doen in Ha Giang

Lung Cam Cultural Village ligt in een prachtige vallei waar 3 verschillende etnische groepen samenleven: de Lo Lo, de H'mong en de Han. Een klein pad omzoomd door bloemen leidt naar het dorp. In het voorjaar groeien hier rode rozen en in de winter boekweit. Het dorp werd beroemd toen een lokaal huis de achtergrond werd voor een Vietnamese film genaamd "Chuyen Cua Pao". Dit huis ook nu nog open voor bezoekers die graag willen weten hoe het leven in een typische H'mong-familie eruit ziet.

Ha Giang
Vrouw op de markt in Ha Giang

Ook naar Ha Giang? Bekijk onze voorbeeld rondreis noorden van Vietnam


Op de Pho Cao Weekly Market in Ha Giang vindt u echt van alles, van levende kippen die rond rennen tot aan het gember en peper gekweekt door etnische minderheden. Sommigen van hen hebben misschien meer dan 3 uur gelopen om de markt te bereiken. Pho Cao Weekly Market wordt vroeg in de ochtend gehouden, de ene week op zaterdag de andere week op zondag. Rondwandelen op deze markt te midden van kraaiende hanen, vrouwen die druk onderhandelen en lachende kinderen is een geweldige ervaring.

Verblijf in een homestay zodat u de lokale cultuur van dichtbij leer kennen. Gastgezinnen bieden vrij eenvoudige accommodatie, maar ze zijn een goed uitgangspunt om door het landschap te wandelen en nabijgelegen bergdorpjes te bezoeken. Er zijn wandelingen van alle niveaus; van een eenvoudige wandeling van een aantal uur tot meerdaagse trekkings door de bergen.

Tho Homestay bij Ha Giang

Deze homestay ligt in het dorpje Tay niet ver van Ha Giang. De faciliteiten zijn eenvoudig, maar schoon. Hier geniet u van homemade Vietnamese maaltijden en maakt u de mooiste wandelingen.

Een bezoek aan Ha Giang is met veel van onze rondreizen Vietnam te combineren. Ik maak graag een voorstel op maat.

Elsbeth Venema

Elsbeth Venema

Gastblogger

"Al op jonge leeftijd kwam ik in aanraking met Azië en de fascinatie met dit continent is dan ook vroeg ontstaan. Uiteindelijk heeft zich dit vertaald in het behalen van mijn master in 'Contemporary Asian Studies'. Het is ontzettend leuk om middels advies, service en begeleiding samen met de reiziger een voor hem of haar onvergetelijke reis samen te stellen!"