Sri Lanka heeft veel leuke hotels, van eenvoudig tot zeer exclusief. Maar het fijnste blijven toch de kleinschalige boutique hotels. Tijdens mijn studiereis door Sri Lanka (lees hier mijn verslag!) vorig jaar november bekeek ik weer veel hotels, en dit zijn mijn favorieten!

Kumbukgaha Villa in Sigiriya

Dit is een zeer sfeervolle ecolodge. De traditionele villa's zijn kleurrijk en met veel oog voor detail ingericht. De accommodatie beschikt over een klein zwembad en een goed restaurant. Een private hideaway te midden van de vele culturele schatten die Sri Lanka rijk is zoals de Pidurangala Rock en de beroemde Lions Rock! Ga naar de website van Kumbukgaha Villa.

The Secret in Ella

Genesteld in de heuvels buiten Ella en omringd door theeplantages ligt The Secret, een boetiekhotel met elf slaapkamers. Deze voormalige theeplantersbungalow is een rustig toevluchtsoord met een ontspannen en informele sfeer. De schilderachtige locatie, met uitzicht op de beroemde Nine Arch Bridge, maakt het een ideale uitvalsbasis om te wandelen en te genieten van een adembenemend mooi landschap. Ga naar de website van The Secret.

Kumbukgaha Villa - Sigiriya
Lantern Boutique Hotel - Mirissa
The Secret - Ella
Koslanda Living Heritage - Koslanda

Koslanda Living Heritage in Koslanda

Koslanda Living Heritage is een uniek luxe boetiekhotel in het hart van het heuvellandschap van Sri Lanka. Hier is geen gebrek aan plekken om te ontspannen - de infinity pool hangt als het ware over de rijstvelden en is een geweldige plek om achterover te leunen en van het uitzicht te genieten. De villa's hebben een eigen binnenplaats en er zijn drie paviljoens om neer te strijken met een goed boek en een koel drankje. Maar voor wie ontspanning ook actief bezig zijn betekent zijn er voldoende mogelijkheden om er op uit te trekken! Ga naar de website van Koslanda Living Heritage.

Lantern Boutique in Mirissa

Lantern ligt aan één van de meest pittoreske stranden aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Behalve genieten van zon, zee, strand en het zwembad is dit ook een goede uitvalsbasis voor het spotten van olifanten of dolfijnen en het verkennen van VOC stadje Galle. Ga naar de website van Lantern Sri Lanka.


Meer inspiratie vindt u in onze voorbeelden van rondreizen Sri Lanka.

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"