"Met ons team staan wij klaar voor onze gasten"

India heeft jaren geleden mijn hart gestolen. Nu ben ik op reis door Madhya Pradesh, ook wel bekend als 'the heart of Incredible India'.

Ik bezoek het plaatsje Maheshwar. Aan de oevers van de heilige rivier de Narmada ligt een prachtig oud kasteel van 250 jaar oud. Maharani (koningin) Ahilyabai Holkar heerste over dit gebied van 1765 tot 1796 en liet Ahilya Wada bouwen. In het jaar 2000 liet prins Richard Holkar, de zoon van de laatste koning van Indore, zijn huis Ahilya Wada ombouwen tot het Ahilya Fort Hotel. Ik ontmoet Nirendra Lal Maitra, guest relation manager van het hotel. 'Het hotel heeft 19 comfortabele kamers. Het heeft een zwembad en een organische tuin. Met ons team staan wij klaar voor onze gasten. Een van onze leukste activiteiten? Ik denk dat dit de Village Safari is; met een boottocht van 20 minuten over de rivier de Narmada bereik je twee slaperige dorpjes Naodatodi en Bothu. Hier kunnen gasten genieten van een aangename wandeling van 45 minuten door een typisch dorp in de regio en de velden. Wat ook als bijzonder wordt ervaren is een zegening of gebedsdienst in de Ganesh-tempel'

Jane met de manager van het hotel
Heilige koe
Kamer in Ahilya Fort
Fort vanaf het water

Zelf maak ik een boottocht over de rivier met zonsondergang. Met Indiase thee en huisgemaakte koekjes. Dit is precies het gevoel dat het personeel van Ahilya Fort Hotel je wilt geven, een ervaring om nooit meer te vergeten.

22 juni geef ik in het Reiscafé een presentatie over mijn reis door Centraal India. Meld u alvast aan.

Hier vindt u meer informatie over het Ahilya Fort Hotel en over onze rondreizen India.

Jane Sauer

Jane Sauer

"Reizen is mijn grote passie. Als kind maakte ik mijn eerste verre reis naar familie in Indonesië. Maar ook andere landen in Azië vond ik altijd al fascinerend en interessant. De mooie natuur, vriendelijke mensen, tropische vruchten, rijke culturen en mystieke sferen".