In Azië kun je overnachten in de meest uiteenlopende accommodaties, van een simpele homestay tot een zeer exclusief hotel, van een zakelijk hotel tot een spiritueel resort, van een hutje aan het strand tot ... een boomhut in de jungle! Een paar van onze favorieten:

Een Treehouse in Sri Lanka met uitzicht op de Lion's Rock in Sigiriya! De Hideout heeft ze en u bent het vast met ons eens.. een veel betere plek om 's morgens te ontbijten is er niet.

In de jungle van Zuid-India staan twee geweldige Treehouses waar je 's morgens door een familie apen wordt gewekt om vervolgens rustig wakker te worden met een kop thee op de veranda. Hier zou je de rest van de dag kunnen blijven zitten, maar een van de uitgezette wandelingen maken is zeker aan te bevelen. Deze Treehouses zijn onderdeel van het Tranquil Resort.

Hideout Sigiriya, Sri lanka
Amanpulo, Filipijnen
Khao Sok Tree House, Thailand

The Gibbon Experience in Laos is opgezet om het woud van het Bokeo Nature Reserve te beschermen. U overnacht in een boomhut in het regenwoud en de enige manier om hier te komen is door middel van een aantal pittige wandelingen en ziplines. Heel avontuurlijk! Lees verder op ons weblog.

Het Khao Sok Treehouse in Thailand is ook al zo'n unieke plek. Gelegen in het Khao Sok National Park bevinden sommige huizen zich op vijftien meter hoogte! Na een ontdekkingstocht is het lekker afkoelen in het zwembad. Leuke plek voor een familievakantie Thailand.

Op het eilandje Koh Ta Kiev in Cambodja realiseerde Ten103TreehouseBay diverse Treehouses. Dit is ons idee van Slow Travel. Hier doe je niet veel anders dan een beetje naar de zee staren, een goed boek lezen en zo nu en dan een wandelingetje maken. Met alleen de geluiden van de zee en af en toe een gitaarmuziekje is het hier heerlijk rustig en vaar je een paar dagen later helemaal opgeladen weer terug naar het vaste land.

The Treetop Casita's van het Amanpulo in de Filipijnen zijn letterlijk het toppunt van luxe. Er zijn er slechts vier en deze zijn gelegen op een privé-eilandje. Bijzondere plek voor een huwelijksreis Azië.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"