De tempels, thee en stranden van Sri Lanka combineren met een stukje puur natuur èn avontuur? Neem dan Kitulgala op in uw rondreis Sri Lanka. Kitulgala is gelegen tussen de koffie- en rubberplantages, waterfallen en snelstromende rivieren. Kitulgala ontleende haar naam aan de Kithul palmboom die je hier in overvloed vindt. Deze bomen leveren een uniek soort honing genoemd Kithul palmhoning en deze wordt gebruikt in een verscheidenheid aan traditionele zoetigheden en desserts. Ook leuk om te weten is dat de prachtige omgeving van Kitulgala werd gebruikt als decor voor de opnames van de Oscar-winnende klassieker 'The Bridge on the River Kwai'.

Overnachten in Kitulgala

Logeer in Kitulgala in het Royal River Resort, een ecologisch en milieuvriendelijk resort aan de oever van de Ing Oya River. Het resort ligt in het hart van de jungle in een gebied wat bekend staat om zijn mooie wandelroutes en uitgebreide collectie van inheemse vogels. Alle kamers hebben een openhaard en balkon met uitzicht op een waterval. En er is een natuurlijk zwembad.

Het resort serveert een authentieke en zeer uitgebreide Rice&Curry; denk aan een Indische rijsttafel maar dan Sri Lankan style. Boekt u dit jaar een rondreis door Sri Lanka en verblijft u in het Royal River Resort dan bieden wij u deze Rice&Curry aan. Vermeld op het boekingsformulier wel Rice&Curry.

Kitulgala, Sri Lanka
Kitulgala, Sri Lanka

Activiteiten in Kitulgala

In de omgeving is voldoende te beleven. Verken de omgeving met een lokale gids en maak een wandeling door het regenwoud, over koffie- en rubberplantages, langs watervallen met als doel de Edurella Falls. Of maak een avontuurlijke raftingtocht. Deze white water raftingtocht - leuk om op te nemen in een familievakantie Sri Lanka - wordt qua niveau aangepast aan uw ervaring en wordt begeleidt door een ervaren instructeur. Maar een middagje ontspannen aan het zwembad of een duik te nemen in de rivier kan natuurlijk ook! Of ga zelf op zoek naar een aantal van de mooie vogels die hier leven zoals de Grey Hornbill en de Scarlet Minivit.

Meer Sri Lanka inspiratie vindt u op www.namaste-reizen.nl/weblog/sri-lanka

Evelien Booms

Evelien Booms

Reisspecialist Sri Lanka, Vietnam, Nepal, Bhutan en India

"Het is iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen. Om vervolgens op basis van deze ervaring een unieke reis voor één van onze reizigers te mogen organiseren maakt het natuurlijk helemaal af!"