We krijgen vaak de vraag 'maar is het dan geen regentijd in Azie?'

In onze zomers is het in veel Aziatische landen inderdaad 'regentijd'. Maar dit betekent niet dat u niet door Azië kunt reizen.

  • Het regent namelijk echt niet de hele dag, hoogstens twee uurtjes aan het einde van de middag/begin van de avond. Natuurlijk kan het voorkomen dat het een paar dagen achter elkaar regent, maar dit zijn uitzonderingen.
  • De natuur is op z'n mooist - alles staat in bloei! (zelf was ik in mei in Cambodja, net voor het begin van het regenseizoen en van groene rijstvelden was geen sprake)
  • Er zijn veel minder toeristen dan in het 'goede' seizoen en geloof mij, de Taj Mahal of Angkor Wat bezoeken in het gezelschap van enorme groepen Japanners en Chinezen is toch een andere beleving.
  • Het kan behoorlijk schelen in de reiskosten wanneer u in het laagseizoen reist, zowel qua vliegtickets (wel op tijd boeken) als accommodaties ter plaatse.
In de regentijd is de natuur op z'n mooist!

Laat de monsoon u dus niet meteen afschrikken! Een groot aantal landen in Azië zijn tijdens de regentijd prima te bereizen. Meer weten? Vraag het onze reisspecialisten!

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Eigenaar

"Na een rondreis door India was ik op slag verliefd op dit kleurrijke land. Ik kon niet wachten om weer terug te keren en om anderen kennis te laten maken met deze explosie aan indrukken. Namasté Reizen werd geboren en groeide uit tot een reisorganisatie met als specialisatie Azië. Bijna achttien jaar later is dat nog steeds wat ik het liefste doe; op reis gaan naar India en mijn ervaringen delen"