Aan de rand van het Gunung Leuser National Park (UNESCO werelderfgoed) op 4 uur rijden van Medan ligt het rustige dorpje Bukit Lawang. Het nationale park is het leefgebied van veel verschillende vogel-, plantsoorten en zoogdieren. De meest bekende hiervan is de Oerang Oetan. Waar velen kiezen voor de traditionele manier om de jungle te voet te verkennen, bieden wij sinds kort een nieuw en avontuurlijk alternatief aan: een tocht per kayak! Dobber zachtjes op het water van de Landak rivier, spot wilde dieren langs te oevers en neem een verfrissende duik in de rivier, net als de lokale kinderen. Aan het begin van de middag is er tijd voor een simpele picknick lunch.

De Kayak tocht duur de gehele dag. De Landak rivier is een rustige rivier vlakbij Bukit Lawang. Auto's kunnen hier niet komen dus het vervoer naar de rivier is achterop de scooter! Tijdens de tocht kunnen er veel verschillende diersoorten gezien worden, waaronder de Silver Leave Monkey's, Toekans, Neushoornvogels en de Monitor Hagedis.

Jungle Kayak in Bukit Lawang
Jungle Kayak in Bukit Lawang
Jungle Kayak in Bukit Lawang

Ook de jungle van Sumatra beleven vanuit een kayak of benieuwd welke avontuurlijke tours er nog meer mogelijk zijn? Bekijk onze rondreizen Indonesië of neem contact met ons op!

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Thailand

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."