In Cambodja bevindt zich een plek waar je je helemaal kunt onderdompelen in de natuur. De bungalows liggen direct aan de rivier in een klein vissersdorp van de Cham bevolking. Hier ga je back to basic, want de bungalows zijn zeer eenvoudig ingericht. Er is WIFI, maar we raden je aan deze voor de verandering eens niet te gebruiken :) Er is ook een restaurant waar je gezonde, lokale gerechten kunt eten. Bijna alle ingrediënten komen uit de directe omgeving en veel wordt zelf gemaakt zoals brood en jam.

Je verblijft niet alleen midden in de natuur, maar ook ten midden van de lokale bevolking. Hier ervaar je een rust en een stilte die je thuis niet meer gewend bent. Dit betekent overigens niet dat je je hoeft te vervelen; er zijn kajaks te huur, je kunt wandelingen maken, kennismaken met de lokale Khmer keuken, deelnemen aan yogalessen, een pagode bezoeken, fietsen en je 's avonds laten betoveren door vuurvliegjes. En heb je behoefte aan wat meer mensen om je heen dan is het stadje Kampot dichtbij. Hier kun je een moskee bezoeken, een oproep horen tot het gebed, wandelen over de lokale markt en/of lunchen bij Epic Arts, een organisatie die zich inzet om mindervalide mensen te integreren in de samenleving.

eden-sunset-1502537657.jpg'
eden-yoga-1502537670.jpg'
eden22-1502538016.jpg'

Door in dit kleine ecologische resort te verblijven steun je lokale boeren, verkopers van groenten en fruit op de markt en de lokale bevolking die wordt getraind om in het resort te werken. Je bereikt Kampot vanuit Phnom Penh.

Meer informatie over het eco resort

Bekijk de rondreis Spa, Yoga & Kajakken in Cambodja

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Gastblogger

"Ik heb al een behoorlijk aantal bestemmingen in Azie gezien en toch raak ik steeds weer onder de indruk van de cultuur en de natuur. Ieder land is uniek, in Azië zegt men dan ook vaak "same same, but different". De mensen zijn altijd vriendelijk en hebben een grote glimlach op het gezicht."