Op Bali zijn er ontzettend veel leuke restaurants, cafés en lunchplekken te vinden. Tijdens mijn studiereis door Bali ging ik op zoek naar de leukste plekken!

Canggu

Onze favorieten in Canggu: Het aanbod van leuke restaurantjes, warungs en cafeetjes in Canggu is enorm, dus moeilijk kiezen…! We gaan voor Warung Ithaka op de gezellige Batu Bolong street. Indonesisch, maar met een moderne twist. Lekker loungen doe je - overdag met een verse smoothie of 's avonds met een heerlijke cocktail - bij The Lawn, een heerlijke plek aan zee.

Jatiluwih

Onze favorieten in Jatiluwih: Voor een lunch met prachtig uitzicht ga je naar Gong Jatiluwih. Het diner in Sanggiri Mountain Tents is heerlijk en een echte aanrader, de kok is opgeleid in Duitsland en heeft al vele jaren ervaring opgedaan. En dat proef je!

Ubud

Onze favorieten in Ubud: Er is keuze genoeg, maar Murni's Warung mag je niet missen! Voor een iets chiquer diner ga je naar Bridges. Voor een lekkere lunch, verse smoothies of heerlijke taartjes is The Watercress een aanrader. En misschien iets bekender, maar met een hele goede rijstafel; Café Wayan. Neem plaats achterin de tuin of voor in het restaurant aan één van de lage tafels, en geniet van de live gamelan muziek.

Hai Bar & Grill

Bekijk onze rondreizen Indonesië

Nusa Lembongan

Onze favorieten in Nusa Lembongan: Restaurant Muntigs en Cafe The Deck mag je niet missen, voor zowel het eten als het uitzicht. Ook leuk is de Hai Bar & Grill aan Mushroom Bay en Sandy Bay Beach Club aan Sunset Beach.

Jimbaran

Onze favorieten in Jimbaran: Een keer geen visrestaurantje op het strand? Voor de lunch is The Open House een aanrader, heerlijke sandwiches en pizza's, maar ook lokale gerechten zijn een aanrader. Iets chiquer, oh zo romantisch, maar zelfs met kindjes heel leuk: het restaurant van Belmond Jimbaran Puri Bali. Hier kun je met de voeten in het zand, het geluid van de zee op de achtergrond en tussen de fakkels genieten van haute cuisine.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Sri Lanka

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."