Er zoveel mooie plekjes te ontdekken op Bali en lekker Balinees eten is er in overvloed. Hieronder zijn vijf restaurants geselecteerd die naast het fantastische eten, ook nog eens een fantastisch uitzicht hebben!

Teras Padi Cafe - Tegalalang

Geniet midden tussen de rijstvelden van Tegalalang van Indonesische specialiteiten terwijl u geniet van het mooiste uitzicht. Bali staat bekend om zijn prachtige groene rijstterrassen en deze is bij uitstek de bekendste en mooiste van het eiland. Daarnaast zijn deze rijstterrassen ook nog heel goed bereikbaar, op slechts tien minuten rijden van Ubud. Bezoek de Tegalalang rijstvelden vroeg in de ochtend om de grote hordes toeristen te vermijden. Ondanks dat het hier behoorlijk toeristisch is, zal het uitzicht wat u heeft vanaf het Teras Padi Cafe u dat snel laten vergeten. Deze rijstvelden zijn niet voor niets wereldberoemd!

Rock Bar Bali - Jimbaran

Een van de meest bijzonderste plek op het eiland moet toch wel de Rock Bar zijn, die gelegen ligt in het zuiden van Bali in het plaatsje Jimbaran. Dit bijzondere café ligt aan een rotsachtige klif en biedt een verbluffend uitzicht op de Indische Oceaan. De Rock Bar is onderdeel van het luxe Ayana Resort en alleen te bereiken via het resort. Vervolgens brengt een lift u langs de steile rotsen naar beneden, waar u terecht komt in deze hippe bar die zijn naam te danken heeft aan de rotsen waarop deze gebouwd is. Kom op tijd om een goede zitplaats te bemachtigen en sluit de dag af met de Balinese zonsondergang, die waar de Rock Bar bekend om staat.

Teras Padi Cafe
Rock Bar Bali
Het uitzicht bij Bali Asli
Swept Away Restaurant
The Sayan House

Bali Asli - Gelumpang

Verscholen tussen de prachtige natuur van het eiland ligt het Bali Asli restaurant. Een van de beste restaurants van Bali, gelegen in het noordwesten van het eiland in het dorpje Gelumpang, met een verbluffend uitzicht op de Agung vulkaan. Dit is tevens ook de hoogste berg van het eiland. Vanaf het terras kan genoten worden van Balinese specialiteiten terwijl u geniet van het adembenemend uitzicht over de Agung vulkaan. Naast het heerlijke eten dat geserveerd wordt, kunnen liefhebbers hier ook een kookworkshop volgen.

Swept Away Restaurant - Ubud

Gelegen in het culturele hart van het eiland ligt het Swept Away Restaurant in Ubud. Ubud is bij uitstek de plek voor mensen die tot rust willen komen of zich op spiritueel gebied willen ontwikkelingen. In restaurant Swept Away, dat onderdeel is van het Samaya Resort, komt u helemaal tot rust in het comfortabele loungemeubilair gecombineerd met het koele windje van de rivier, waaraan dit restaurant gelegen is. Rivier Ayung zorgt voor een relaxte sfeer en een uniek uitzicht terwijl u geniet van de verfijnde Balinese keuken. Er kan gekozen worden voor een a-la-carte menu of een vier of zes gangendiner dat wordt samengesteld door de kok. Heeft u een speciale gelegenheid? Kies dan voor het romantische '100 kaarsen diner' aan de voet van de rivier waar de romantische ambiance wordt gecreëerd door 100 kaarsen en een overvloed aan bloemen.

The Sayan House - Ubud

Voor luxe dineren met een waanzinnig uitzicht is The Sayan House in Ubud een uitstekende optie. Voor wie eens iets anders wil dan de traditionele Balinese keuken kan hier genieten van een menu dat is geïnspireerd op zowel de Japanse keuken als delen van Zuid-Amerika. Probeer bijvoorbeeld de zalm carpaccio of kies voor een cocktail. Door de knusse en gezellige inrichting voelt iedereen zich hier gelijk thuis. Naast het verassende menu is het panoramisch uitzicht op de Ayung rivier vallei pas echt het hoogtepunt van de avond.

Heeft u door al deze mooie plekjes interesse gekregen in een rondreis naar Bali? Bekijk dan onze voorbeeldreizen naar Indonesië.

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Reisspecialist Indonesië en Sri Lanka

"Na diverse mooie studiereizen naar Indonesië ben ik verliefd geworden, wat heeft dit land veel te bieden! Maar ook Thailand en Sri Lanka zijn zeer de moeite waard. Met veel plezier organiseer ik steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op de wensen van de klant."