Tijdens een Azië reis slapen in een boomhut

In Azië kun je overnachten in de meest uiteenlopende accommodaties, van een simpele homestay tot een zeer exclusief hotel, van een zakelijk hotel tot een spiritueel resort, van een bungalow aan zee tot ... een boomhut in de jungle! Een paar van onze favorieten:

Een Treehouse in Sri Lanka met uitzicht op de Lion's Rock in Sigiriya! De Hideout heeft diverse boomhutten en je bent het vast met ons eens... een veel betere plek om 's morgens wakker te worden is er toch niet?

In de jungle van Zuid-India staan twee geweldige Treehouses waar je 's morgens door een familie apen wordt gewekt om vervolgens rustig wakker te worden met een kop thee op de veranda. Hier zou je de rest van de dag kunnen blijven zitten, maar een van de uitgezette wandelingen maken is zeker aan te bevelen. Deze Treehouses zijn onderdeel van het Tranquil Resort.

treehouse_6 The Gibbon Experience

The Gibbon Experience in Laos is opgezet om het woud van het Bokeo Nature Reserve te beschermen. Je overnacht in een boomhut in het regenwoud en de enige manier om hier te komen is door middel van een aantal pittige wandelingen en ziplines. Heel avontuurlijk!

Op het eilandje Koh Rong in Cambodja vind je Tree House Bungalows Dit is ons idee van Slow Travel. Hier doe je niet veel anders dan een beetje naar de zee staren, een goed boek lezen en zo nu en dan een wandelingetje maken. Met alleen de geluiden van de zee en af en toe een gitaarmuziekje is het hier heerlijk rustig en vaar je een paar dagen later helemaal opgeladen weer terug naar het vaste land.

Alle artikelen