Afwisselende rondreis met veel bijzondere en ongerepte plaatsen in Vietnam. Divers Vietnam in een ander daglicht! Combinatie van cultuur, natuur & strand.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Leuke fietstocht naar de But Thap Pagoda en Dong Ho Village
 • Per boot op ontdekkingstocht door de wonderen van Ba Be Lake
 • Mooie driedaagse boottocht door ongerept Lan Ha Bay
 • Bezoek aan het Phong Nha-Ke Bang National Park
 • Ontdek de Vinh Moc tunnels
 • Bijzonder verblijf op Whale Island

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppenshow een aanrader. Eten & drinken: Green Tangerine Restaurant is een sfeervol restaurantje met een kleine binnenplaats. U kunt hier de meest heerlijke Vietnamese en Franse specialiteiten proeven. 48 Hang Be Street, Hoan Kiem District. U overnacht Le Carnot Hotel, een comfortabel hotel in The Old Quarter.

Dag 2

U start de dag met een korte rit uit het drukke centrum naar de overzijde van de rivier. Hier staan fietsen voor u klaar voor de fietstocht naar de But Thap Pagoda. U fietst langs de oevers van de Duong River, een mooie fietstocht door de landelijke omgeving. Onderweg bezoekt u enkele dorpjes en kleine pagodes. Rond lunchtijd arriveert u bij de But Thap Pagoda (Pen Stupa), gebouwd eind 19e eeuw. U luncht in een lokaal restaurant. Hierna fietst u verder naar Dong Ho Village, een rit van ongeveer acht kilometer. In dit dorp worden door middel van blokdruk mooie schilderijen gemaakt. Deze techniek stamt uit China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Na de rondleiding door het dorpje volgt de transfer per auto terug naar uw accommodatie in Hanoi. Overnachting in Le Carnot Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt volgt de transfer naar Pu Luong, een mooi ongerept gebied met rijstterrassen, traditionele dorpjes en bossen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Puluong Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u een wandeling door de omgeving van het Pu Luong Nature Reserve. U wandelt langs boerderijen, dorpjes en velden. Vervolgens bezoekt u een lokaal vissermanshuisje van waaruit u, mits mogelijk, per bamboe boot de kalme rivier over vaart (in groepsverband). Overnachting in Puluong Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag rijdt u naar Cuc Phuong en gaat u op pad door het Cuc Phuong N.P., het eerste Nationale Park van Vietnam en tevens een van de meest begaanbare. Het is een tropisch regenwoud omringd door kalksteenbergen. U bezoekt allereerst het Animal Rescue Center, een apen-opvangcentrum waar ongeveer 140 apen leven waarvan een aantal soorten die enkel hier leven. U maakt een wandeling van ongeveer een uur. Aansluitend bezoekt u de cave of Early Man en het bos met bomen van wel duizend jaar oud. Daarna volgt de transfer naar Ninh Binh. Het stadje is niet heel bekend als reisbestemming, maar biedt een uitstekende gelegenheid om de schitterende omgeving te bezoeken. Rondom Ninh Binh is er een beweeglijke natuur en zijn er diverse uitstapjes te ondernemen. De stad zelf ligt aan het spoor van de herenigingexpres, de spoorlijn die van Hanoi helemaal tot aan Ho Chi Minh City in het zuiden loopt. Overnachting in Tam Coc Rice Fields Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt brengt u per fiets een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het land, Hoa Lu. U bezoekt hier onder andere de oude citadel en enkele tempels. Hierna fietst u verder naar Tam Coc, waar u per sampan een boottocht over de Hoang Long River maakt. De rivier staat vol met kalkstenen eilandjes die trots uitsteken boven het water. Overnachting in Tam Coc Rice Fields Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt rijdt u verder naar Halong, waar u aan boord gaat van een traditionele Junk (Peony Cruise). Hiermee maakt u een boottocht door Halong Bay en Lan Ha Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor u klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. Afhankelijk van de route gaat u vanmiddag van boord voor een bezoek aan verschillende eilandjes en grotten. Zo brengt u een bezoek aan Da Chong en Cat Ba. Op Cat Ba Island reist u per bus naar het midden van het eiland naar de Trung Trang Valley. Vervolgens vaart u door het indrukwekkende landschap van Lan Ha Bay. U kunt deelnemen aan een kookcursus voor traditionele Vietnamese gerechten. In de avond krijgt u een diner voorgeschoteld, terwijl u geniet van een zonsondergang. U verblijft op de boot in een cabin met airco en badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vanochtend kunt u genieten van een prachtige zonsopgang tijdens een Tai Chi les en kunt u per kayak Lan Ha Bay verder verkennen. Hierna vaart u terug naar de haven terwijl u geniet van een vroege lunch. Zodra u weer voet aan wal zet, volgt de transfer terug naar Hanoi. Hier heeft u wat tijd ter vrije besteding. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Dong Hoi (19:30 – 05:20). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na een vroege aankomst in Dong Hoi wordt u naar uw accommodatie gebracht, een homestay. U kunt tevens direct inchecken om even uit te rusten en op te frissen. Vanmiddag maakt u ter kennismaking een leuke fietstocht door de omgeving. U fietst door het platteland en de lokale dorpjes met houten huizen in de omgeving. U overnacht in Chay Lap Homestay, een interessante manier om de leefomstandigheden van Vietnamezen beter te leren kennen. U verblijft in een eenvoudige accommodatie op het landgoed van Mr. Khai. U beschikt over een eigen huisje met sanitair. De prachtige omgeving en de gastvrijheid van de bevolking maakt dit tot een bijzondere ervaring.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Chay Lap Homestay

Community Based Tourism

Chay Lap Homestay van mr. Khai, gelegen op een mais- en pindaboerderij in de provincie Quang Binh, is een goed voorbeeld van Community Based Tourism (CBT). CBT is een manier om winst, gemaakt door toerisme, terug te laten vloeien naar de lokale gemeenschap rond een project èn om deze gemeenschap te betrekken in de ontwikkeling en het management van het project. Door hier te verblijven helpt u de lokale bevolking van het Chap Lap Village zichzelf verder te ontwikkelen en aan een beter inkomen. Lees verder.

Dag 10

Vanochtend bezoekt u het Phong Nha-Ke Bang National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park staat bekend om haar kalksteenlandschappen, grotten, ondergrondse rivieren en lange ondergrondse gangen met stalagmieten en stalactieten. U bezoekt vandaag in ieder geval de Paradijsgrot. Overnachting in Chay Lap Homestay.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Vandaag bezoekt u het DMZ gebied (Demilitarized Zone), het scheidingsgebied tussen Noord- en Zuid-Vietnam gedurende de Vietnam Oorlog. Dit gedeelte van het land was het slagveld van een van de heftigste strijden tijdens de oorlog. Vanuit hier reist u verder naar Vinh Moc. Vinh Moc was een van de heftigst gebombardeerde dorpjes van Vietnam. De bewoners hebben destijds dan ook een eigen tunnelnetwerk gegraven dat als schuilplaats diende, dat nu bekend staat als de Vinh Moc Tunnels. Halverwege de middag rijdt u verder naar Hué. De rest van de tijd is ter vrije besteding. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Voor een eerste kennismaking met Hué is een boottocht over de Perfume River een aanrader. Eten & drinken: het Lac Thien Restaurant heeft als specialiteit Bhan Khoai, een pannenkoekje met vlees, garnalen en taugé. Het wordt opgediend met een pindasaus met sesamzaadjes en sla. Heerlijk! 6, Dinh Tien Hoang Street. U overnacht in Villa Hué.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een dag ter vrije besteding in Hué. Een fiets is het ideale vervoersmiddel voor een tour naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en daar weer binnen de Verboden Stad, het keizerlijk paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Tip: de cashewnoten zijn hier overvloedig verkrijgbaar, Vietnam is één van de weinige landen die ze produceren. Overnachting in Villa Hué.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An via de Hai Van Pass. Onderweg heeft u schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Na aankomst in Hoi An is de rest van de middag is ter vrije besteding. Hoi An is een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: Lunch of dineer in restaurant Son Hoian, een sfeervol restaurant aan de rivier. Heerlijke gerechten met lokaal gewonnen ingrediënten worden op traditioneel Vietnamese wijze bereid. 177, Cua Dai. U overnacht in Muca Hoi An Boutique Resort & Spa, een sfeervol hotel gelegen aan de rivier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een hele dag ter vrije besteding in Hoi An. Er is genoeg te beleven in Hoi An en omgeving. Neem bijvoorbeeld deel aan een fietstocht naar het platteland of een snorkelexcursie naar de Cham Islands voor de kust. U kunt ook een excursie naar My Son maken, het heilige land van de Cham. Maar u kunt ook genieten van zon, zee en strand! Het Cua Dai strand ligt op slechts 4 kilometer afstand van Hoi An. Tip: breng in Hoi An een bezoek aan één van de vele winkeltjes waar zijden kleding op maat voor u wordt gemaakt tegen een goede prijs. Eten & drinken: Cargo Club, een gezellig restaurant aan de rivier. Je kunt ook op het dakterras dineren. De Cargo Club serveert zowel goede Westerse gerechten als de beste Vietnamese specialiteiten. Overnachting in Muca Boutique Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht naar Nha Trang Bij aankomst in Nha Trang volgt de transfer naar de haven voor de bootovertocht naar Whale Island, omringd door azuurblauw water waarin u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. U vindt hier veel koraal en natuurlijk de bijbehorende speciale vis- en plantsoorten. Er zijn tal van snorkel- en duikmogelijkheden, of wat dacht u van het huren van een catamaran. Kortom genoeg om u te vermaken op het eiland. Het Whale Island Resort is het enige resort op het eiland, dus privacy en rust gegarandeerd! U verblijft in Whale Island Resort, een mooi gelegen resort op het eiland en direct aan het witte zandstrand. De kamers zijn eenvoudig ingericht, maar beschikken allemaal over een muskietennet, een fan en een eigen badkamer.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 16 & 17

Twee dagen ter vrije besteding op Whale Island. Geniet van zon, zee en strand en van alle mogelijkheden die dit eiland biedt! Overnachtingen in Whale Island Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 18

Vanochtend reist u per boot terug naar het vasteland en wordt u naar de luchthaven van Nha Trang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst transfer naar uw hotel. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Om 18:00 uur wordt u opgehaald door Vespa scooters (inclusief chauffeurs) voor een stadstour per Vespa. Dit zal een van de leukste ervaringen zijn van uw reis. U rijdt door de bruisende straten van Ho Chi Minh City en stopt onderweg voor culinaire verrassingen. Uiteraard mogen snacks en gerechtjes bij de lokale eetstalletjes niet ontbreken! U maakt tijdens deze tour ook stops om kennis te maken met het bruisende nachtleven in Ho Chi Minh City. Een kopje Vietnamese koffie of thee sluit uw culinaire trip af. U arriveert rond 22:00 in uw hotel. U verblijft Adora Hotel, een boetiekhotel in het centrum van de stad.
Ontbijt & avondsnacks inbegrepen

Dag 19

Alweer uw laatste dag in Vietnam. Vanochtend heeft u nog ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. Bezoek bijvoorbeeld de Ben Thanh markt voor de laatste souvenirs. In de middag wordt u naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.420,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.Inbegrepen:

 • Vlucht Danang - Nha Trang met Vietnam Airlines
 • Vlucht Nha Trang – Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines;
 • Treinticket Hanoi – Dong Hoi (zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine)
 • Alle transfers naar treinstations, de transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi en de transfers op dag 3, 5 & 6 per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle boottochten en bootexcursies op gedeelde basis
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overnachtingen in Lan Ha Bay, Chay Lap Homestay en in Whale Island op basis van volpension
 • Overige maaltijden waar genoemd;
 • Gegarandeerde vroege check-in op dag 9
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroeg check in & late check out
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook op rondreis door Vietnam?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.