Vietnam maar dan anders

19-daagse rondreis | Hanoi – Pu Luong – Ninh Binh – Lan Ha Bay – Phong Nha – Hué – Hoi An – Whale Island – Ho Chi Minh City

Afwisselende rondreis naar bijzondere plaatsen in Vietnam, van hoogtepunt tot minder bekend. Wandel tussen de rijstterrassen van Pu Luong, cruise door de Lan Ha Bay, ontdek imposante grotten in Phong Nha Ke Bang NP en ontspannen op Whale Island.

In het kort...

 • Fietstocht door Dong Ho Village

 • Bekijk de waterwielen in Pu Luong

 • Avontuurlijke grot-expedities

 • Ontdek de Vinh Moc tunnels

 • Snorkelen en duiken bij Whale Island

 • Pu Luong
  1/6  Rijstterrassen van Pu Luong
 • Cuc Phuong NP
  2/6  Cuc Phuong N.P.
 • Ha Long Bay
  3/6  Cruise door prachtige baaien
 • Phong Nha Khe Bang
  4/6  Grotten verkennen in Phong Nha Khe Bang NP
 • Citadel van Hué
  5/6  Citadel van Hué
 • hoi-an-city-4513267_960_720
  6/6  Hoi An

Dag 1 | Hanoi

Dag 2 | Hanoi

Je start de dag met een korte rit uit het drukke centrum naar de overzijde van de rivier. Hier staan fietsen voor je klaar voor de fietstocht naar de But Thap Pagoda. Je fietst langs de oevers van de Duong River, een mooie fietstocht door de landelijke omgeving. Onderweg bezoek je enkele dorpjes en kleine pagodes. Rond lunchtijd arriveer je bij de But Thap Pagoda (Pen Stupa), gebouwd eind 19e eeuw. Je luncht in een lokaal restaurant. Hierna fiets je verder naar Dong Ho Village, een rit van ongeveer acht kilometer. In dit dorp worden door middel van blokdruk mooie schilderijen gemaakt. Deze techniek stamt uit China en wordt al duizenden jaren gebruikt. Na de rondleiding door het dorpje volgt de transfer per auto terug naar jouw accommodatie in Hanoi.

Dag 3 | Hanoi - Pu Luong

Na het ontbijt volgt de transfer naar Pu Luong, een mooi ongerept gebied met rijstterrassen, traditionele dorpjes en bossen. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4 | Pu Luong

Vandaag maak je een wandeling door de omgeving van het Pu Luong Nature Reserve. Je wandelt langs boerderijen, dorpjes en velden. Vervolgens bezoek je een lokaal vissershuisje van waaruit je, mits mogelijk, per bamboe boot de kalme rivier over vaart (in groepsverband).

Dag 5 | Pu Luong - Ninh Binh

Vandaag rijd je naar Cuc Phuong en ga je op pad door het Cuc Phuong N.P., het eerste Nationale Park van Vietnam en tevens een van de meest begaanbare. Het is een tropisch regenwoud omringd door kalksteenbergen. Je bezoekt allereerst het Animal Rescue Center, een apen-opvangcentrum waar ongeveer 140 apen leven waarvan een aantal soorten die enkel hier leven. Je maakt een wandeling van ongeveer een uur. Aansluitend bezoek je de cave of Early Man en het bos met bomen van wel duizend jaar oud. Daarna volgt de transfer naar Ninh Binh. De natuur rondom Ninh Binh is met de rijstvelden- en terrassen, kalkstenen rotsformaties en meanderende rivieren werkelijk schilderachtig!

Dag 6 | Ninh Binh

Vandaag staat er een mooie tour gepland in de omgeving van Ninh Binh. Met een lokale gids maak je een fietstocht naar de voormalige hoofdstad, Hoa Lu. In de 10e en 11e eeuw was dit de keizerlijke hoofdstad van het land. Je kunt hier nog een aantal overblijfselen zien zoals de poort en brug, de mooie tempels Dinh Tien Hoang en Le Dai Hanh en pagodes. Hierna rijd je verder voor de boottocht door Tam Coc, over de Hoang Long River. Je vaart door het prachtige gebied met kalkstenen eilandjes en rotsformaties langs de oevers, die trots boven het water uitsteken. Tot slot breng je nog een bezoek aan de Bich Dong Pagoda.

 • Pu Luong waterwheels
 • dragon-pearl-junk-6433135e31cea
 • Mua Cave Ninh Binh uitzicht

Dag 7 | Ninh Binh - Lan Ha Bay

Na het ontbijt rijd je verder naar Halong, waar je aan boord gaat van een traditionele Junk. Hiermee maak je een boottocht door Halong Bay en Lan Ha Bay, beroemd om z'n duizenden onbewoonde kalksteneneilandjes, diverse grotten en drijvende dorpjes. Het gebied staat op de UNESCO-lijst als beschermd gebied. Rond het middaguur wordt een heerlijke lunch voor je klaargemaakt met streekgerechten en natuurlijk vis. Afhankelijk van de route ga je vanmiddag van boord voor een bezoek aan verschillende eilandjes en grotten. Zo breng je een bezoek aan Da Chong en Cat Ba. Op Cat Ba Island reis je per bus naar het midden van het eiland naar de Trung Trang Valley. Vervolgens vaar je door het indrukwekkende landschap van Lan Ha Bay. Je kunt deelnemen aan een kookcursus voor traditionele Vietnamese gerechten. In de avond krijg je een diner voorgeschoteld, terwijl je geniet van een zonsondergang. Je verblijft op de boot in een cabine met airco en badkamer.

Dag 8 | Lan Ha Bay - Phong Nha

Vanochtend kun je genieten van een prachtige zonsopgang tijdens een Tai Chi les en kun je per kayak Lan Ha Bay verder verkennen. Hierna vaar je terug naar de haven terwijl je geniet van een vroege lunch. Zodra je weer voet aan wal zet, volgt de transfer terug naar Hanoi. Hier heb je wat tijd ter vrije besteding. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Dong Hoi (19:30 – 05:20). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in 4 persoons (gedeelde) cabine.

Dag 9 | Phong Nha

Na een vroege aankomst in Dong Hoi word je naar jouw accommodatie gebracht, een homestay. Je kunt tevens direct inchecken om even uit te rusten en op te frissen. Vanmiddag maak je ter kennismaking een leuke fietstocht door de omgeving. Je fietst door het platteland en de lokale dorpjes met houten huizen in de omgeving.

Dag 10 | Phong Nha

In de ochtend bezoek je het Phong Nha-Ke Bang National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park staat bekend om haar kalksteenlandschappen, grotten, ondergrondse rivieren en lange ondergrondse gangen met stalagmieten en stalactieten.

Dag 11 | Phong Nha - Hué

Vandaag bezoek je het DMZ gebied (Demilitarized Zone), het scheidingsgebied tussen Noord- en Zuid-Vietnam gedurende de Vietnam Oorlog. Dit gedeelte van het land was het slagveld van één van de heftigste strijden tijdens de oorlog. Na een kort bezoek reis je verder naar Vinh Moc. Vinh Moc was één van de vele gebombardeerde dorpjes van Vietnam. De bewoners hebben destijds dan ook een eigen tunnelnetwerk gegraven dat als schuilplaats diende. Dit tunnelnetwerk staat nu bekend als de Vinh Moc Tunnels. Halverwege de middag rijd je verder naar Hué. De rest van de tijd is ter vrije besteding. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vind je terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. De inwoners ogen misschien wat afstandelijk, maar staan bekend om hun liefde voor poëzie en muziek.

Dag 12 | Hué

Een dag ter vrije besteding in Hué. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel en ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Voor een eerste kennismaking met Hué is een boottocht over de Perfume River een aanrader. Daarnaast is de fiets het ideale vervoersmiddel voor een tour naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en daar weer binnen de Verboden Stad, het keizerlijk paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel vind je de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs.

Dag 13 | Hué - Hoi An

Na het ontbijt volgt de transfer naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heb je onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Aan het eind van de ochtend bereik je Hoi An, een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 • Thien Duong Cave (Paradise Cave) in Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam
 • Hanoi bazaar
 • hoi-an-8104131_1280, Vietnam

Dag 14 | Hoi An

Een gehele dag ter vrije besteding in Hoi An. De stad ontdek je het beste te voet of te fiets. Op deze manier krijg je een goede indruk van het lokale leven en maak je makkelijk contact met de bevolking. Je kunt een wandeling maken langs de Bach Dang-kade van de Thu Bon Rivier. Hier vind je vele winkeltjes en eettentjes. Een dagje strand behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Het strand van Cua Dai ligt op 4 kilometer (fietsen). Het is een schoon strand en er zijn diverse lekkere (vis)restaurantjes. Ook in de omgeving van de stad is genoeg te beleven. Zo is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vind je nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa Koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas veel van de tempels verwoest. My Son ligt op anderhalf uur rijden van Hoi An en een bezoek neemt een halve dag in beslag.

Dag 15 | Hoi An - Whale Island

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Danang gebracht voor de vlucht naar Nha Trang. Bij aankomst volgt de transfer naar de pier voor de ferry naar Whale Island, een klein rustig eilandje voor de kust van Vietnam. Het eiland heeft haar naam te danken aan de walvissen die je hier kunt spotten. Naast walvissen kent de zee rondom het eiland nog honderden andere tropische vissoorten en kun je hier uiteraard genieten van prachtige stranden.

Dag 16 & 17 | Whale Island

Twee dagen ter vrije besteding op Whale Island. Je kunt bij de receptie navraag doen over de verschillende wandelroutes op het eiland. Maar maak één dezer dagen ook zeker een snorkeltocht om de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen! Het koraal is jaren geleden beschadigd door het vangen van vis met dynamiet, maar door goede bescherming heeft het koraal haar kleuren weten te herstellen. Indien je liever boven water blijft, behoort het huren van een catamaran of zeilboot ook tot de mogelijkheden. En geniet van een prachtige zonsondergang! 

Dag 18 | Whale Island - Ho Chi Minh City

Vanochtend reis je per boot terug naar het vasteland en word je naar de luchthaven van Nha Trang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst transfer naar jouw hotel. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Om 18:00 uur word je opgehaald voor een leuke stadstour per Vespa (inclusief chauffeurs). Je rijdt door de bruisende straten van Ho Chi Minh City en stopt onderweg voor culinaire verrassingen. Uiteraard mogen snacks en gerechtjes bij de lokale eetstalletjes niet ontbreken! Je maakt tijdens deze tour ook stops om kennis te maken met het nachtleven in Ho Chi Minh City. Een kopje Vietnamese koffie of thee sluit jouw culinaire trip af. Je bent rond 22:00 uur weer terug in jouw hotel.

Dag 19 | Ho Chi Minh City

Alweer jouw laatste dag in Vietnam. De ochtend heb je nog ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. Bezoek bijvoorbeeld de Ben Thanh markt voor de laatste souvenirs. In de middag word je naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht voor de terugvlucht.

Reissom

 • Inbegrepen

  Voor deze reis kun je uitgaan van een reissom tussen € 2.700,- en € 3.000,- per persoon. Dit is inclusief transfers per auto met privéchauffeur, service van Engelssprekende gids waar nodig, binnenlandse vluchten, treintickets, overnachtingen in middenklasse accommodaties met ontbijt, de 2-daagse cruise met volpension en alle genoemde activiteiten. Je kunt ook kiezen voor eenvoudigere of luxere accommodaties of een mix daarvan. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen.

  Wij kunnen voor deze reis ook de internationale vlucht regelen. De prijzen van de tickets zijn erg afhankelijk van wanneer je wilt reizen. Vertrek is in principe elke dag mogelijk. Informeer bij ons naar de opties.

Onze aanpak

 • aanpak-1-aanvraag

  1. Aanvraag

  Vertel ons over jezelf en hoe jouw droomreis er (ongeveer) uitziet.

 • aanpak-2-specialist

  2. Specialist

  Wij weten de mooiste plekjes, de leukste hotels, beste restaurants etc. ter plaatse!

 • aanpak-3-voorstel

  3. Voorstel op maat

  Wij stellen een unieke reis samen die past bij jouw reistempo, interesses en budget.

 • aanpak-4-opreis

  4. Op reis!

  Op reis met een goed gevoel; ook onderweg kun je op ons rekenen.