Ontdek Vietnam per trein! Een uitgebreide rondreis waarbij wij de transfers, treintickets en accommodaties regelen, en u de rest zelf in alle vrijheid regelt.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek cultureel & historisch Hanoi
 • Wandel door de bergen en rijstterrassen van Sapa en omgeving
 • Bezoek aan de oude keizerlijke hoofdstad Hué
 • Bewonder de tempels van het Champa koninkrijk in My Son
 • Geniet van zon, zee & strand in Nha Trang
 • Bezoek de wereldberoemde Cu Chi tunnels

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Na aankomst transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wilt u vandaag nog iets ondernemen? Dan is de Waterpoppen Show een aanrader. Eten & drinken: in een koloniale Franse villa serveert Restaurant Club Opera heerlijke Vietnamese gerechten. 59, Lu Thai To Street. U overnacht in Adamas Hotel, een prima en centraal verblijf.

Dag 2

Deze dag heeft u ter vrije besteding in Hanoi. Bezoek onder andere het indrukwekkende Ho Chi Minh Complex met het Mausoleum, zijn voormalige koninklijk onderkomen en de One Pillar Pagoda. Verder kunt u een bezoek brengen aan het Hoan Kiem Lake met de Ngoc Son Temple, het Etnologisch Museum met veel informatie over de bergstammen in Vietnam en de Literature Temple (de eerste en oudste universiteit van Vietnam). Maar minstens zo leuk is een riksja tour door de Oude Wijk, waar talloze sporen van oude gilden te zien zijn. Hier vindt u onder andere de levendige Dong Xuan Market. Houdt u ervan een stad te voet te ontdekken? In ons informatiepakket vindt u een leuke wandelroute. Eten & drinken: Supper at Seven, een knus restaurant met lange gemeenschappelijke tafels. Een unieke manier om kennis te maken met andere reizigers en inzicht te verkrijgen in de authentieke Vietnamese keuken. U kunt kiezen uit een vegetarisch of niet-vegetarisch menu. 16, Bao Khanh Street. Overnachting in Adamas Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Het grootste gedeelte van de dag is ter vrije besteding in Hanoi. U heeft de beschikking over uw hotelkamer tot 12:00. In de avond vindt de transfer plaats naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai (21:15 – 05:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Aankomst in Lao Cai en transfer naar Sapa. U kunt bij aankomst direct inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Sapa is een dorpje in het uiterste noorden van Vietnam. Een bergachtig gebied op 1.650 meter hoogte waar diverse bergvolkeren wonen. Breng op eigen gelegenheid een bezoek aan de lokale markt van Sapa. Dit is een kleurrijke markt, waar de bergstammen in traditionele kledij hun waar verkopen. Het is ook mogelijk een wandeling door de schitterende omgeving van Sapa te maken. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de bergdorpjes Cat Cat, Tavan en Lao Chai en maak kennis met de lokale bevolking. U overnacht in Pi's Boutique Sapa Hotel, een comfortabel verblijf op loopafstand van de
markt in Sapa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U heeft bijna de hele dag ter vrije besteding in Sapa. Om 12:00 dient u uit te checken. Begin bijvoorbeeld met een tocht door de vallei van Sapa. Men noemt dit dal ook wel het Blauwe Land, naar een luchtkuuroord dat in 1922 door de Fransen werd opgericht. U komt dan door rijstvelden en kleine dorpjes en heeft een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Aan het einde van de dag volgt de transfer terug naar Lao Cai voor de nachttrein terug naar Hanoi (20:15 – 04:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine van de Fanxipan Express.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

In de vroege ochtend arriveert u in Hanoi, waarna de transfer volgt naar het hotel voor het ontbijt. U kunt bij aankomst direct inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding, uw hotelkamer heeft u tot aan vertrek ter beschikking. U kunt optioneel een excursie maken naar de serene omgeving van de Yen Vi Rivier. De rivier staat vol met kalkstenen eilandjes die trots uitsteken boven het water. Per sampan daalt u de rivier af richting de schitterende Perfume Pagoda, omringd door rijstvelden. Een klim naar de top van de kleine berg geeft u een spectaculair uitzicht op de omgeving. Aan het einde van de dag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hué (19:30 – 08:30). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Aankomst in Hué en transfer naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt vanaf 14:00 inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Als zetel van de Nguyen-vorsten, maakte Hué in de 19e eeuw een enorme groei door. Sporen hiervan vindt u terug in de architectuur, maar beslist ook in de mentaliteit van de bevolking. Ofschoon op het eerste oog misschien wat afstandelijk, staan de inwoners van Hué bekend om hun liefde voor poëzie en muziek. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Perfume River. Aan de noordkant bevindt zich de Citadel. Ten zuiden van de rivier ligt de nieuwe stad. Voor een eerste kennismaking met Hué is een boottocht over de Perfume River een aanrader. Eten & drinken: het Lac Thien Restaurant heeft als specialiteit Bhan Khoai, een pannenkoekje met vlees, garnalen en taugé. Het wordt opgediend met een pindasaus met sesamzaadjes en sla. Heerlijk! 6, Dinh Tien Hoang Street. U overnacht in Asia Hotel. Het hotel heeft een goede ligging en op enkele meters lopen vindt u al verschillende restaurantjes. Met onder andere een skybar, de ontbijtzaal en een klein zwembad op de bovenste verdieping heeft u tevens een mooi uitzicht op de stad.
Ontbijtbox inbegrepen

Dag 8

Een dag ter vrije besteding in Hué. Een fiets is het ideale vervoersmiddel voor een tour naar de Citadel. In de Citadel ligt de Keizerlijke Stad en daar weer binnen de Verboden Stad, het keizerlijk paleis. Op de linkeroever van de rivier, net buiten de muren van de Citadel vindt u de Dong Ba Market, waar veel soorten fruit, noten en souvenirs worden verkocht tegen een goede prijs. Tip: de cashewnoten zijn hier overvloedig verkrijgbaar, Vietnam is één van de weinige landen die ze produceren. Overnachting in Asia Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

De ochtend is nog ter vrije besteding in Hué. In de middag reist u per auto met privéchauffeur verder naar Hoi An. Via de Hai Van Pass "pas van de oceaanwolken" heeft u onderweg schitterende uitzichten over de zee en de groene baaien. Eenmaal aangekomen in Hoi An is de rest van de dag ter vrije besteding. Hoi An is een sfeervol en bezienswaardig stadje met nauwe straten, stijlvolle koopmanshuizen en religieuze gebouwen. De traditionele architectuur van huizen en winkels geven de stad een authentiek karakter. Sinds 1999 is de oude stad opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eten & drinken: neem de boot naar het Red Bridge Restaurant, gelegen aan de oever van de Hoi An rivier. Een restaurant waar heel traditioneel wordt gekookt met de meest verse ingrediënten uit o.a. de eigen kruidentuin. U stapt op in Bach Dang Street, tegenover Café Can. De boot brengt u in 25 minuten naar het restaurant. Deze vertrekt iedere avond om 15:30 en 19:00 uur. U overnacht in Betel Garden Villas, een zeer sfeervolle en kleinschalige accommodatie nabij Hoi An. U kunt gratis fietsen huren, zodat u binnen 10 minuten in het centrum bent of per fiets naar het strand van Cua Dai kunt. U kunt heerlijk lunchen in de groene tuin of ontspannen bij het zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding in Hoi An. Begin de dag bijvoorbeeld met een stadswandeling. Het is de beste manier om de stad te leren kennen. Wandel naar de Japanse brug, een houten boogbrug uit de 16e eeuw bewaakt door houten honden en apen. Sommige koopmanshuizen zijn opengesteld door publiek, zoals het houten Phung Hung-huis van twee verdiepingen. Voor de lunch kunt u kiezen voor een specialiteit uit de lokale Vietnamese keuken, de cao lầu, een noedelsoep. Dit is niet zomaar een noedelsoep! Voor dit authentieke gerecht wordt speciaal water gebruikt uit een plaatselijke bron. Of stap op de fiets voor een paar uurtjes strand. Cua Dai ligt op slechts 4 kilometer afstand van Hoi An. Vindt u het niet erg een stukje te reizen, dan is My Son, het heilige land van de Cham, een aanrader. Hier vindt u nog overblijfselen van de vele tempels die er hebben gestaan tijdens het Champa koninkrijk. De jarenlange oorlogen hebben helaas een verwoestende weerslag gehad op dit gebied, toch is het zeker de moeite waard om een stop te maken. Overnachting in Betel Garden Villas.
Ontbijt inbegrepen

Weblog - Hoi An leuke activiteiten

Vijf bijzondere activiteiten in Hoi An

Hoi An is een sfeervol stadje aan de kust van Vietnam. U kunt er wandelen door de kleine straatjes - het centrum staat op de Werelderfgoedlijst -, thee drinken in een oud theehuisje, musea bekijken, fietsen naar het strand of een leuke activiteit boeken. Wij zetten vijf activiteiten op een rij waarmee u in contact komt met de lokale bevolking, iets nieuws leert en/of iets doet voor het goede doel.

Lees verder op ons weblog

Dag 11

Halverwege de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer naar het treinstation. Vandaag reist u per dagtrein naar Nha Trang (10:08 – 21:05), een mooie reis naar het tropische zuiden. Voor de treinreis krijgt u een lunchbox mee. In de avond komt u aan in Nha Trang, waarna de transfer volgt naar het hotel (zonder gids). U overnacht in Asia Paradise Hotel, een geschikt hotel nabij het strand. Koel even af in het zwembad of maak een mooie wandeling langs het strand.
Ontbijt & lunchbox inbegrepen

Dag 12 & 13

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Nha Trang. Geniet van zon, zee en strand! Of maak bijvoorbeeld een dezer dagen een cruise naar verschillende eilandjes voor de kust. Met een gids bezoekt u dan een vissersdorpje en onderweg heeft u de mogelijkheid om in het verkoelende, heldere water te springen voor een scubadive! Of kies voor een behandeling in de beste spa van Vietnam. Deze bevindt zich in het Evason Ana Mandara Resort; de Six Senses Spa. Gelegen aan zee, te midden van een kokosnootplantage kan het ultieme relaxen beginnen (Kijk op de website voor de diverse arrangementen: www.sixsenses.com). Eten & drinken: Ngoc Suong is een van de vele – maar wat ons betreft beste – visrestaurants. Het is moeilijk kiezen uit zoveel soorten verse vis, maar de bediening neemt graag de tijd u de juiste keuze te laten maken. 96A, Tran Phu. Overnachtingen in Asia Paradise Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Bijna de gehele dag is nog ter vrije besteding in Nha Trang. U heeft de beschikking over uw kamer tot 12:00. Eten & drinken: zin in een eenvoudige en goedkope lunch? Familierestaurant Ngoc Tien rolt verse rijstpannenkoeken gevuld met mahoniebladeren, munt en koriander. Open van 08:00 tot 20:00. 59, Le Thanh Phuong Street. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Ho Chi Minh City (21:05 - 04:45). Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Ho Chi Minh City. Transfer naar uw hotel voor het ontbijt. U kunt direct inchecken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ho Chi Minh City, voorheen genaamd Saigon, is altijd een ontmoetingspunt geweest van diverse culturen. Dit blijkt wel uit de talloze boeddhistische tempels, de christelijke kerken en een enkele moskee in de stad. Het is onmogelijk alle bezienswaardigheden te bezoeken. Wij vonden het Historisch Museum de moeite waard vanwege de reeks mooie Boeddha's, afkomstig uit geheel Azië. Ook leuk is een avondwandeling over Nguyen Hué Boulevard – de Champs-Elysees van Saigon. Deze loopt van het mooi verlichte stadhuis naar de rivier. U verblijft in Elios Hotel, een comfortabel hotel centraal gelegen op loopafstand van de Ben Thanh Market.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Een dag ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. Er is voldoende mogelijkheid om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Optioneel kunt u ook een excursie maken naar Tay Ninh voor een bezoek aan de Cao Dai Temple. De tempel is het hoofdkwartier van de Dai Dao Tam Ky Pho Do of Cao Dai Sekte. Deze sekte ontstond in de dertiger jaren en is een mengeling van boeddhisme, daoïsme, confucianisme, christendom en nationalisme. U ziet een paar honderd priesters gekleed in ceremoniële gewaden, de boeddhisten in het geel, de daoïsten in het azuur en de ouderen in het wit. In een processie gaan zij naar het centrale heilige Cao Dai Altaar. Of rijdt naar de wereldberoemde Cu Chi Tunnels. Midden in de dichtbegroeide jungle bevindt zich een gigantisch 200 kilometer lang ondergronds tunnelnetwerk. U krijgt een boeiende rondleiding en zelfs de gelegenheid om het ondergrondse ziekenhuis en de woonvertrekken te bezichtigen. Overnachting in Elios Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag komt een einde aan uw reis en volgt een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh City.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 990,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Retour treinticket Hanoi – Lao Cai (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Hanoi – Hué (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Danang – Nha Trang (zitplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Treinticket Nha Trang – Ho Chi Minh City (zachte slaapplaatsen in gedeelde vierpersoonscabine)
 • Alle transfers naar treinstations en de transfer op dag 1 bij aankomst in Hanoi per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Vroege check-in op dag 4, 6 & 15 en late check-out op dag 6
 • Ontbijt, lunch en diner waar genoemd
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Hanoi / Ho Chi Minh City met Singapore Airlines
 • Overige gegarandeerde vroege check-ins en late check-outs
 • Excursies en entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Vietnam ($ 25,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook op reis door Vietnam?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.