Tijdens deze reis passeert u de mooiste plekjes van Sumatra. Geniet van de veelzijdige wildlife, de groene natuur, prachtige valleien en adembenemende uitzichten.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Trekking door het Gunung Leuser National Park
 • Ontmoet Orang Oetans
 • Kamperen in de jungle
 • Beklim de Sibayak vulkaan
 • Ontspannen aan het Toba Meer
 • Wandelen in de Harau Vallei
 • Relaxen aan een tropisch strand

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Dag 2

Na het ontbijt rijdt u ongeveer drie uur rijdt langs kokosolie- en rubberplantages over een deels slechte weg naar uw hotel in Bukit Lawang dat aan de rand van de jungle ligt. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Ecolodge Bukit Lawang Cottages. Dit eenvoudige maar sfeervolle hotel ligt aan de rand van de jungle aan de Bohorok rivier. De kamers liggen in een ruimt tuin en zijn ingericht met bamboemeubels. De kamers beschikken over een eigen badkamer met koud stromend water en een muskietennet en ventilator.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag start de avontuurlijk jungletrekking van 2 dagen door het Gunung Leuser National Park. Uiteraard gaat u op zoek naar de Orang Oetans en andere apen die in het bos leven. Maar ook is het genieten van de prachtige natuur van dit regenwoud met enorme bomen, varanen, lianen, watervallen (waarin gezwommen kan worden!), smalle paden en vele soorten vogels. Er gaat een ervaren lokale gids mee die een mooie route heeft uitgestippeld. U verblijft in een tentje, met matras en slaapzak, in het nationale park.
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen

Dag 4

Het is heerlijk wakker worden met de geluiden van de jungle! Na een voedzaam ontbijt is het tijd om verder te trekken door het Gunung Leuser National Park. Na de lunch bent u weer bijna bij de bewoonde wereld. Om terug te keren bij de accommodatie kunt u er optioneel voor kiezen om dit per tube te doen! Overnachting in Ecolodge Bukit Lawang Cottages.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 5

Tijd om afscheid te nemen van de jungle. Vandaag rijdt u verder naar het hooggelegen Berastagi. Berastagi wordt geflankeerd door de vulkanen de Sinabung en de Sibayak. Door de hoge ligging heeft het een koeler klimaat. Hierdoor is het stadje het centrum van fruit- en groenteteelt en was het in het verleden een geliefd vakantieoord voor de Nederlanders op Sumatra. U verblijft in Hotel Kalang Ulu.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

In de ochtend beklimt u de Sibayak vulkaan. Het eerste gedeelte gaat u per auto en daarna is nog ruim een uur lopen naar de krater. De indrukwekkende krater bestaat uit verschillende actieve zwavelbronnen die een felgele kleur hebben. Bij helder weer heeft u vanaf de top een schitterend uitzicht op de omgeving en de Sinabung vulkaan. Vervolgens rijdt u verder naar het Tobameer. Het laatste deel van de weg biedt prachtige uitzichten op het meer. U komt aan het eind van de dag aan in Prapat en daar neemt u de ferry naar Tuktuk op het schiereiland Samosir, waar het hotel gelegen is. U heeft hier, vanaf de veranda voor uw kamer, een prachtig uitzicht over het spiegelgladde meer met de bergen op de achtergrond. U verblijft in Tabo Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U heeft een gehele dag ter vrije besteding in Samosir aan Lake Toba. U heeft de tijd om de prachtige omgeving te verkennen. Het is erg leuk een fiets te huren en de traditionele dorpjes Tomok en Simanindo te bezoeken. De omgeving is vlak en het klimaat is koel genoeg. Ook is het mogelijk een mooie wandeling te maken. De bergachtige binnenlanden van Samosir zijn ruig en verbergen traditionele dorpjes. Wat u zeker niet mag missen is een feestavond met Batakliederen. De Batakkers zijn in heel Indonesië bekend om hun zangkunsten en extraverte, vrolijke karakter. Bijzonder om mee te maken! Overnachting in Tabo Cottage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt staat een lange rit op het programma naar Sipirok. U rijdt door Bukit Barisan, het gebergte dat als een ruggengraat Sumatra in de lengte doorsnijdt. Het uitzicht onderweg varieert van adembenemende vergezichten tot drukke markten, groene rijstvelden, scholen en regenwoud. Onderweg kunt u een bezoekje brengen aan de kleurrijke markt van Balige. Leuk om even overheen te wandelen. In de loop van de middag komt u aan in het hooggelegen Sipirok, in het hart van het Mandailing Batak gebied. U overnacht in Torsibohi Nauli. Dit hotel met huisjes in Batak stijl heeft een prachtig uitzicht op de omgeving en ligt midden in de natuur. De kamers zijn eenvoudig ingericht.
Ontbijt inbegrepen

Digitale Reisgids Indonesie

Wilt u meer informatie over rondreizen door Indonesië? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 9

Vandaag staat een mooie, maar bochtige weg naar Harau op het programma. Onderweg in Bonjol steekt u de evenaar over, het is leuk om dat te voet te doen! Er zal regelmatig een stop gemaakt worden om de benen te strekken. U komt aan in een prachtige groene vallei met steile granieten kliffen. Deze kliffen rijzen kaarsrecht omhoog en vormen een grote kloof. Ook vindt u er rijstvelden, watervallen en meertjes waar u een verfrissende duik in kunt nemen. U overnacht in Abdi Homestay. Dit is een sfeervolle homestay met slecht vier eenvoudige cottages. Er heerst een fijne sfeer en het personeel is erg vriendelijk!
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt maakt u een 2 à 3 uur durende trekking door de prachtige Harau Vallei. De uitzichten onderweg zijn adembenemend. U passeert rijstvelden en watervallen. Deze omgeving is het leefgebied van verschillende diersoorten, zoals gibbons, makaken en vele vogels. Wanneer u geluk heeft komt u een van deze dieren tegen. Daarna is het tijd om naar Bukittinggi te rijden. Deze stad ligt in een kom tussen twee vulkanen. Het is het centrum van de Minangkabauers, een trotse bevolkingsgroep, met een bijzondere traditie waarbij alle bezit overgaat van moeder op dochter. Naast een interessante cultuur biedt Bukittinggi bovendien tijdloze plaatjes van dorpjes met de karakteristieke zadeldaken verscholen tussen weelderig groene landschappen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Hotel Bukittinggi Royal Denai.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt wordt u naar het dorpje Kamang gebracht. Hier maakt u een mooie fietstocht langs rijstvelden, bergen en verschillende kleine dorpjes. Onderweg kunt u het dagelijks leven van de lokale bevolking aanschouwen. Vervolgens wordt u weer teruggebracht naar Bukittinggi en is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Karbouwengat, de canyon, waarboven de stad gelegen is. U moet soms wel 15 maal de rivier oversteken! U kunt ook een tour door de omgeving maken waarin u kennis maakt met de bijzondere cultuur en architectuur van de Minangkabauers. Of bezoek ook een dansvoorstelling om de sierlijke dansen van deze bevolkingsgroep te zien. Ook is het mogelijk om fietsen te huren en de omgeving te verkennen. Overnachting in Hotel Bukittinggi Royal Denai.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Ontzettend genoten, echt een heel mooi deel van Indonesië. Voor mij was het ook een perfecte afwisseling tussen actief bezig zijn en rust, vooral de jungle was erg tof. Dank daarvoor! Joost

Dag 12

Vandaag rijdt u verder richting Bungus Beach, een van de mooiste stranden bij Padang. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen wens invullen. U verblijft in Rimba Ecolodge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee dagen ter vrije besteding. Geniet van zon, zee en strand! U kunt ook een bootje huren en de koraaleilanden voor de kust bezoeken. De eilanden hebben mooie witte stranden en koraalriffen waar u mooi kunt snorkelen. Overnachtingen in Rimba Ecolodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 15

Alweer de laatste dag van uw rondreis door Sumatra. Transfer naar de luchthaven van Padang. Vanaf hier vertrekt uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.790,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Overnachtingen in sfeervolle eenvoudige hotels o.b.v. logies en ontbijt, m.u.v. Bungus Beach; o.b.v. halfpension
 • Lunches zoals genoemd
 • Non-stop transfers per airconditioned auto op dag 1 en 15 (chauffeur spreekt meestal geen/gebrekkig Engels)
 • Vervoer per airconditioned auto met chauffeur & Engelssprekende gids op dag 2, 5, 6 en 8 t/m 12
 • Ferry Prapat – Samosir v.v.
 • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma (incl. entreegelden)
 • Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens ondergenoemde excursies
 • 2-daagse jungletrekking in Gunung Leuser National Park
 • Beklimming Sibayak vulkaan
 • Trekking door de Harau Vallei
 • Fietstocht bij Kamang
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten (€ 25,00 / 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Indonesië & Sri Lanka

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.