De hoogtepunten van Sri Lanka worden tijdens deze reis zeker niet overgeslagen, maar er worden ook minder bekende delen van het land bezocht, zoals Jaffna in het uiterste noorden en Arugam Bay in het zuiden.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Het Wilpattu National Park
 • Schiereiland Mannar & Jaffna in het noorden van het land
 • Op zoek naar luipaaren in het Yala National Park
 • Beklim Pidurangala Rock
 • Maak kennis met de Veddah bevolking
 • Ontspannen aan de mooie kust van Pottuvil & Mirissa

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens rijdt u in noordelijke richting naar het stadje Kalpitiya aan de westkust. U rijdt door een mooie omgeving met palmen en plantages. Het gebied is nog vrij onbekend bij toeristen. Onderweg passeert u Puttalam Lagoon, waar in een deel zout wordt gewonnen. U logeert in Villa Setha Wadi.

Dag 2

Een heerlijke ontspannen dag bij uw accommodatie in de buurt van Kalpitiya. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan dit havenstadje, het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf de accommodatie. Er is een haven waar iedereen druk aan het werk is. Het stadje zelf is niet heel bijzonder maar wel leuk om doorheen te wandelen. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan St. Peter's Kerk. U kunt ook een leuke wandeling maken in de buurt van de accommodatie, naar het nabijgelegen dorpje met de peperplantages. Overal lopen kippen en geiten. Een wandeling over het strand is ook erg leuk met de vissers die graag willen uitleggen hoe ze de kleine zilveren visjes vangen. En vanuit de accommodatie worden diverse activiteiten georganiseerd zoals watersporten en een dolfijnen tour (november t/m april). Overnachting in Villa Setha Wadi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Anuradhapura. Na aankomst kunt u een bezoek brengen aan de oude stad van Anuradhapura. De oude koningsstad werd rond 300 jaar voor Christus de hoofdstad van Sri Lanka. In de stad zijn vele ruïnes van paleizen en tempels te bewonderen. Temidden van alle bezienswaardig-heden ligt de Sri Maha Bodhi, ookwel de Bo Tree genaamd, een 2000 jaar oude boom die werd "gestekt" uit de heilige banyan-boom in de Indiase plaats Bodh Gaya. Een andere bezienswaardigheid is het 2000 jaar oude bronzen paleis met zijn honderden pilaren. U logeert in Hotel Alakamanda.
Ontbijt inbegrepen

Tip: Sta vroeg op om met een bootje de Puttalam Lagoon over te varen richting het Wilpattu Natonal Park. Na aankomst stapt u in een jeep om het park te verkennen. Het is een groot gebied met meren en lage bomen en struiken. U zult waarschijnlijk olifanten, krokodillen, herten, buffels en zwijnen spotten. Ook is er een kleine kans om een luipaard en lippenbeer tegen te komen. En er komende mooie vogelsoorten voor zoals de ijsvogel, neushoornvogel en bea eater. Toeslag voor deze excursie is op aanvraag.

Dag 4

Vroeg op voor een bijzondere ervaring! Met zonsopgang bezoekt u Mihintale, een bijzonder Boeddhistisch complex waar u samen met een monnik een korte meditatiesessie zult doen. Hij leert u graag enkele meditatietechnieken en staat open voor vragen. Via een ladder kunt u daarna naar het hoogste punt klimmen en genieten van een schitterend uitzicht. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Alakamanda.
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 5

De reis gaat verder naar het schiereiland Mannar, dat via een brug met het vaste land verbonden is. Het hele gebied is jarenlang verboden geweest omdat hier de Tamir strijders verbleven. Het schiereiland is sinds enkele jaren weer toegankelijk voor de Sri Lankaanse bevolking en voor toeristen. Kenmerkend voor Mannar Island zijn de reusachtige baobabbomen. Verder is het schiereiland is vrij kaal met veel zand, palmen en dorre struiken. Overal lopen koeien, ezels en geiten. Er loopt één hoofdweg over het eiland, van Mannar naar Talaimannar. Er lopen verschillende zijwegen, van grind en zand, naar kleine vissersdorpjes. Na aankomst brengt u een bezoek aan een grote Hindoe tempel nabij Mannar. U overnacht in Palmyrah House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag gaat u Mannar Island verder verkennen. U brengt een bezoek aan Talaimannar, het plaatsje aan het uiterste puntje van het schiereiland. Aan het strand zijn overal vissers te vinden, bezig met netten, repareren van de boot en de vis zouten en drogen. Ook brengt u een bezoek aan de grootste baobabboom van het eiland en het fort van Mannar. Dit fort is gebouwd door de Portugezen en werd later gebruikt door de Hollanders, vandaar de naam "Dutch Fort". Het is nogal in verval en het wordt niet onderhouden, maar het is juist daarom een bezoek waard. Overnachting in Palmyrah House.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

U rijdt vandaag naar het uiterste noorden van het land, naar Jaffna. Tot het einde van de burgeroorlog (2009) was het niet mogelijk naar dit gebied te reizen. Er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw en langzaam wordt het gebied weer herontdekt door reizigers. Het is de hoofdstad van de Noordelijke provincie en wordt voornamelijk bewoond door Tamils. Na de oorlog zijn veel mensen teruggekeerd en vindt er overal een duidelijke reconstructie plaats. Na aankomst maakt u een interessante stadstour. In Jaffna zijn veel tempels te bewonderen, vooral de belangrijke Hindoetempels Nallur Kandaswamy en Nallur Murugan zijn de moeite waard. Ook is er een fort dat door de Portugezen in 1618 werd gebouwd. Het kwam het in handen van de Nederlanders en Britten, tijdens de koloniale eeuwen. Tijdens de recente oorlog is er helaas veel schade aangericht en op dit moment vinden er renovaties plaats. In de stad vindt u ook de grote bibliotheek uit 1933 en een markt. Overnachting in The Valampuri Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U gaat vandaag op pad in Jaffna. U bezoekt onder andere de archeologische opgravingen bij Kathurugoda, de eeuwenoude havenstad Dambakola Patuna, de heilige waterbron Keerimalai Pond (wat tegenwoordig dient als zwembad), het meest noordelijke punt van Sri Lanka genaamd Point Pedro en de prachtige bron van Nilavarai. Overnachting in Valampuri Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U rijdt terug naar het binnenland, in zuidelijke richting. Onderweg passeert u Elephant Pass. Een mooi gebied met water en vogels. Hier treft u ook een monument, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de burgeroorlog. Het volgende stuk van de reis heeft duidelijk twee kanten. Er wordt druk gewerkt aan de wederopbouw zoals het spoor, treinstations en andere infrastructuur. Maar aan de linkerkant van de weg is er nog een groot gebied afgezet, waarachter zich nog mijnen bevinden. In de middag komt u aan in Habarana. U logeert in Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend beklimt u de Pidurangala Rock in Sigiriya. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. Tevens kunt u vanaf hier het beroemde rotsfort de Lions Rock zien liggen. Pidurangala is veel minder bekend en daardoor ook veel minder toeristisch dan Lions Rock. Maar minstens zo de moeite! De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Kumbukgaha Villa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De rondreis gaat verder naar Maha Oya, een klein dorp gelegen aan de gelijknamige rivier en het meer. Deze prachtige omgeving is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en daardoor nog zo mooi en authentiek. De infrastructuur is er nog niet zo ver ontwikkeld, dus de wegen zijn soms vrij slecht. Overnachting Blue Lake Ridge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 12

Vandaag zult u de omgeving van Maha Oya verkennen! U maakt een wandeling naar een dorp van de Vedda bevolking, een inheemse gemeenschap. Van oudsher zijn het jagers en verzamelaars en ze leven op een eenvoudige manier. In de middag staapt u op de catamaran van een lokale visser en een bijzondere boottocht op het meer te maken. Hij zal u leren hoe u de meeste vissen binnenhaalt. Een leuke ervaring! Overnachting in Blue Lake Ridge.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13

De reis gaat verder naar Pottuvil nabij Arugam Bay. Dit gebied bekend om het ontspannen laid-back gevoel en het surfen. U logeert in Paper Moon Kudils.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een ontspannen dagen in Pottuvil. Lekker luieren aan het strand, surfen of neem een kijkje in de omgeving. Ontdek het lokale leven, de zandduinen van Panama of op safari in het Kumana NP. Overnachting in Paper Moon Kudils.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U rijdt verder naar het zuiden, naar Tissamaharama, een plaatsje met prachtige meren en stupa's en midden tussen verschillende Nationale Parken. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan Kataragama. De tempel in dit dorp is het belangrijkste bedevaartsoord van Sri lanka, zowel voor het Boeddhisme als voor aanhangers van het Hindoeïsme en de Islam. In het uitgestrekte tempelcomplex komen op hoogtijdagen honderden in het wit geklede pelgrims offers van kokosnoten en fruit brengen. Na aankomst kunt u optioneel een jeepsafari maken door het Yala National Park of Bundala Bird Sanctuary. Overnachting in Gaga Bees Yala.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

In de ochtend bezoekt u per jeep de Bundala Bird Sanctuary. Dit nationale park ligt vlakbij Tissa en aan de kust. Een prachtige plek waar vooral vele vogelsoorten te ontdekken zijn. Er zijn een aantal meren die erg uitnodigend zijn voor dieren en vogels. Het park is niet erg bekend dus kunt u in alle rust op zoek gaan naar bijzondere dieren. In de middag maakt u samen met een lokale gids een leuke fietstocht rond Wirawila Lake (ca. 2 uur). Via paden door de rijstvelden, bossen en plantages fietst u een mooie route. U kunt geregeld afstappen bij werkplaatsen en mooie plekjes. Overnachting in Gaga Bees.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt vertrekt u naar Mirissa, een plaatsje in het uiterste zuiden van Sri Lanka. Mirissa staat bekend om zijn prachtige baai met mooie stranden en azuurblauw water. Het is een geliefde plaats onder de watersporters. In de wateren rond Sri Lanka komen verschillende soorten walvissen en dolfijnen voor. Mirissa is het startpunt voor een walvissen en dolfijnen cruise. Overnachting in Ubuntu Beach Villas by Lantern.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18 & 19

Twee dagen ter vrije besteding in Mirissa. Geniet van zon, zee en strand. Het is een geliefde plaats onder de watersporters, zoals kanoën, surfen en bodyboarden. Ook het binnenland is het verkennen waard, met meertjes, theeplantages en verborgen tempels. Van november t/m maart is het walvissen seizoen. Vanaf de haven van Matara – Mirissa vertrekken boottochten. Overnachtingen in Ubuntu Beach Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht.

Reissom: vanaf € 2.050,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer
 • Maaltijden volgens programma
 • Jeepsafari door het Bundala National Park (incl. entree)
 • Lunch in Shell Coast Resort
 • Fietstocht rond Wirawila Lake
 • Activiteiten Maha Oya
 • Entreegelden: Mihintale, Pidurangala
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check ins en late check outs
 • Eventuele treinkaartjes en overige entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en € 1-5 p.p. voor kleine sites)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook rondreizen door Sri Lanka en de Malediven?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.